Suriye'deki iç savaşın ardından çok sayıda insanın ölümüne ve yaralanmasına, binlerce insanın da göçmen durumuna düşmesine neden olan, terör örgütlerinin mağdur ettiği Şuyuhlu Suriyeliler de Fırat Kalkanı Harekatı'nın simgesi haline gelen Cerablus'a sığındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusu'nca (ÖSO) terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Cerablus, terör örgütleri ve Esed yönetimince yerlerinden edilen Suriyelilere kucak açıyor.

HAYALLER BÜYÜK

Hayatın normal seyrine dönmesi için bir çok alanda Türkiye'nin yardım elini eksik etmediği Cerablus, Suriye'nin birçok bölgesinden olduğu gibi Şuyuh kasabasından da misafirleri konuk ediyor. Fırat'ın doğusunda bulunan ve terör örgütü PYD'nin kontrolünden bulunan Şuyuh'tan kaçıp Cerablus'a gelen Suriyeliler, terör örgütü DEAŞ tarafından tahrip edilen mezarlığın çevresinde kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda hayata tutunuyor. Evleri PYD mensupları tarafından yakılıp yıkılan, mallarına el konulan Şuyuhlular, bir an önce evlerine dönecekleri günün hayalini kuruyor. Cerablus'a sığınan Şuyuh halkından 80 yaşındaki Safiye Abbas, doğup büyüdüğü köyünden terör örgütü PYD yüzünden göç etmek zorunda kaldığını söyledi. Köy halkından Fatma Hüseyin (75) ise terör örgütünün isteklerini kabul etmeyenlere yaşam hakkı tanımadığını söyledi. AA

: