Bu çerçevede GTO’da düzenlenen toplantıda gündemde yerini koruyan taşeron işçilerin kadroya alınmasının firmalar açısından yaratacağı sıkıntılar değerlendirildi.

Toplantıda, taşeron firmalarda çalışan personelin daha iyi koşullarda geçecek olmalarından memnun olunduğu, bununla birlikte faaliyetleri sona erecek şirket ve firmaların kaygılarına dikkat edilerek gerekli tedbirlerin alınmasının elzem olduğu belirtildi. Ayrıca, işletmeleri ve çalışanları mağdur etmeyecek şekilde sosyal barış içinde bir düzenleme yapılmasının kaçınılmaz olduğu belirtilerek kamu kurumlarına bağlı işyerlerinde ihale yoluyla hizmet sunmaya çalışan taşeron firmaların çok cüzi kârlarla hizmet verdiği dile getirildi.

CEZA BEDELLERİ VAR

GTO Meclis üyeleri Bülent Bakbak ve Özcan Akcan’ın başkanlığı ettiği toplantıda; sektör temsilcileri firmaların kurumlarla imzaladıkları sözleşmeler üzerinde ödedikleri harç ve damga vergilerinin firmalara ödenmesi, firmaların SGK prim ve banka borçlarının yapılandırılması, işletmelerin nakit akışlarını düzenlemeleri farklı alanda iş kurmalarının sağlanması için geçiş süresi konulması, süreç tamamlanana kadar yeni ihale yapılmaması, kurumlarla taşeron firmalar arasında imzalanan sözleşmelerin feshedilmesi halinde sözleşme üzerinde yer alan ceza bedellerinin firmalara ödenmesi konularında görüş alış verişinde bulunuldu. BÜLTEN