Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2014 Yılı Faaliyet Programında yer alan Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası 11-16 Ocak 2014 tarihleri arasında Alanya'da yapılıyor.

Turnuvanın ilk gününde mindere çıkan Gaziantepli sporculardan Zehra Döşüçukur 49 kiloda bütün rakiplerini yenerek şampiyonluğa ulaşırken, milli takım formasını hak etti.

Erkeklerde ise 55 kiloda Oğuz Nihat Kaya, şampiyonluk kürsüsüne çıkarken, kendi kilosunda milli takımı temsil edecek.

74 ilden 570 bayan, 1050 erkek olmak üzere toplam 1620 sporcunun katıldığı şampiyona, Alanya'daki Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşiyor.

Şampiyonanın teknik toplantısı Alanya Kültür Merkezi'nde yapıldı. Taekwondo Federasyonu Genel Koordinatörü Ramazan Erçin, Alanya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı, Merkez Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Kuzucu ve Antalya Taekwondo İl Temsilcisi Mustafa Avcıoğlu'nun katıldığı toplantıda katılımcı kafilelere şampiyona ve uygulamalar hakkında son teknik bilgilendirmeler yapıldı.

Turnuvada elde ettikleri başarının Gaziantep adına önemli bir başarı olduğunu kaydeden taekwondo il temsilcisi Veysel Döşüçukur, “Şampiyonanın ilk gününde elde edilen başarılar diğer sporcularımıza da umur oldu. Turnuvanın sonunda ilimiz adına daha fazla şampiyon çıkartmak için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU