Gaziantep, tarihinin en büyük ihalesine hazırlanıyor. 118 bin metrekarelik alana sahip eski Köy Hizmetlerinin yeri, 18 Nisan'da ihaleye çıkarılıyor. Tek parça halinde satışa çıkarılacak arsaya acılı çıkmaması durumunda ikinci ihalede arsa parça parça satılacak. Muhammen bedeli 305 Milyon TL olan arsa için Vali Ata, gerek il içinde, gerekse il dışındaki bir çok büyük firmaya mektup yazdı. Vali Ata, Sanayi ve Ticaret Odalarının yanısıra, mimarlar, müteahhitler odası üyelerine de duyurulmasını sağladığı ihalenin yüksek fiyata gitmesi için, bilboardlara ilan verilmesi için de çalışıyor.

TEK KİŞİ ALAMAYABİLİR

Bir kişi için büyük bir ihale olduğunu, 5-6 kişinin biraraya gelip bu ihaleyi alabileceğini düşündüğünü belirten Vali Ata, " 118 bin metrekare alan küçük bir alan değil. Yeşil alan ve yol düşüldükten sonra 88 bin metrekare yer kalıyor. Soranlar oluyormuş. Temennimiz ne kadar yüksek fiyata satılırsa o derece iyi olur. İsterimki 500 milyona satılsın" dedi.

BÜYÜK FİRMALARA YAZI YAZILDI

Vali Ata, ihale yapılacak bu zamana kadar gerek ilimizde gerekse il dışında büyük firmalara mektup yazdıklarını belirterek, " Ticaret odası, sanayi odası, mimarlar odası, müteahhitler derneği üyelerine duyurulmasını sağladık. Bir taraftan da bilboardlar için arkadaşlar görüşüyorlar. Maliyetleri uygun olursa bilboardları düşünüyoruz. Çünkü maliyenin böyle bir kaynağı yok, yaparsak özel idareden bir miktar harcama yaparız. maliyet uygun olursa bilboardlarada ilanlarını vermeyi planlıyoruz" diye konuştu.

FİYATIN YÜKSEKLİĞİNİN NEDENİ;İMAR DURUMU

Belirlenen bedelin biraz yüksek olduğunu, bununda nedeninin arsanın imar durumundan kaynaklandığını belirten Vali Ata, "Fiyatı maliye bakanlığı mülki emlak genel müdürlüğünden gelen kontrolörler belirledi. Buna müdahil olma şansımız olmadı. Biz önce 200-250 milyon TL gelir bekliyorduk. 305 Milyon TL yüksek ve iyi bir rakam. Ama o ona rağmen bu rakama alıcı çıkabileceğini düşünüyorum. Çünkü bu kadar büyük bir rakam verdiği arsanın getirisi yüksek olsun diye imar planında değişiklikler yaptık. Arsayı alan ne yapmak isterse yapabilir. Ticari alan, alışveriş merkezi, otel, konut, ofis ne isterse yapsın. İmar yönünden alternatif bırakıldı. Yüksekliği emsal 2 olarak verildiki, arsanın getirisi fazla olsun" dedi.

PARA SON KURUŞUNA KADAR BİZE GELECEK

Köy hizmetlerinin eski yerinin muhammen bedel ve üzerinde satılması durumunda elde edilecek parayla 100'e yakın okul yapılabileceğini dile getiren Vali Ata, "Tabi buradan elde edilecek gelirin hepsiyle okul yapılmayacak. Bir kısmı kamulaştırmada kullanılacak. Ancak kimsenin şüphesi olmasın para son kuruşuna kadar bize gelecek. Bir aksaklık olacağını düşünmüyorum. Konudan Maliye Bakanının, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın bilgisi var. Kentimizde 9600 derslik açığımız var. 2012'de 1800 derslik yaptık. Son 10 yılın ortalaması yapılan derslik sayısı 230. 7-8 yılda yapılan dersliği 1 yılda yaptık. Bu senede 2060 küsur derslik yapacağız" şeklinde konuştu.