Gaziantepspor tarihinde bir ilk gerçekleşti ve Gaziantepspor’lu taraftarlar Demokrasi Meydanında yönetimi istifaya davet etti. Daha önce yapılan açıklama sonrası Demokrasi meydanında buluşan taraftarlar, yayınladıkları bültende, Kızıl yönetiminin tavrı yüzünden Gaziantepspor’un şehirden uzaklaştığını, halkın takımından soğuduğu ileri sürüldü ve kulübün menfaatleri gereği Kızıl’ın istifa etmesi gerektiğin vurgulandı.

ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI

Taraftarların Demokrasi meydanındaki protesto açıklaması bir gün önceden bazı gruplar tarafından engellenmeye çalışıldı. Bazı fan sitelerinde toplantının iptal edildiği söylendi..Bunun üzerine toplantıyı organize edenler, yalanlama çabasına girdi. Katılımın fazla olmamasına karşın, taraftarların ortak sesi, çevreden geçen vatandaşlar tarafından da destek gördü ve Demokrasi meydanı “Yönetim istifa” sesleriyle çalkalandı.

İstifa da bir hizmettir

Gaziantepspor tribünlerinde yaptığı etkinliklerle sosyal mesajlar veren Free Falcons grubu başkan İbrahim Kızıl ve yönetimini istifaya çağırdı. Demokrasi meydanında toplanan kalabalık grup, pankartlarla ve sloganlarla tepkilerini dile getirerek yönetimin görevi bırakmasını istedi.

Free Falcons grubu adına açıklama yapam Emir Bayram, Gaziantepspor'un sahipsiz olmadığını göstermek için toplandıklarını söyledi. Başkan Kızıl ve yönetiminin, göreve geldikleri 2006'dan bu yana Gaziantepspor'u ileriye taşıyamadığını söyleyen Bayram, "2000'li yılların başında şampiyonluğu zorlayan, Avrupa kupalarında ülkemizi başarıyla temsil eden, en önemlisi birçok açıdan örnek gösterilen takımımız, bugün birçok sorunla, olumsuzlukla gündeme gelmeye başlamıştır. Bu da bizi son derece üzmektedir" dedi.

STRATEJİDEN UZAKLAR

Mevcut yönetimin geldiği günden bu yana kulübün transferlerinde, ekonomik dengesinde, şehirle bütünleşmesinde ve taraftarla arasındaki ilişkide sorunlar yaşandığını ileri süren Bayram, şöyle devam etti: "Kadrosuna kattığı yetenekli oyuncuları işleyip, onlardan hem sahada hem de başka kulüplere transferlerinden gelen parayla ekonomik anlamda kazanımlar sağlayan Gaziantepsporumuz, bugün bu stratejiden çok uzaktadır. Mali olarak kendi kendini idare edebilen Gaziantepspor, personelinin maaşını ödeyemeyecek duruma gelmiştir. Oyuncular antrenmanı boykot etmiştir. Bu dönemde yönetimin uyguladığı politikalar, şehir halkını takımdan uzaklaştırmıştır. Gaziantepspor, Gaziantep'ten soyutlanmaya başlanmıştır."

TARAFTARLAR MAÇA GELMİYOR

Fenerbahçe maçında bilet fiyatlarının aşırı yüksek olması nedeniyle taraftarların takımı desteklemeye gelemediğini ifade eden Bayram, kulübün transfer politikasını da eleştirdi.

Gaziantepsporlu taraftarların takımın menfaati için çaba gösterdiğini vurgulayan Bayram, "Başkan Kızıl ve yönetimi, Gaziantepspor'a gerçekten hizmet etmek istiyorsa, kendilerini ilk fırsatta istifaya davet ediyoruz. İstifa da bir hizmettir" diye konuştu. Grup, açıklamanın yapıldığı alana üzerinde "yönetim istifa" yazılı siyah çelenk bırakarak dağıldı.

