Suriyeliler adreslerine en yakın okullara çocuklarını kayıt ettirecek, öğrenciler arasında Türkçe bilmeyenlerin eğitimi amacıyla okullarda takviye Türkçe öğrenme kursları açılacak. Müracaat etmeleri halinde öğrencilerin anne ve babaları da farklı sınıflarda Türkçe öğrenecekler.

Kurs açılışında İl milli eğitim müdürü Cengiz Mete, İl Maarif Müfettişleri Mustafa Solak ve Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı’nın katıldığı kurs açılışında öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımında bulunuldu.

SORUNSUZ BAŞLADI

Mete, eğitim öğretim yılının sorunsuz bir şekilde açıldığını belirterek, "Şehitkâmil ilçemizde Münif Paşa Ortaokulunda açılan Türkçe dil kursuna katılan Suriyeli öğrencilere kırtasiye yardımı yaptık. Haftaya yetişkinlere yönelik başlatılan Türkçe kursuyla ilgili de startı vermiş olduk. Çok ciddi ve yoğun bir talep var. Suriyeliler Türkçeyi öğrenmeye çok hevesliler. Çok kısa sürede bu konudaki becerilerini geliştireceklerine eminiz. Zaten öğrencilerimiz zeki çocuklar, gayretli ve istekliler. Herhangi bir uyum sorunu yaşamayacaklardır. Şu an tek problemleri dil görünüyor" dedi.

DİL ÖĞRENECEKLER

"Açtığımız bu kurslar sayesinde bugün ilimizde 2 binden fazla öğrencimiz dil öğrenecek" diyen Mete, "Gazianteplilerin ev sahipliği çok güzel. Eğitim öğretimle ilgili çok ciddi destekler alıyoruz. Gaziantep Valiliği başta olmak üzere belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşları, gerçekten çok ciddi destek sağlıyorlar. Bu desteklerin de geri dönüşünü alıyoruz. Suriyeli ailelerin Türkiye'ye olan şükran duygularını belirten ifadelerinden bunu anlıyoruz" şeklinde konuştu. NECMETTİN GÖRGÜN