Çocuklarda küçük yaşta süt içme alışkanlığını kazandırmak isteyen GKV Özel Anaokulu öğretmenleri süt üretimi ve tüketiminin bütün aşamalarını içeren “Süt İçelim, Büyüyelim Projesi” kapsamında uygulamalı olarak üretim ve tüketim safhalarını derslerde gerçekleştiriyorlar.

Minik öğrencilerle birlikte hazırlanan inek maketlerinden de süt sağımını yapan öğrenciler süt içmenin keyfini doyasıya yaşıyorlar. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Anaokulu Uğur Böcekleri Sınıf Öğretmeni Esra Karacan Kahraman ve Kelebekler Sınıf Öğretmeni Sibel Sarıbaş rehberliğinde yürütülen çalışma bütün ana okulu öğrencilerinin de dikkatini çekiyor.

TANITIM YAPIYORLAR

Okul fuayesinde oluşturulan bir bölümde iki sınıf öğrencilerinin hazırladığı inek maketleri yanında süt ürünlerinin de tanıtımı ve tadımı yaptırılıyor. Günün her saatinde minik öğrenciler sütle ilgili merak ettikleri konuları kurulan fuayede görevli öğretmenlerden öğrenirken Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtımı gerçekleştirilen okul sütünden de çocuklara ikram ediliyor.

OKUL GENELİNDE UYGULANIYOR

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Anaokulu Müdiresi Neslihan Türkistanlı “Çocuklarımıza süt içme alışkanlığı kazandırmak ve içilen sütün insan sağlığına faydalarını yaparak yaşayarak öğretmek amacıyla beş yaş grubu sınıflarımız tarafından hazırlanan ve okul genelinde uygulaması gerçekleştirilen “Süt içelim sağlıklı büyüyelim” projesi başarıyla uygulanıyor. Öğrencilerin fiziksel ve zihinsel gelişiminde önemli rol oynayan süt tüketiminin alışkanlık haline getirilmesi ve süt ürünlerinin tüketiminin insan sağlığı için öneminin gerek öğrencilere gerekse velilerimize yönelik anlatımının gerçekleştirildiği çalışma büyük ilgi görüyor" dedi.

HABER MERKEZİ