İŞTETARAFTARLARIN HAZIRLADIĞI BASIN BÜLTENİ

Sevgili Gaziantepsporlular,renktaşlarım

İçinde bulunduğumuz bu karanlık günlerin geleceğimize de karatmaya başlamaması için,bu Zamana kadar fırsat verip sabrettiğimiz yönetimin raydan çıkan icraatlarına dur demek,

Gaziantepsporun sahipsiz olmadığını göstermek için bugün burada toplandık Öncelikle hepinize bu önemli günde takımınıza sahip çıktığı için teşekkür ediyorum 2006 yılından beri görevde bulunan İbrahim Kızıl ve yönetimi bugüne kadar Gaziantepsporumuzu bir adım ileri taşıyamamıştır 2000’li yılların başında şanpıyonluğu Zorlayan,Avrupa kupalarında ülkemizi başarıyla temsil eden en önemlisi birçok açıdan Örnek gösterilen takımımız bugün birçok sorunla, olumsuzlıkla gümdeme gelmeye başlamıştır Bu da bizi son derece üzmüştür

Bu yönetim geldiği günden bu yana kulubün transferlerinde, ekonomik dengesinde,şehirle Bütünleşmesinde,taraflarla arasındaki ilişkide çok sorun yaşamıştır.Kadrosuna kattıgı Yetenekli oyuncuları işleyip onlardan hem sahada hemde başka külüplere transferlerinden gelen parayla ekonomik anlamda kazamınlar sağlayan Gaziantepsporumuz bugün bu stratejiden çok uzaktır.Yine alınan iyi oyuncular olmuştur ancak bunlar ne bir elin parmaklarını geçmiş ne de transferlerinden elde edilen paranın kulübe bir faydasıdokunmuştur.Hatta bu paranın akibeti derin şüphelere yol açmıştır.Mali olarak kendi kendini idare edebilen Gaziantepspor personelinin maaşı ödenmeyecek duruma gelmiştir.Oyuncular antremanı boykot etmiştir

Bu dönemde yönetimin uyğuladığı politikalar şehir halkının takımdan Uzaklaştırmıştır.Gaziantepspor Gaziantepten soyutlanmaya başlamıştır.Son oynanan Fenerbahçe maçı buna en güzel örnektir.Bilet fiyatları aşırı yüksek olması taraftarların takımını desteklemeye gelmesine engel olmuştur.Diger yandan gişede 40 lira olan biletlerin bazı kişiler tarafından daha ucuza satılması hem kafalarda soru işareti yaratmış hemde kulübün zarara uğratıldığı konusundaki idaaları güçlendirmiştir Kızıl yönetimi her seferinde mangalda kül bırakmamış,büyük hedeflerin peşinde Oldugunu,bu büyük hedeflerin başarılacagını söyleyerek taraftarı oyalamak anlayışı içine Girmiştir.Gaziantepspor taraftarı da takımının menfaati için bu fırsatı onlara tanıyıp bugüne Kadar herhangi bir adım atmamıştır.Ancak son olarak yine bu sezona şampıyonluk Hayalleriyle giren ancak daha sezon başında yolsuzluk idaalarıyla çalkalanan yönetim kurulu

Mahkemelere düşen Gaziantepsporumuzun tarihine kara bir leke düşürülmüştür.Bize bunları Yaşatan bu yönetim için sabrımız tükenmiştir.Gaziantepspor taraftarı takımının bu gidişatına Sessiz kalmayacaktır.

Şu günlerde dahi takımımız ligde zor günler geçirirken takımdan kimse gönderilmeyecek Kaliteli yıldızlar alınıp üst sıralara oynanacak söylemlerinı yapan yönetim takıma yıldız diye Alınan İbricic’i göndermiş,takıma ne katacağı soru işareti oyuncuları transfer etmiştir,bu transferlerde kiralık oyuncuların fazlalığı da bizleri derinden düşüncelere sevk etmektedir.

Son zamanlarda sesler yükselmeye başladığında tüm taraftarları tek tipleştirme çabasına giren yönetimin herkese meydan okuyan tavrı ,eleştiriyi kaldıramama,hakaret görme

algısı Gaziantepsporumuzu idare eden insanların yapacağı türden davranışlar değildir.Bu davranışlar karşısında burdan bir kez daha belirtme ihtiyacı duyuyoruz.Gaziantepspor taraftarı menfaatçi değildir tek menfaatimiz Gaziantepsporun menfaatidir,takımının bu kötü günune engel olması yolunda önüne çıkan engelleri aşabilecek güçtedir.

Taraftarın önemsemediği, günübirlik planların yapıldıgı,verilen sözlerin tutulmadığı bir yönetim de onların buanlayışı da Gaziantepsporumuzu yönetemez.Maalesef bunu çok acı bir şekilde tecrübe etmiş bulunuyoruz. Değeri 300 milyon dolarla ligimizin en önemli figürlerinden biri olan Gaziantepsporumuza gerçekten hizmet etmek istiyorlarsa kendilerini ilk fırsatta istifaya davet ediyoruz.Ve unutmadan da ekliyoruz:

“istifa da bir hizmettir”