İlk iddialar ortaya atıldığında genel merkezi aradığını ve dedikoduları sorduğunu, onlarında böyle bir şey yok dediğini söyleyen belirten Özkeçeci, "Ancak bu kez ortaya atılan iddialarla ilgili Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya beni aradı ve talimat verdi. Basın toplantısı düzenle ve böylebir şey yok de dedi. Sayın Fatma Şahin görevinin başındadır ve başında kalacaktır" dedi.

NE YAPAYIM DEMİŞTİM?

3 hafta önce Fatma Şahin için basın toplantısı düzenlediğini hatırlatan Eyüp Özkeçeci, "Hakkında mesnetsiz iddialar vardı. 3 hafta önce ben genel merkezimizi aramıştım. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya başbakanımızı aramış büyükşehir belediye başkanımız hakkında dedikodular ve algı operasyonu yapılıyor ne yapayım demiştim. O da basını çağır konuş, böyle bir şey yok demişti. Bende sizleri davet ettim böyle bir şey olmadığını ilk ağızdan ben söylemiştim. Dün akşam Erol Kaya başkanımız beni tekrar aradı. Başkanımız Gaziantep'teki basın mensuplarını çağıracaksın benim sana talimatım böyle bir şey olmadığını, kesinlikle söyleyeceksin dedi" dedi.

CUMHURBAŞKANI ÖVDÜ

Basın toplantısını Genel Merkezin talimatı doğrultusunda gerçekleştirdiğini söyleyen Özkeçeci, "Gaziantep Büyükşehir belediye Başkanımız Fatma Şahin ile ilgili olarak bazı basın organlarında ve sosyal medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, tamamen asılsız kasıtlı ve yıpratmaya yönelik olduğunu genel merkezimizin talimatı ile çok net bir biçimde belirtmek istiyorum. Çok değil daha dün 3. Kültür Şurasında komisyon başkanlığı yapan ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gazi şehrimize yapmış olduğu başarılı çalışmalar ve bıraktığı kalıcı değerler sebebiyle büyük bir övgüye mazhar olan Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanımız Fatma Şahin'in genel merkez nezdinde de böyle bir düşencenin, böyle bir tasarrufun bulunmadığının özellikle altını çizerek belirtmek istiyorum" dedi.

ÖRNEK BAŞKAN

Yalan haberlerden beslenerek suni gündem çabası içine girenlerin, algı yönetimi oluşturup Ak partiyi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i yıpratma çabasına girdiklerini dile getiren Özkeçeci, "Bu girişimler sonuçsuz kalacak ve bu yalanları ile başbaşa kalacaklardır. İpek yolu üzerinde binlerce yıllık geçmişi ile sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış ve her köşesi tarih ve kültür izleri ile dolu olan Gazi şehrimize yapmış olduğu insanı merkezine alan sosyal belediyecilik ve örnek başkanlığı ile Fatma Şahin görevinin başındadır. Genel merkezimiz başkanımızın arkasındadır. Sayın bakanımız büyükşehir belediye başkanımız hakkında bir algı operasyonu var. Böyle bir şey olmadığını bakın genel merkezin talimatıyla söylüyorum" diye konuştu.

SİZLERİN YOK DEMESİ LAZIM

'Özellikle Gaziantep gibi nadide, Güneydoğunun, Türkiye'nin incisi olan bir şehir üzerinde algı yapıyorlar' diyen Özkeçeci, "Bunlara fırsat vermemiz lazım, ilk ağızdan sizlerin yok demesi lazım. Öyle bir şey yok. Fatma hanım görevinin başında ve Gaziantep için Türkiye için çalışıyor. Tamam bazı belediye başkanlarımız istifa ettiriliyor ama Fatma hanım şu an görevinin başındadır ve başında kalacaktır. Fatma Hanım görevinin başında ve hiç bir sıkıntısı yok" dedi.

Özkeçeci, tek vatan tek bayrak tek millet için kendini feda eden şehitlere Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diledi. Özkeçeci, "Hainler emellerine ulaşamayacaklar" dedi. Meral KINACILAR