BÖBREKLERİ 2 KİŞİYE UMUT OLDU

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta 8 Şubat Mahallesi'nde ikamet eden 4 çocuk babası Yakup A. ailesiyle birlikte sofrada otururken en büyük oğlu İbrahim ile kızı Nebile'nin tartışmasına müdahale etti. Tartışma sırasında sinirlenerek sofradan kalkan oğlunun arkasından bıçak fırlatan baba, ailenin bütün hayatını değiştirdi. Fırlatılan bıçak İbrahim A.'nın boğazına isabet edince ağır yaralandı. Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve burada yoğun bakıma alınan talihsiz genç, yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İbrahim A. olaydan 5 gün sonra hayatını kaybedince polis baba Yakup A.'yı gözaltına aldı. Adli makamlarca tutuklanan Yakup A., cezaevine gönderilirken beyini ölümü gerçekleşen İbrahim A.'nın organları annesi Zübeyde A. tarafından bağışlandı. İki böbreğiyle Adana ve Kahramanmaraş'taki iki hastaya umut olan İbrahim A.'nın cenazesi Asri Mezarlıkta toprağa verildi. Olayın ardından en büyük oğlunu kaybeden ve eşi de cezaevine giren anne Zübeyde A. 2 kız ve bir oğluyla ortada kaldı. Bir yakınının evinin bodrum katında kirada kalan annenin imdadına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yetişti. Olayı duyar duymaz aileye gıda ve kömür yardımında bulunan Başkan Fadıloğlu bizzat aileyi de ziyaret etti. Anne Zübeyde A. ile bir süre sohbet eden Başkan Fadıloğlu, "Kimsenin istemeyeceği bir olay yaşadınız. Bu olay yargıya intikal etmiş yargı gereken kararı alacak. Bizim amacımız şuanda eğitim gören 2 kızınız ve bir oğlunuz. Biz belediye olarak ailenizin gıda ve kömür konusunda elimizden gelen desteği vereceğiz. Kimse böyle bir olayı elbette ki yaşamak istemez. Ama hayat devam ediyor ve geride kalan bu çocukların eğitimi konusunda birlikte destek olacağız" dedi.

OLAY ANİDEN OLDU

Anne Zübeyde A. ise büyük bir şok yaşadıklarını ifade ederek, "Eşimin psikolojik rahatsızlıkları vardı ama tedavi görecek seviyede değildi. Ne olduğunu bizde anlamadık hepimiz sofrada oturuyorduk ve tartışma yüzünden bu olayları yaşadık" dedi.

Sofrada ağabeyi ile tartışan ve olayın şokunu üzerinden atamayan Nebile A. ise sofrada abisiyle tartıştığını söyleyerek, "Biz sofrada yemek yiyorduk ve sonra abim bana yerimden kalkmamı söyledi. Bende oturmadım ve başka yere oturdum. Sonra babamda sinirlendi ve sonra bıçağı almış. Bıçağı aldığını görmedim. Sonra abim yukarı çıktı inşaata. Sonra babam bıçağı fırlatmış. Sonra annem korkmuş ve boğazındaki bıçağı çıkarmış. Sonra hastanede 5 gün yoğun bakımda kaldı. Beyin ölümü gerçekleşince annem organlarını bağışladı. Olay aniden oldu" diye konuştu.

Aileyi ziyaret eden Başkan Fadıloğlu, 14 yaşındaki Nabile, 12 yaşındaki Derya ve 8 yaşındaki Selim'in eğitimlerini belediye olarak üstlendiklerini ve belli periyotlarla aileye gıda yardımı yapacaklarını söyledi.