Sumudica ile Müslüm Özmen'in farklı farklı konuşması Gaziantep FK'da sıkıntılı günlerin habercisi gibi gözüküyor. Romen teknik adam, kolay kolay hiçbir antrenörün söylemeyeceği bir konuyu gündeme taşırken, Müslüm Özmen ise, böyle bir konuşmanın yapılmasını sakıncalı bulduğunu belirtti. Bu durumda gözler kulübün önemli iki ismine çevrildi. Bu arada yönetim kurulundan bazı isimlerin dün akşam toplanarak takımın antrenmanına gittiği öğrenildi.

Müslüm Özmen “Sumudica işine baksın”

Gaziantep Futbol Kulübü'nün teknik direktörü Marius Sumudica, transferi gündeme gelen bir oyuncuya onay vermesi şartıyla kendisine 50 bin Euro rüşvet teklif edildiğini duyurdu. Gaziantep FK Asbaşkanı Müslüm Özmen'den Sumudica'ya cevap geldi ve “Sumudica'nın açıklamalarını şaşkınla takip ediyorum. Böyle bir olay yaşanmışsa önce bize bildirmesi lazım. Bizim de yasal olarak bu kişilere gerekeni yapmamız lazım. Sumudica hangi transfer ve hangi menajerden bahsediyor bilmiyorum. Bir teknik direktörün bu kadar transfer işlerine girmesini doğru bulmuyorum. Biz sonuna kadar açık ve şeffaf bir yönetimiz. Bu konuda gerekli açıklama yapılacaktır." dedi. Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan ve bu açıklamaları Gaziantep FK Asbaşkanı olarak değil, Müslüm Özmen olarak yaptığını söyleyen Özmen konuşmasına devamla,"Sumudica profesyonel bir teknik direktör ve kendisi bize 17 yıldır bu işi yaptığını söylüyor. İş ahlakı olan bir teknik direktör bu açıklamayı öncelikle yönetim kurulu ile paylaşmalıdır. Böyle iğrenç bir şey varsa önce bize söylemelidir. Bizim Sumudica ile bir sorunumıuz yok. Ben, özellikle her zaman kendisinin yanında oldum. Fakat özellikle son bir haftadır Sumudica'nın açıklamaları ile yatıp kalkıyoruz. Sumudica artık işine bakmalı. Ülkemiz çok önemli bir ekonomik zorluk içerisinde, Sumudica şunu demiş, Mumudica bunu demiş bunun yeri ve zamanı değil... Bugün Euro kuru 9 TL'yi geçmiş, dolar ise 8 liraya yaklaşmış, gündemi böyle bir konu ile meşgul ettiğimiz için kamuoyundan özür diliyorum. Biz her zaman Sumudica'nın yanında olduk.”dedi. Müslüm Özmen konuşmasında Sumudica’ya tepkisine devam etti ve “Biz yönetim kurulu olarak her maçta takımımızın yanındayız. Ne demek ben yalnızım lafı? Gaziantep'te herkes öldü de, sadece Sumudica mı kaldı? Sumudica'nın istediği her transferi aldık. Sumudica, 'Bana 25 oyuncu önerildi ve hiçbiri alınmadı.' diyor. Sumudica ile yol ayrılığı ya da devam konusunda kararı başkanımız verecektir. Biz başarımızla gündeme gelmek istiyoruz, Sumudica'nın açıklamaları ile değil." ifadelerini kullandı.

Sumudica “Menajerler benden rüşvet istedi”

Gaziantep F.K teknik direktörü Marius Sumudica, Türkiye’de hiç kimsenin söylemeye cesaret edemediği gerçekleri açık yüreklilikle ifade etti.

Menajerlerin kirli oyunlarını net bir şekilde söyleyen Rumen teknik adam, süper lig yeteneği olmayan bir futbolcuyu sadece önermesi durumunda 50 Bin Euro rüşvet teklif edildiğini söyledi.

Sumudica, Süper ligin 4’üncü haftasının açılış maçında Trabzonspor ile oynayacakları maça mücadele için değil, puan veya puanlar almak için çıkacaklarını kaydetti.

Bu sezon yeteri kadar transferin yapılmadığını aktaran Sumudica, kulübün ligdeki hedefinin ise küme düşmemek olacağını yineledi.

BUNLAR FUTBOLDA MÜMKÜNFutbolda uzatma dakikalarında ve son saniyelerinde gollerin olabileceğini söyleyen Gaziantep F.K Teknik Direktörü Marius Sumudica, “Futbol bu tarz sonuçlara açık olan bir spordur. Uzun zamandır kaybetmeyen Bayern Münih vardı kaybettiler. Son dakikalarda bazen puanlar kaybedebiliyorsunuz, bazen kazanabiliyorsunuz, bunlar futbolda mümkündür. Ayrıca bu benim Türkiye’de ki üçüncü sezonumu ve Göztepe ile oynadığımız hiçbir maçı kaybetmedim. Göztepe ligin güçlü ekiplerinden birisi ” dedi.

TERİMİZİN SON DAMLASINA KADAR SAVAŞACAĞIZSezona çok zorlu bir fikstür ile girdiklerini aktaran Rumen teknik adam, “Birinci hafta Galatasaray ile oynadık, daha sonra Trabzonspor'a karşı evimizde oynayacağız. Hem onlar hem de bizim için zor maç olacak. Bizim evimizde oynadığımız maçlar rakipler için kolay geçmiyor. Burada kolay puan kaybetmiyoruz. Trabzonspor maçı hazırlıklarımız devam ediyor o maça puan veya puanlar almak için çıkacağız. Evimizde oynayacağız, Trabzonspor tarihi olan bir takım, büyük bir camia ama biz sadece mücadele için değil puan almak hedefiyle sahada olacağız. Alnımızın teriyle son damlasına kadar savaşacağız. Umarım maçtan galip ve mutlu ayrılan biz oluruz” dedi.

AKIL HOCAM LUCESCUFutbol hakkında her şeyi bilebilirsiniz diye konuşan Sumudica, “Hayatınızın sonuna kadar. Benim bir hatam var. Futbol hayatımda pek fazla hata yapmadım ama bu nadirlerden biri. Yaptığım hatalardan biri Astra’nın başında iken şampiyon olduktan sonraki sene ben yine Astra’da pek fazla oyuncu değiştirmemeyi tercih ettim takımın çoğu duruyordu. Avrupa Ligi'nde gruptan çıkmayı başarmıştır ama ligde istediğimiz sonuçları alamıyorduk. Benim büyük bir akıl hocam var kendisi Mircea Lucescu kendisinden her zaman kendisinden görüş alırım. Kendisi bana eğer bir takımda eğer ikinci sene devam edeceksen takımın %25’ini değiştirmem gerektiği öngörüsünde bulunmuştu. Çünkü takımın içinde böylelikle bir rekabet olur. Takımımızda alt yapıdan oyuncularda var bu oyuncuların gelişmesini istiyorum. Ben onlara şans vereceğim ama altyapıdan gelen oyuncular gönderdiğim oyunculardan daha kaliteli değiller. Geçen seneden kalan 14 – 15 oyuncu oynayacağını biliyor, her oyuncu maça sonradan gideceğini biliyor çünkü 5 oyuncu değişikliği var. Bu yüzden takımın içinde rekabet ortamı oluşmuyor. Eğer takımdan 3/4 oyuncu daha göndersem alt yapıdan oyuncularla çıkmak zorunda kalacağım. Antrenmanda da böyle, antrenmanda ki rakibi eğer güçsüzse kendisini geliştiremez. Bu benim hatam oldu, bunu kabul ettim. Önüme 500 oyuncu geldi lig başlamadan önce her gün 30’a yakın oyuncuyu inceliyordum. Yönetimin bana sunduğu oyuncuları kabul ediyorum ama mali açıdan sıkıntı olduğu için bu oyuncuları buraya getiremiyoruz. Menajerlerin yaptığı baskılar var ama bunlar güçsüz ve zayıf oyuncular bu kalitede futbolcular değiller. Sadece para kazanmak için teklif ettikleri oyuncular. Ama ben buna izin vermeyeceğim. Menajerlerin takıma sunduğu oyuncular oynamayınca takım içerisinde huzursuzluk çıkaracaklar. Haksız bir rekabet olmasını istemiyorum. Ben buna müsaade etmek istemiyorum” dedi.

