Şahinbey Belediye Meclis toplantısı başkan Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında yapıldı. 13 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısının sonunda Tahmazoğlu, bir önceki oturumda CHP'li Meclis üyesi Nihat Bencan'ın 'Nuripazarbaşı'nda yapılan konutların zemin etüdü yapıldı mı?' şeklindeki sorusunu yanıtladı. Tahmazoğlu, Çamlıca konutlarının hepsinin zemin etüdleri yapıldı. Biz işimizi sağlam yapıyoruz" dedi.

DEPREME EN DAYANIKLI SİSTEM

13 gündem maddesinin ilgili komisyonlara havale edildiği Şahinbey Belediye Meclis toplantısının sonunda belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Nihat Bencan'ın Nuripazarbaşı'nda yapılan konutların zemin etüdlerinin yapılıp yapılmadığıyla ilgili sorusunu yanıtladı. Tahmazoğlu, "Nuripazarbaşı bölgesinde yapılan Çamlıca Konutlarımızın Bakanlık İmar ve Deprem Yönetmeliği'ne uygun bir şekilde zemin etütleri yapılmıştır. Buradaki konutlarımız tünel kalıp sistemi ile yapıldığı için depreme dayanıklı bir şekilde inşa edilmiştir. Yani duvar yok, duvar betonarme oluyor. Bu da depreme en dayanıklı sistem. Belediyemiz kentsel dönüşüm alanındaki hak sahiplerine Belediyemiz mülkiyetindeki bitmiş ve bitecek olan konutlarla takas teklifleri sunmuştur. Nuripazarbaşı bölgesinde yaklaşık 1800 ev yıktık, buraya 1071 konut yapıyoruz. Yani konut sayısını daha da azalttık. Yoğunluğu düşürüyoruz. Yeşil alan, okul alanı, sosyal alanı ve yolları genişlettik" dedi.

ÇEREZ PARASI VERMİYORUZ

Evlerini kamulaştırdıkları vatandaşlara evine karşılık Etilerde, Serinevler'de ve Mavikent'te ev teklif ettiklerini söyleyen Tahmazoğlu, "Biz vatandaşa değişik alternatifler sunuyoruz. Örneğin Etiler'deki konutları teklif ediyoruz. Burada fiyatlar 65-85 bin lira. Fiyat yüksek diyorlarsa 300 Evleri Yani Perilikaya'daki konutları teklif ediyoruz. Bunların fiyatı ise 40 bin lira. Bunun yaısıra Mavikent, Çamlıca'daki konutları da teklif ediyoruz. Tüm buralardan konut istemeyenlere nakit para teklifinde bulunuyoruz, hem de çerez parası değil, defaten veriyoruz. Çamlıca'da 1800 evin istimlakını yaptık, evi istimlak edilen vatandaştan 309 tanesi daire aldı. Kentsel dönüşümde evi kamulaştırılan vatandaşlarımızdan Etilerde 296 konuttan 167'si, Perilikaya 300 evlerde 50 tanesi, Mavikent'te 17 ve Çamlıca 1. etapta 4'ü kentsel dönüşümde takasta kullanılmıştır."

TÜRKTEPE PARKI GENİŞLETİLİYOR

Bu bölgede daha önce tamirciler olduğunu hatırlatan Tahmazoğlu, "Mağaraların üzerini parka dönüştürüyoruz. Mağaraların üzerine kesinlikle konut yapmıyoruz. Yaptığımız işi sağlam yapıyoruz. " dedi.

Meral KINACILAR