Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus ve çevresinden yaklaşık 3 yıl önce Türkiye'ye göç eden Suriyeliler, Fırat Kalkanı harekatı ile yaşadıkları bölgenin IŞİD ve PYD gibi terör örgütlerinden temizlenmeye başlanması üzerine geri dönebilmek için yollara düştü. Vatanlarına dönebilmek için 47 dereceyi aşan sıcağa rağmen yola çıkan Suriyeliler, Karkamış Gümrük Kapısı'na doğru hareket ediyor. Aşırı sıcağa aldırış etmeyen Suriyeliler, yıllar sonra yeniden vatanlarına dönecek olmanın heyecanını yaşıyorlar.

MAYINA BASARAK YARALANDI

Suriye'de terör örgütü IŞİD'in zulmünden Menbiç’e kaçan Yusuf Ali Duso, IŞİD’in bölgeden temizlenmesi üzerine geri döndüğü Cerablus’ta evinin bahçesinde mayına bastı. Yaralanan Suriyeli Dusa, Türkiye’de tedavi altına alındı.

Suriye’nin Cerablus kentinde eşi ve 3 çocuğu ile birlikte yaşayan Yusuf Ali Duso, yaklaşık 2 yıl önce Cerablus’un terör örgütü İŞİD’in eline geçmesi nedeniyle ailesini de alarak Menbiç’e kaçtı. IŞİD’in zulmünden kaçan ve kardeşinin yanına yerleşen Yusuf Ali Duso, Özgür Suriye Ordusu ve TSK’nın birlikte gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı harekatı ile IŞİD’in Cerablus ve çevresinden temizlenmesi üzerine evine geri döndü. Evine avlusunda IŞİD'in döşediği mayına basan Yusuf Ali Duso ağır yaralandı. Bölgedeki Türk Kızılay ekipleri tarafından ambulansa bindirilen Duso, Karkamış Sınır Kapısı'ndan geçirilerek, Nizip Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Sağlık durumu iyiye giden Duso, “Evim IŞİD militanları tarafından karargah olarak kullanılmış. Kaçarlarken de avluya mayın tuzaklanmış. Evime karım ve çocuklarımla birlikte döndüm ama sevincini yaşayamadım. Avludan içeriye girer girmez, tuzaklanan mayına bastım. Allah İŞİD terör örgütünün belasını versin” diye konuştu.

- Suriyeliler yeniden yollara düştü

- Suriyeliler Fırat Kalkanı operasyonuyla terör örgütlerinden temizlenen Cerablus bölgesine geri dönüyor

(Fotoğraflı)