Avrupa UEFA Kupasında ülkemizi temsil eden ve hatta İtalya devi Roma’yi Türk takımları arasında mağlup eden tek takım olma özelliğini elinde bulunduran kırmızı – siyahlı temsilcimiz, kurulduğu 1969 yılından bu yana böyle kötü bir sezon geçirmedi.

Geride kalan 11 haftada 2 farklı hocaya görev veren Gaziantepspor, üç puanı silindikten sonra sadece 2 puan toplayarak, tarihinin en başarısız sezonunu yaşıyor.

Tarihinde ilk kez bu sezon transfer yasağı ile karşı karşıya gelen ve 3 puanı silinen Gaziantepspor, sezon öncesi paralarını ödemediği için futbolcularından da olmuştu. Altyapı oyuncularıyla yoluna devam etmek zorunda kalan Kırmızı – Siyahlılar, kuruluşunun 48. yılında dibe vurdu.

SADECE 2 PUAN

Gaziantepspor, TFF 1.Lig’de oynadığı 11 maçta sadece 2 puan toplayarak, en başarısız sezonunu yaşıyor. Sadece 1 maç kazanabilirlerken, 2 maçtan da beraberlikle ayrılan temsilcimiz 3 puan cezası almasından dolayı alınan 8 mağlubiyet ve yenilen 22 gol ise kötü gidişatı destekleyici oldu.

2 HOCA GÖREVE GELDİ

Sezona Bünyamin Süral ile başlayan Gaziantepspor, geçen hafta bir başka Gaziantepli teknik adam Faik Demir’i takımın başına getirdi.

Faik Demir ile çıkılan Elazığspor karşısında iyi futbol sergileyen genç kramponlar tecrübelilerinin faturasını bir kez daha yenilgi ile ceza çekti.

Kırmızı – siyahlı temsilcimiz Bünyamin Süral ile çıktıkları 7 maçta bir galibiyet, 2 beraberlik ve 5’de yenilgi aldı. Bu maçlarda 4 gol atan temsilcimiz kalesinde ise ne yazık ki 15 gole maruz kaldı.

SÜPERDE ZİRVEYİ GÖRDÜ

Abdulkadir Konukoğlu başkanlığında 1988 – 1989 sezonunda o zaman ki adı 2. Lig Kırmızı grup olan ligde şampiyonluk yaşayan Gaziantepspor, daha sonra aralıksız 27 yıl süper ligin en istikrarlı takımlarından biri oldu. Süper ligde liderlik yaşayan ve şampiyonluğu kıl payı kaçıran kırmızı – siyahlılar, İbrahim Kızıl’ın başkan olmasının ardından sadece bir sezon UEFA kupasına gitme başarası yaşarken geri kalan sezonların genelinde ise hep küme düşmeme mücadelesi, içinde yer aldı. İbrahim Kızıl başkanlığında süper ligde ki tarihinin en kötü sezonunu geçirirken bu sene ise kurulduğu bu yandan itibaren en kötü dönemini geçiriyor.

BU KADAR AZ PUAN ALMAMIŞLARDI

Gaziantepspor ilk defa mücadele ettiği o zaman ki birinci lig şimdi ki ise süper ligden düştüğü, 1981 – 1982 sezonunda ki 11 haftalık dilimde bile bu kadar az puan toplamamıştı. 1981 – 82 sezonunda her galibiyetin 2 puan sayıldığı dönemde Kırmızı – siyahlılar, daha fazla puanlar toplayarak küme düşmüştü.

EN YÜKSEK BORÇ

48 yıldan bu yana Avrupa Kupası’na dahi katılan Gaziantepspor’un hiç bu kadar borcu olmamıştı. Dönemin başkanı Celal Doğan’da kulübü 4 milyon borçla devir aldığını iddia eden İbrahim Kızıl, enkaz haline getirdiği Gaziantepspor’un borcunda ki artış dikkat çekiyor. Kırmızı – Siyahlı Kulübün, net borcu bilinmezken, ortalama 1000 milyon TL civarında bir borcunun olduğunu alınan bilgiler arasında.

MUHARREM TÜRKOĞLU