Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, okulların açılması ve yaz tatilin sona ermesiyle trafikte yoğunluk oluşacağını belirterek, "Şehir içi trafik, servis araçlarının da trafiğe girmesiyle eski yoğun haline dönecek. Bu yüzden tatil dönüşü yollarda ve şehir içi trafikteki yoğunluğa dikkat edilmeli." ifadesini kullandı.

Kurban Bayramı tatilinde 192 kazada 147 kişinin öldüğü ve 702 kişinin yaralandığının bilgisini veren Apaydın, bu rakamların son 10 yılın Ramazan ve Kurban bayramlarında gerçekleşen en yüksek bilançosu olduğunu bildirdi.

Apaydın, okulların açılması ve yaz tatilinin sona ermesiyle trafikte yoğunluğun oluşacağını belirterek, "Şehir içi trafik, servis araçlarının da trafiğe girmesiyle eski yoğun haline dönecek. Bu yüzden tatil dönüşü yollarda ve şehir içi trafikteki yoğunluğa dikkat edilmeli." ifadesini kullandı.

Geçen yıl eylülde kaza sayısının bir önceki yıla göre 2 katına çıkarak 36 bin 497'ye ulaştığını anımsatan Apaydın, "Dileriz bu yıl eylülde bu kadar yüksek kaza sayılarıyla karşılaşmayız." temennisinde bulundu.