Gaziantep Ticaret Odası’nın organizasyonuyla Suriye’nin Cerabulus kentindeki Suriyeli işadamları, Gaziantep’li işadamlarıyla bir araya gelerek ticari ilişkilerin geliştirilmesiyle ilgili görüş alış verişinde bulundular. Suriye’nin Cerabulus kentinde gerçekleştirilen iki gün süren toplantı ve ikili görüşmelere Hıdıroğlu başkanlık etti.

ÇÖZÜM ÜRETMEYE ÇALIŞIYORUZ

Hıdıroğlu, “Ülkesini bırakmak zorunda kalan işadamlarının bilgi ve tecrübelerini dünyanın dört bir yanındaki iş bağlantılarını ve maddi birikimlerini ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz. Bunun için hem Birleşmiş milletlerle hem de çeşitli STK’larla ortak projeler yürütüyoruz. Gaziantep’teki Suriyeli firmaların karşılaştığı sorunların üzerinde durarak ve yetkili kurumlara ileterek çözüm üretmeye çalışıyoruz” dedi.

KİMLER EŞLİK ETTİ

Cerabulus bölgesinde ortak yatırım yapmak isteyen girişimcilerin bir araya geldiği, iki gün süren toplantı ve ikili görüşmelere, firma temsilcilerinin yanı sıra Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, Gaziantep Vali Yardımcıları Yaşar Aksanyar, Ahmet Turgay İmamgiller, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sadık Koçak, Yönetim Kurulu üyeleri, M. Sami Akay, Ömer Faruk Melekoğlu, GTO Meclis üyeleri Ali Değer, Ayhan Aybar Çeliksöz, Mehmet Tabur, Mehmet Özdemirler, Ökkeş Tabur, Mehmet Nuri Bay ve Recep Türk’te katıldı. BÜLTEN