Arada transfer döneminde süper lig ekiplerinden Eskişehirspor’dan kiralık gelen genç defans oyuncusu Mahmut Boz, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Yarın kendi sahalarında ligin güçlü ekiplerinden Orduspor ile oynayacakları zorlu maçtan galibiyetle ayrılacaklarını belirten Boz, hiçbir takımın durumunun kendilerini ilgilendirmediğini kaydeden Boz, alttaki takımlara oranla avantajlı olduklarını belirtti.

TALİHSİZLİĞİMİZİ YENMELİYİZ

Son haftalarda oynadıkları rakiplerin üst sıraları zorlayan takımlar olduğunu kaydeden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un genç defans oyuncusu Mahmut Boz, “Ankaraspor gibi bir takım karşısında 3 – 1 gerideyken 3 – 3 yaptık. Daha da atabilirdik ama dakikalar yetmedi. Mersin’e baktığımız zaman yeni stadyumlarında tribünler tıklım tıklım ama biz oradan da net bir şekilde 3 puanla ayrılabilirdik. Talihsizlikler devam ediyor ama durum olarak iyi oynuyoruz. Bu talihsizliği gol atarak yenmemiz gerekiyor. Şimdi içeride Ordu maçımız var baktığımız zaman o da üstte iyi oynayan takımlardan biri ama bizde pas yapabilen bir takımız. Geçmiş haftalara göre daha rahatız, sahada rahat oynamaya çalışıyoruz hocamız buna izin veriyor. İnşallah bu oyunu gollerle süsleriz bunu da Ordu maçında yaparız diye düşünüyorum” dedi.

RAKİBİN KİM OLDUĞU BİZİ İLGİLENDİRNİYOR

Küme düşme barajının hemen üstünde olmalarının kendilerini etkilemediğini ifade eden Boz, “Biz her maçımıza yenmek için çıkıyoruz, rakibin kim olduğu bizim için önemli değil. Bu Ankara, Mersin veya Ordu olsun biz rakibe değil kendi takımımıza bakıyoruz. Gol yememeye çalışıyoruz, baktığımız zamanda son haftalarda gol yemedik. Ankaraspor maçı bizim için belki ilk oldu 3 gol yedik ama 3 gol attık o da bir ilkti. Bu durum bizi pek etkilemiyor ama son haftalara baktığımız zaman alttaki takımlara oranla avantajlıyız. En önemlisi iyi oynuyoruz bunun için avantajlıyız. Bizim rakiplerimizden bay olacak takımlar var bu dönemlerde en azından puan veya puanlar almamız lazım ki farkı biraz daha açalım. Bunu da başaracağımıza inanıyorum” dedi.

YÖNETİM DESTEK OLUYOR

Yaş olarak henüz çok genç bir futbolcu olduğunu belirten Boz, “23 yaşındayım ama baktığım zaman Türkiye’de Gençlerbirliği ile birlikte en güzel kulüplerden bir tanesiyiz. Arkadaşlık çok daha iyi olmaya başladı çünkü kenetlenmeye başlıyorsun ki takımın durumundan dolayı her kes birbirine yardım ediyor ve her kes birbirine karşı hoşgörülü. Hata yapanın arkasında olmak zorundasın. Yönetim olarak ta maddi ve manevi her yönden çok iyiler. Ben buraya kiralık geldim sezon sonunda Eskişehirspor’a geri döneceğim ama olmadı tekrar buraya gelmeyi düşünürüm çünkü takımdan ve hocalarımdan memnunum. Hocamızda gayet çok iyi çok anlayışlılar ki futbolu yeni bırakmış insanlar. Onun verdiği artıları var. Davranış şekilleri olumlu iyi olduğun zaman en azından gelip sarılıyorlar, kötü olduğun zamanda destek oluyorlar. Bunlar bence çok önemlidir. Bir hoca gibi değil bir abi gibiler. İnşallah onların da önleri açık olur ve inşallah bu takımda ligde kalır bende buna cani gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU