Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dün düzenlediği basın toplantısında 5 yılda yaptığı hizmetleri ve seçilmesi durumunda hedefledikleri projeleri anlattı. Kentsel dönüşüm ve Yeşilvadi projeleriyle Türkiye'de örnek gösterilen, kültürel alanda yaptığı restorasyon çalışmalarıyla iki defa ödül alan Şahinbey Belediye Başkanı ve Adayı Mehmet Tahmazoğlu, Yeşil Vadi Projesi'nin bu yıl biteceğini, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam edeceğini söyledi.

20 bin yeni konut müjdesi veren Tahmazoğlu, daha yeşil Şahinbey için 1 milyon ağaç dikeceklerini belirtti. 5 yılda 390 park yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini belirten Tahmazoğlu, eğitim, güvenlik, sağlık, çevre, spor, sosyal alanda yapacakları projelerini anlattı. Tahmazoğlu, yer üstündek kültürel mirasımızın yanısıra yeraltındaki kültürel miramısımızı da gün yüzüne çıkaracaklarını belirtti.

İLKLERE İMZA ATTIK

Hanımlar lokali, evlilik okulu, hoşgeldin bebek, eğitime 3 okul birden, teleferik dağ kızağı miniatürk, çocuk dünyası parkı, yaşayan müze, gümrük hanı, şahinbey köy pazarı ve sosyal market projeleriyle ilklere imza attıklarını söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "En büyük bütçe artışını sağlayan, en büyük kentsel dönüşümü yapan, en fazla konut üreten, en fazla işyeri, park, en büyük park en fazla sokak sağlıklaştırması yapan belediyeyiz. 817 bin 258 kişilik nüfusumuz ile Türkiye'nin en büyük 3. ilçesiyiz. 2009 yılında 92 milyon TL olan bütemizi 2013 yılında 637 milyon 350 bin TL'ye çıkardık. Bütçenin yüzde 8'ini yatırım bütçesi olarak kullandık. 2014 yılı bütçesi 750 milyon TL" dedi.

5 BÖLGEDE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Risk altındaki 2610 evi kamulaştırarak yıkımını gerçekleştirdiklerini söyleyen Tahmazoğlu, "Nuripazarbaşı, Sakarya, Çamlıca, Kahvelipınar, Yazıcık-Türktepe, Perilikaya-Serinevler, Barak, Güzelvadi mahalleri ve eski garajlar bölgesini kapsayan 5 bölgede kentsel dönüşüm çalışması yapıyoruz. Bugüne kadar hiçbir belediye kendi imkanları ile konut üretmedi. Kentsel dönüşümde yıkımlar devam ediyor. Kaçak ve çarpık yapılarla mücadele, tıkanmış yolları açıyoruz. Özdemirbey caddesini 6 şeritli yol yaptık. 40 yıllık hayali gerçekleştirdik, araç ve yaya trafiğini rahatlattık. Türkmenler Caddesine 6 şeritli bağlantı yolu yapacağız. Özdemirbey Caddesini Türkmenler Caddesine bağlayan 6 şeritli yol açıyoruz" diye konuştu.

20 BİN KONUT SÖZÜ

4970 konut yaptıklarını söyleyen Tahmazoğlu, Etiler'de 296, Çamlıca'da 1071, Yeşilvadi'de 702, Mavikent'te 2340 konut yaptık. Serinevler'de 250 TL taksitle 38 Bin TL'ye dar gelirli aileleri ev sahibi yaptık. Üçyüzevler konutlarının altında bayanların da çalışacağı tekstil atölyesi kurduk. Etile'de 296 konut sahiplerine teslim edildi. Çamlıca 1071 konutlarında 391 adet konutu ve 24 işyeri yaptık. Yeşilvadi'de 702 konut yaptık. Mavikent'te 2340 konut yaptık. Perilikaya'da 308 evin kamulaştırmasını yaparak yıkımlarını gerçekleştirdik. Barış, Türkmenler, Bozoklar mahallelerinde park ve sosyal tesis için 60 evi kamulaştırdık. 20 bin konut sözümüz var. Yeni yerleşim alanları kuruyoruz. Ancak arsa spekülatörleri yüzünden şu anda bunların yerini açıklamıyoruz. Buralara güçlü ulaşım ağları kurulacak" dedi.

YEŞİL VADİ BU YIL BİTİYOR

1 Milyon 700 bin metrekare alan üzerine Türkiye'nin en büyük parkını yaptıklarını söyleyen Tahmazoğlu, "Bu yıl Yeşilvadi projemiz hizmete girecek. Bu proje kapsamında 2500 kişi ile birebir görüşerek gönüllü olarak kamulaştırma yaptık. Havaalanından başlayıp Güneş, Karataş'a dayanan bir alanda dünyanın en büyük parkını yapıyoruz. Burası ölü bir alandı. İnsanların girmeye korktuğu benim bile giremediğim, yolu izi olmayan bir yerdi. Biz bu projeyi yapmasaydık burada çarpık yapılaşma devam edecekti ve belkide mezbelelik olacaktı. Bu projeyle çarpık yapılaşmanın önüne geçtik. İçerisinde 86 bin metrekare biyolojik gölet, kapalı yüzme havuzu, 8 bin kişilik anfi tiyatro, çocuk oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, piknik alanları, spor alanları, botanik bahçeler, roller coaster kafeteryalar yer alacak. Yeşilvadi'de 40 bin adet ağaç diktik. " dedi.

MAĞARALAR TURİZME AÇILACAK

Gaziantep'in altında da ciddi kültürel mirasımız olduğunu belirten Tahmazoğlu, "Pişirici mescidi gibi yeraltına önemli güzellikler var. Şu anda bunların haritasını çıkarıyoruz. Eczadımız su kanalları yapmış. Kayaların içinden su dağıltılmış. Mağaralar bugün dolmuş, kapatılmış. Biz bunları boşaltıyoruz, açıyoruz. Gtnün yüzüne çıkarıyoruz. Şehrin üst kısmındaki tarihi güzelliklerin yanısıra şehrin altındaki kültürel mirasımızıda turizme kazandıracağız. Mecidiye hanını satın aldık. kütüphane ve kültür hizmetleri olarak kullanacağız" dedi.

AMACIMIZ TRAFİĞİ RAHATLATMAK

Yazıcıkta tarihi dokuya uygun konutlar inşa edeceklerini anlatan Tahmazoğlu, "Kentsel dönüşümde iki amacımız var. Hem ulaşımı rahatlatmak, hem de yeşil alan, okul alanları ve sosyal alanları artırmak istiyoruz. Kentsel dönüşümde kamulaştırma çalışması için 286 Milyon TL harcama yaparak bu alanda rekor kırdık" dedi.

OTO TAMİRCİLER İÇİN 970 İŞYERİ YAPTIK

Tahmazoğlu, oto tamircilerine 970 adet işyeri yaptıklarını anlatırken, "Bu işyerlerinin ihalesini yaptık. Dükkanların büyük bölümü tamamlandı. Bu işyerleri için sosyal donatıları ihmal etmedik" dedi.

EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ

Gaziantep'in eğitimde kangren olmuş bir il olduğunu, eğitime bu dönemde ağırlık vereceklerini söyleyen Tahmazoğlu, "Eğitim ve kültürel etkinliklere çok önem veriyoruz" dedi.

1 MİLYON AĞAÇ DİKECEĞİZ

390 adet park yaptıklarını, yeşil alanı dört kat artırdıklarını söyleyen Tahmazoğlu, "Yeni dönemde daha çok tematik parka ağırlık vereceğiz. 1 milyon ağaç dikeceğiz. Daha yeşil bir Gaziantep ve Şahinbey hedefimiz var" dedi.

İKİ BÖLGEDE KAVŞAK ÇALIŞMASI

Tahmazoğlu, Erdem Koleji önünde köprülü kavşak yapacaklarını, Yaşam hastanesi yanında da yine bir kavşak çalışması düşündüklerini söyledi. Havaalanı yolunu Burç Kavşağına bağlayacaklarını belirten Tahmazoğlu, "12 km uzunluğunda 50 metreli 12 şeritli yol yapıyoruz" dedi.

