Efendim malumunuz ülkemizde Kamu İktisadi Teşekküllü (KİT) sayısı 10 yıl önce 140 iken 2013 yılında 18 kadar düştü.

Kimi zarar ettirildi satıldı kimi hısma akrabaya resmen peşkeş çekildi, kimi talan edildi yabancılar tarafından başka işletmelere dönüştürüldü, kimi Kötü Niyetli kötü idareci ve siyasetçiler sayesinde tarih oldu.

Telekom, Petkim, Şeker Fabrikaları, Tekel, Tüpraş, Sümerbank, Seka, Tika, Limanlar vb. onlarca...

Siyasilere göre hepsinin kendine göre doğru bana göre yalan yanlış gerekçeleri vardı bu satışların, her şeye rağmen satıldı gitti, yine oralarda insanlar çalışıyor yine makineler işliyor çark dönüyor, devlet oralardan vergi alıyor.

Ancak garip bir durum var ortada satılan KİT'lerden aldığımız toplam paraya şuan bir tane TÜPRAŞ kuramıyoruz.

80 yılda yapılanlar birkaç yılda satılmış oldu bunda hepimizin vebali var hepimizin günahı var gelecek nesillere verecek hesabımız var Allah Affetsin.

Şimdi sıra kalan 18 KİT'e geldi PTT ve TCDD'nin bu yolda epey yol kat ettiğini daha önce yazmıştık. PTT'nin durumu kritik ama alt komisyona geri havale edildi.

TCDD ise potaya girmek yolunda epey aşama kaydetti, Serbestleştirme adı altındaki çalışmanın TBMM'de bu hafta görüşülmesi bekleniyordu bugün yarın yasalaştı yasalaşacak.

Bu yasa ile 156 Yıldır bu millete hizmet eden Demiryollarının 3.şahıslara devri düşünülüyor. Kısa vadede mevcut çalışanların hakları ile ilgili bir sıkıntı görünmüyor, ancak mevcut şartlarda bile makinistinden tren teşkil memuruna kadar binlerce TAŞERON Firma çalışanı varken zamanla eritilip, Emeklilliği gelenler emekli edilecek Telekom örneğinde gibi olduğu bir vakit sonra KAMU ÇALIŞANI kalmayacak demiryollarında.

Ulaştırma Bakanı Sn. Binali YILDIRIM TCDD'nin %50'sini ÖZELLEŞTİRECEĞİZ derken TCDD Genel Müdürlüğü ve Yetkili sendika özelleştirme değil diye çalışanlara yalan söylüyor, onları oyalayıp kandırıyor işin aslı 156 yıllık TCDD Tarihe karıştırılmak isteniyor.

Kurumları, ekmek tekneleri satılan çalışanlar ne yapıyor bu süreçte, Yetkili Hükümet sözcüsü sendika TCDD GENEL Müdürü ile işbirliği yapıp çalışanları türlü vaadlerle uyutmaya devam ediyor

Geçmişten almış olduğu emaneti gelecek nesillerle bırakmayı düşünen emeğe ve ekmeğe saygılı sendikalar dernekler bir araya gelerek TASARININ GERİ ÇEKİLMESİNİ talep ediyor.

TÜRK ULAŞIM-SEN ve BTS üyesi sendikalı çalışanlar üretimden gelen güçlerini kullanarak tamamen yasal olmak kaydıyla16 Nisanda İŞ BIRAKMA EYLEM kararı aldı.

Onlar ekmekleri için eylem yaparken YANDAŞ SENDİKA çalışanlara ve üyelerine SMS göndererek, idarecilerde o eylemci sendika üyelerini nöbete yazmayarak başarısız bir eylem olması için ellerinden geleni yaptılar.

Biz GAZİANTEP'te başaramadık ama Herşeye rağmen Onurlu çalışanlar gereğini yaptı İŞ BIRAKTI, ancak iş bırakmak yetmiyor çalışanlar kime hizmet ettiğini görüp emeklerine kurumlarına sahip çıkmaları , hak arama noktasında kimi yetkilendirdiklerini gözden geçirmeleri gerekiyor. (devam edecek)