Gaziantep’te yaşayan Şanlıurfalılar dernek kurarak tek çatı altında birleştiler. ŞANLIDER adıyla kurulan Şanlıurfalılar Kültür ve Yardımlaşma derneğinin kuruluş yemeği, Teymur Continental Oteli’nde gerçekleştirildi.

Derneğin yemeğine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Asım Güzelbey, AK Parti Gaziantep ve Şanlıurfa Milletvekilleri, BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Baydemir, CHP, SP, BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayları ile kurum temsilcileri ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

213 BİN URFA'LI VAR

Yemek öncesi konuşan Şanlı-Der Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, TÜİK verilerine göre Gaziantep'te 213 bin 414 Şanlıurfalı'nın yaşadığını belirterek, "Urfalıları, sadece ve sadece Urfalılar temsil eder. Bugün bu salonda her köyü, her mahalleyi temsil eden bin kurucu üyemiz var. Çalışmalarımızla hemşerilerimizin önünü açacağız. Derneğimiz hayırlı uğurlu olsun" dedi.

STK’LARIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Erdoğan, derneklerin ve sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaparak, ‘’ Demokratik kültürün oluşmasında ve yerleşmesinde katılımcılığın ve dolayısıyla sivil toplum kuruluşlarının önemi büyüktür. Sivil toplum ve onun örgütlenmiş yapısı olan sivil toplum kuruluşları demokratik düzene yaptıkları katkının yanında sosyal alanda da önemli işlev görmektedir. Sivil toplum kuruluşları devletin tam olarak nüfuz edemediği alanlarda faaliyet göstererek, aynı zamanda kamu faaliyetlerinin etkinliğine de katkıda bulunurlar’’ dedi

GAZİANTEP BİR METROPOLDÜR

Dernek Başkanı Mustafa Erdoğan, Gaziantep’te yaşayan Şanlıurfalıların sayısının çok fazla olduğunu ifade ederek Gaziantep hakkında şunları söyledi. ‘’Gaziantep’imiz geçen yıl 6 buçuk milyar dolar ile en çok ihracat yapan iller arasında altıncı sırada yer almaktadır. Bugün Gaziantep Orta doğunun çekim merkezi, Türkiye’nin lokomotif illeri arasında yer alıyor. Gaziantep’in demografik yapısı dünyadaki sanayileşmiş kentlerinkinden farklı değildir. Ticaret ve sanayideki gelişmeler demografik yapıyı etkileyen en önemli faktörler arasında yer alır. Bu açıdan da Gaziantep artık bir metropoldür. 2013 yılı TÜİK verilerine göre Gaziantep’te Şanlıurfa nüfusuna katılı 213 bin 414 insan yaşamaktadır. Bu sebeple de bu derneğin kurulması çok önemlidir.’’

ÇOCUKLARIMIZA GAZİANTEP’İ MİRAS BIRAKACAĞIZ

Erdoğan, bu şehirde yaşayan tüm Şanlıurfalıların tamamı gibi kendini Gaziantepli gibi hissettiğini ifade ederek, ‘’ Biz ne kadar Urfalıysak o kadar da Antepliyiz. Bize babamızdan Urfa miras kalmış olsa da biz çocuklarımıza Antebi miras bırakacağız’’ diye konuştu

SİYASİ GÖRÜŞÜMÜZ YOKTUR

Erdoğan, derneklerinin hiçbir siyasi partiye yakın olmadığını ifade ederek, ‘’ Derneğimizin siyasi bir görüşü yoktur. Bu dernek hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Bu dernek hiçbir siyasi düşüncenin temsilciliğini yapmayacaktır. Bütün siyasi düşüncelere, siyasi partilere eşit mesafede olacaktır. Bu derneğin içinde Şanlıurfa’nın bütün renkleri bütün güzellikleri olacaktır.

SİYASİLER KONUŞMA YAPMADI

Geceye katılan davetliler arasında çok sayıda siyasetçi olmasına rağmen hiçbirisi konuşma yapmadı. Siyasilere söz hakkı verilmemesinin, derneğin yönetim kurulu kararı ile alındığı açıklandı. Açıklamada, ‘’ tarafsızlığımızı hiçbir siyasi görüşümüz olmadığını göstermek ve yaklaşan yerel seçimleri de göz önüne alarak derneğimiz yönetim kurulu kararıyla gecenin tek konuşmacısı dernek başkanımız olacaktır’’ denildi.

SIRA GECESİ YAPILDI

Dernek başkanının konuşmasının ardından geceye katılanlar için sıra gecesi yapıldı. Şanlıurfa türkülerinin söylendiği gecede davetliler oyunlar oynayıp halay çektiler.

BAYDEMİR’DEN KARDEŞLİK MESAJI

Gecenin davetlileri arasında olan BDP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Baydemir, yemeğin sonunda otelden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayarak kardeşlik mesajları verdi. Baydemir yaklaşan seçimlerle öncesi kardeşlik mesajları vererek, ‘’Seçimler demokrasinin olmazsa olmazıdır. Partiler, bizim gibi halka hizmet etmek isteyen adayların aracısıdır. Bu nedenle partiler arası rekabet ilişkisi, düşmanlık ilişkisi değildir. Hizmete talip olma yarışırdır. Dolayısıyla demokratik yarıştır. 50 günü aşkın bir süredir yaptığımız seçim çalışmalarında, Urfa'mızın ziyaret ettiğimiz ilçelerinde, mutlaka mevcut belediye başkanını ziyaret ettik, mutlaka Kaymakamlığını ziyaret ettik ve mutlaka uygunlarsa herhangi bir siyasi partimizi ziyaret ettik. Akçakale ilçemizde BDP seçim bürosuyla MHP seçim bürosu karşı karşıya. Aralarında 4 metrelik bir mesafe var. Tam da bana göre burada tam bir demokrasi karnavalı, bir demokrasi şenliği var. BDP bayrakları ile, MHP bayrakları, diğer siyasi bayrakları iç içe. Ben oradaki MHP'li Başkan adayını ziyaret ettim sağ olsun bana mırra ikram etti. Sohbet ettik. Birbirimize başarılar diledik. Hep birlikte yaşasın barış dedik, yaşasın kardeşlik dedik’’ diye konuştu. BAHRİ GEBEL