Şamil Tayyar, derin operasyonla ilgili değerlendirmelerde bulunurken çarpıcı açıklamalarda bulundu... AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, 24 TV'de Murat Çiçek'in sunduğu Açık Görüş programına konuk oldu. Tayyar, derin operasyonun perde arkasını anlattı.

Nihai hedefin Başbakan Erdoğan'sız bir Türkiye olduğunu vurgulayan Şamil Tayyar, "seçimi bile beklemeye tahammülleri yok, Erdoğan'a hemen gideceksin" diyorlar ifadelerini kullandı.

Tayyar şöyle konuştu:

ERDOĞAN’SIZ BİR TÜRKİYE PROJESİNİ HAYATA GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Türkiye hem bölgede, hem dünyada güçlü bir devlet olmak istiyorsunuz. Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada üstlendiği bu yeni rolden rahatsız olanlar ve yeni bir küresel denklemi oluşturmak isteyenler Erdoğan’sız bir Türkiye projesini hayata geçirmek istiyorlar. Onun için de ne yapacaklar edecekler yeni dönemde Erdoğan’ı Türkiye’nin siyasetinden silecekler.

"HEMEN GİDECEKSİN"

Bunun için birinci adım; Cumhurbaşkanı fikrinden vazgeçirmek. İkinci adım; eğer bunu başarabilirlerse diyecekler ki; bu üçüncü dönem kuralından falan sakın ola ki vazgeçme. Siyaseti bırakacaksın. Eğer her şey yolunda giderse, onlar açısından en geç 2015 Haziran’da seçimler var. 2015’ten itibaren Erdoğan’sız bir Türkiye olacak. Ama bunlar buna bile tahammül edemiyorlar. Diyorlar ki; hemen gideceksin. Çünkü yarının şartlarının ne getirip, ne götüreceğini bilemiyorsunuz. Biz bu okumayı bir yıl önce yaptık. Böyle bir Türkiye’yi nasıl kuracaklar? Bunun için bir kaotik ortam yaratmak gerekir. Bu kaotik ortamın sonucunda, siyasi istikrar bozulursa , ekonomik istikrar bozulur ve zincirleme bunlar birbirlerini etkiler ve öyle bir hale gelir ki Recep Tayyip Erdoğan bu yeni oluşturulan siyasi ve sosyal konjonktürde, ekonomik konjonktürde Cumhurbaşkanı adayı olamaz. İşte yapılmak istenen şey bu. Gezi olaylarında olmadı. 17 Aralık’ta operasyonundan umutlarını keser hale geldiler. Bir yere kadar geldiler ama gerisi yok. O zaman başka enstrümanlara ihtiyaç var.

AJANSLAR