Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 168 yaş kutlamaları kapsamında Gaziantep 13. Tapu Kadastro bölge müdürlüğü tarafından Kırkayak Antepevi’nde toplantı düzenlendi. Gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanan olumsuzlukların giderilmesi amacıyla Tapu Takas sistemini kurduklarını söyleyen Bölge Müdürü Mustafa Aslan, "İşlemlere konu nakdin güvenilir ve tarafsız bir kurum olan Takasbank aracılığıyla transfer edilerek önlenmesi amacıyla TAPU TAKAS adı altında yeni bir uygulama başlattık. ‘TapuTakas’ ile gayrimenkul alım satımı artık hem alıcı hem de satıcı açısından risksiz ve güvenli bir yapıda gerçekleşecek" dedi.

İŞLEMLER KOLAYLAŞTI

Toplantıya Gaziantep Tapu Kadastro bölge müdürü Mustafa Aslan, Şahinbey ilçe Kaymakamı Selami Aydın, Şehitkamil ilçe kaymakamı Ali Dursun, Tapu Kadastro çalışanları ve basın katıldı. Bölge Müdürü Mustafa Aslan, bilgi teknolojilerini etkin bir şekilde kullanacaklarını söyleyerek, tapu işlemlerinde vatandaşların işlemlerini kolaylaştıracaklarını kaydetti.

E-HACİZ UYGULAMASINA GEÇİLDİ

Hem Tapu ve kadastro personelinin iş yükünü azaltacak hemde vatandaşın işini hızlandıracak yeni sistem ‘’e- haciz’’ uygulamasına geçildiğini dile getiren Aslan ‘’ Yine kuruluş yıl dönümümüz olan 21 Mayıs'tan itibaren icrai haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhlerinin salt elektronik ortamda tutulması uygulamasına başlanacak. e-haciz uygulaması ile kamu ve icrai haciz taleplerinin elektronik ortam üzerinden gönderilmesiyle işlemlerin daha hızlı, etkin ve güvenli bir şekilde karşılanması sağlanacak. Uygulama ile tapu müdürlüklerinin iş hacminde önemli oranda azalma olacak, iş hacminde meydana gelecek azalma vatandaş memnuniyetine olumlu şekilde yansıyacak" şeklinde konuştu.

181'İ EN ÇOK GAZİANTEP KULLANIYOR

Tapu işlemlerinin gerçekleştirilmesi için eksik bilgilendirme ile yaşanan olumsuzluklar ve sorunlarda toplumsal duyarlılığın arttırılması amacıyla kurulan Alo 181 Çağrı Merkezi uygulamasını en çok kullanan illerden birinin Gaziantep olduğunu söyleyen Aslan ‘’Alo 181 hattını en çok arayan iller arasında Gaziantep ilimiz ilk sıralarda yer almaktadır’’dedi. 168 yıllık geçmişe sahip olan kurumun hedefilerinin ;Bilgi Teknolojilerini en, etkin kullanan ve sunan, Sürekli kendini geliştiren, Modern yönetim anlayışıyla idare edilen, Hizmet verdiği vatandaşların (Müşteri) ve çalışanların memnuniyetini ön planda tutan, Hizmet sunan, sunduğu hizmetleri koordine eden ve denetleyen, Sunduğu bazı hizmetleri özel sektöre devreden, devrettiği hizmetleri denetleyen ve tapu, kadastro ve harita alanlarında kural koyan ve yönlendiren, Uzlaştıran, doğru ve güncel bilgileri sunan, Dünya ülkeleri ile alanında bilgi birikimini ve teknolojisini paylaşan ve yönlendiren lider bir kurum olma yolunda hizmetlerine devam etmek olduğu dile getirildi. Mansur YALVAÇ