Vatandaşların büyük sıkıntı yaşadığı, çalışan memurların görevlerini yapmakta zorlandığı bir ortama giren Gaziantep Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yapılan yeni düzenlemeyle derin bir nefes aldı.

Aylardır yaşanan bu sıkıntı sonrası, Şehitkamil ve Şahinbey kadastro müdürlükleri daha önce Maliyenin deposu olarak kullanılan zemin kata taşındı. Bu deişimi değerlendiren Ak Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, daha önce tapu ve kadastronun iç içe aynı katta olduğunu belirterek, "Şimdi Şahinbey ve Şehitkamil kadastro zemin kata taşındı. Zemin kat 750 bin metrekarelik bir alan. Burası maliyenin deposuydu. Başka bir yere taşındı. Şu anda tapu müdürlüğü iki mislinden fazla büyüdü. Birinci kat Şahinbey, ikinci kat Şehitkamil tapu müdürlüğü oldu. Yakında banka sistemine de geçilecek. Numaratör sistemi konulacak. O zaman tapu beş yıldızlı hizmet verecek" dedi.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu tadilatı yapılan Gaziantep Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nde incelemelerde bulundu. Bir süre önce tadilat yapılan Gaziantep Tapu Dairesi’ni gezen Mazıcıoğlu vatandaşlarla sohbet etti. Halil Mazıcıoğlu, Gaziantepli Vekiller olarak ileriki dönemde Gaziantep Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nü daha büyük ve geniş bir yere taşımak istediklerini belirtti.

KADASTRO BÜLÜMÜ AYRILDI

'Gaziantep Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nde gayretli çalışmalar sonucunda kafamızdaki hedefimizi yakaladık' diyen Mazıcıoğlu “Daha önce Gaziantep Tapu Dairesi’ne geldiğimde kapıda inanılmaz bir izdihdam oluşuyordu, alan çok küçüktü. Bölge Müdürümüz güzel bir çözüm buldu ve aşağıdaki Maliye’ye tahsis edilen zemin kat bölümü istedik. Vergi Dairesi Müdürü Erol Çember bu talebimize olumlu baktı ve bu bölümü Tapu Dairesi’ne verdi. Bu alan Kadastro Müdürlüğüne tahsis edildi. Böylece Tapu ve Kadastro bölümü ayrılmış oldu. Kadastroda işi olan vatandaşlar ayrı kapıdan gelecek ve işlemlerini yapacak, böylelikle Tapu Dairesi’nde yığılmaların önüne geçilmiş oldu” dedi.

BEKLEME SALONU 5 YILDIZLI OTEL GİBİ

Şahinbey ve Şehitkamil Tapu Müdürlüklerinde işlem yaptırmak isteyen vatandaşların zemin kattan sıra alarak beklemeye başladıklarını, daha sonra yukarı çıkıp geniş mekanda işlemlerini yaptırdıklarını belirten Mazıcıoğlu, "Bölge Müdürümüz bana demiştiki buraya beş yıldızlı otel gibi bekleme salonları yapacağım diye. Bekleme salonlarını gezdim çok güzel olmuş. Ses sistemi ile vatandaşlar kolayca işlerini yapabilecekler. Sonunda istediğimiz hedefi yakaladık” diye konuştu.

SABAHLEYİN MALI SATIN ALAN ÖĞLEDEN SONRA SATIYOR

Türkiye’de en yoğun üç tapudan birinin Gaziantep Tapu Dairesi olduğunu belirten Mazıcıoğlu, "Sabahleyin malı alan öğleden sonra satıyor. Böyle garip bir iş var. Buna Bölge Müdürü ne yapsın, Genel Müdürlük ne yapsın, öyle bir anormal bir yoğunluk var" dedi. Gaziantep Tapu Müdürlüğünü daha geniş bir yere geçirmek istediklerini dile getiren Mazıcıoğlu, "Ama şu anda bu çözüm çok önemli ve bölge müdürümüzün ön görüsüyle bu rahatlığı sağladık. İnşallah buda belli bir süre gidecek. Yeni geniş bir yer bulacağız ve vatandaşlarımız tapuya geldiğinde bir bankaya gelme rahatlığıyla işini yapacak, güler yüzle oradan ayrılacak. Tapuda Gaziantep çok proplemler yaşamıştı. Bu dönemde elimizden geldiği kadar vatandaşı daha iyi şartlarda hizmet alabilmesi için çalışacağız” şeklinde konuştu.

FATMA ŞAHİN’E TEŞEKKÜRLER

Tapu Dairesi”ne yeni yapılan değişikliklerde emeği geçen herkese teşekkür eden Mazıcıoğlu “Başta değerli bakanımız ve Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayı Fatma Şahin’e, Gaziantep Milletvekillerine, Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Kemal Taşdemir’e ve yardımcılarına teşekkürü bir borç biliyorum. Biliyorsunuz biz Gaziantep’te siyasette ben değil biz diyoruz. İnşallah buranın vatandaşlarımıza çok güzel bir şekilde hizmet veren bir devlet kurumu olarak devam etmeseni istiyoruz. Bizler Gaziantep’in daha güzelleşmesi ve gelişmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Bora TOKTAŞ