İç karışıklığın yaşandığı ülkesinden kaçarak ailesiyle birlikte Gaziantep'e yerleşen Suriyeli işadamı 33 yaşındaki Eyman Karahoca'yı, geçen yılın son günü kaçırıp, bir evde 13 gün rehin tutan ve 300 bin dolar fidye istedikleri öne sürülen 2 Suriyeli polis operasyonu ile yakalandı. Şüpheliler tutuklanırken, polis olaya karıştıkları belirlenen 3 Suriyelinin yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

OPERASYONLA KURTARILDI

Tüm bilgileri saptayan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılık kararı ile geçen pazar gecesi operasyon düzenledi. Öğretmenevleri Mahallesi'ndeki bir eve baskın düzenleyen polisler, Eyman Karahoca'yı kurtarırken; evde bulunan 21 yaşındaki Salih Muhammed ile 28 yaşındaki Şaban Hüseyin'i gözaltına aldı. Evde yapılan aramada ip ve zincir ele geçirilirken, kaçırma olayıyla ilgili bağlantısı bulunduğu tespit edilen Suriye uyruklu 3 şüpheliye ise ulaşılamadı.

EV KİRALARKEN TANIŞMIŞLAR

Gözaltına alınan Suriye uyruklu 2 şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde yapılan sorgulamalarında suçlarını itiraf etti. Şüpheliler, Eyman Karahoca'yı ev kiraladığı sırada tanıdıklarını ve fidye alabilmek adına kaçırdıklarını söyledi. Sorgusu tamamlanan şüphelilerden Salih Muhammed, adliyeye sevk edileceği sırada fenalaştı. Salih Muhammed, polisler tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne çağrılan ambulansla 25 Aralık Devlet Hastanesi'nde tedavisi yapıldıktan sonra Şaban Hüseyin ile birlikte adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 2 şüpheli, 'Adam kaçırma, alıkoyma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan polis, Suriyeli işadamını kaçıran ekipte yer alan ve kimlikleri saptanan Suriye uyruklu 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.

DHA