İŞTE MEHMET TAHMAZOĞLU'NUN PROJE BAŞLIKLARI

KONUT ÜRETİMİ

*Dar gelirli ailelere konut yapmaya devam edeceğiz

*Sosyal donatıları ile yeni modern yerleşim alanları yapacağız

*Farklı gelir grupları için konut yapmaya devam edeceğiz

KENTSEL DÖNÜŞÜM

*Kentsel Dönüşüm ile mahalleleri yenilemeye devam edeceğiz.

*Havaalanı yolunu Burç kavşağına bağlayacak olan 12 km'lik 12 şeritli 50 metreli yol tamamlanacak

*Düztepe, Dutluk arası 6 şeritli yol yapılacak

*Şahinbey Parkı, Erdem Koleji arasına Köprülü Kavşak yapımı

*İlçeyi rahatlatacak alternatif yollar yapmaya devam edeceğiz

*Karataş'a çevre yolu bağlantısı yapacağız

SOSYAL VE KÜLTÜR MERKEZLERİ

*8 bin kişilik Cumhuriyet tarihinin en büyük Anfi Tiyatrosu

*Büyük bir Kongre ve Kültür Merkezi

*Çok amaçlı yeni semt pazarları

*Yeni Gençlik Merkezi ve Sosyal Tesisler

*İslam Bilim ve Teknoloji Tarih Müzesi

*Mahalle olacak köylerimize sosyal tesis yapımı

RESTORASYON VE SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA

*Tarihi ve Kültürel varlıkların restorasyonu

*Tarihi sokakları yenileme

*Yeralta mağara ve bağlantılarının ortaya çıkarılarak turizme kazandırılması

EĞİTİM YATIRIMLARI

*Okul yapımına destek olmaya devam edeceğiz

*Bilim ve Sanat Merkezi yapımı

*Meslek Edindirme ve Sanat Kurslarının daha da yaygınlaştırılması

*Ücretsiz olarak Fen lisesi, Anadolu Lisesi ve üniversiteye hazırlık kursları

*Eğitime teşvik amacıyla ilçemizde başarı gösteren öğrencilerimizin ödüllendirilmesi

SAĞLIK VE GÜVENLİK

*Karataş Bölgesine 400 yataklı hastane

*Perilikaya Bölgesine 350 yataklı hastane

*Kan bağışına destek

*Karataş, Düztepe, Yeşilyurt ve Mavikent'te yeni Polis Merkezleri

YEŞİL ALANLAR

*İlçemize yeni parklar kazandıracağız

*Yeni ağaçlandırma alanları açarak 1 milyon fidan dikimi

*Çocuklar için trafik eğitim parkı

*Gençler için heyecan verici (Roller Coster, Dağ Kızağı Buz pisti vb)

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

*Ulusal ve uluslararası festival, şenlik ve etkinlikler

*Ulusal ve uluslararası kitap fuarı, seminer, söyleşi, panel ve sempozyumlar

*Sinema günleri, tiyatro gösterileri, konserler ve ödüllü fotoğraf yarışmaları

*Gaziantep yerel kültürünü geliştirme, öğretme ve eğitme projeleri

ÇEVRE VE TEMİZLİK

*Geniş caddelere yer altı çöp konteynerleri

*Şahinbey'i Türkiye'nin en çevreci ilçesi yapacağız

*En temiz mahallem projesi ile mahallelerimizi çevre dostuyapacağız

*Atıkların ayrıştırılması ve geri dönüşümünün sağlanması

SPOR

*Semt yüzme havuzları yapımı

*Semt sahaları yapılması, kapalı spor salonunun yapımı

*Amatör ve mahalli takımlara destek

*Ulusal ve uluslararası spor etkinlikleri

*Başarılı sporcuları teşvik ve ödüllendirme

*Değişik branşlarda sporcu yetiştirmeye devam edeceğiz

Meral KINACILAR