50 BİN EURO TEKLİF ETTİLERGeçen hafta kulübe bir oyuncu önerildiğini söyleyen Sumudica” Türkiye'den iki menajer daha sonra beni aradı. Bu futbolcuyu kabul etmem için menajerler bana 50 bin Euro teklif ettiler. Sadece iyi futbolcu olduğunu yönetime söylememi istediler. Çünkü bu oyuncuyu isteyip istememe konusunda son sözü sen söylüyorsun. Bunu yapmak benim için kolay olurdu. Geçen sene bu oyuncu sadece 1 gol attı ve çok fazla maçı yoktur. Ben onu buraya nasıl getiririm, bunun sorumluluğunu nasıl alırım ? Maalesef futbolda bunlar oluyor.

KİMSEYİ SUÇLAMIYORUMKafamda konsantre olamıyorum artık ilk üç hafta önerdikleri oyuncuları izledim kafam sürekli onlardaydı. Bir hoca için sürekli böyle çalışmak gerçekten çok zor. Ben kimse hakkında konuşmuyorum. Ne başkanımız ne ikinci başkanımız hakkında. Elimde olan oyuncularla çalışmaya devam edeceğim. İyi sonuçlar alamadığımızda biliyorsunuz bu ülkede ilk sorumlu hoca. Yaşadığım bu şehri gerçekten çok seviyorum, halkını çok seviyorum bana kibar ve güzel davranıyorlar, beni güzel karşılıyorlar ama benim içinde gerçekten zor olmaya başladı. Benim için kolay değil. 17 senelik hocalık dönemimde en zor geçirdiğim dönemlerden birini yaşıyorum. Kimseyi suçlamıyorum. Basın, taraftar, şehir halkı yönetimi suçlayabilir ama ben burada aynı zamanda yönetimin içindeyim bu nedenle kimseyi suçlayamam. Çünkü durumu ve zorlukları biliyorum. Bende buraya gelmeden önce sokaktan bulup getirmediler. Ben herhangi bir hoca değilim. Kariyerimde biraz da olsa başarılar var. Ama bu periyotta çok yoruldum. Aşağı yukarı 25 oyuncu ile anlaştık ben hepsine okey verdim bana sundukları oyuncuları. Ama hiç biri buraya gelmedi” dedi.

KÜME DÜŞMEME MÜCADELESİ VERECEĞİZBundan bir ay önce yaptığı röportajı hatırlatarak takımın küme düşmeme mücadelesi vereceğini söyleyen Sumudica, “Geçen seneden daha zayıf olduğumuzu söylemiştim. Bu sene küme düşmeme mücadelesi vereceğiz. Ben bunu bir ay önce söyledim, buna dikkat edin. Ben bunu lig başladıktan üç hafta sonra söylemiyorum, iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldığım için değil. Bunu bir ay önce söylemiştim. Ben yüreğimle yapıyorum bu işi bu yüzden biraz saygı görmek istiyorum. Göztepe maçında yedek kulübesiyle, maçlarda hakemlerle kavga ediyorum. Kimin için yapıyorum bu kavgayı tabii ki takım için. Doksan dakika boyunca yedek kulübesinin arkasındaki taraftarlar bana hakaretler ve küfürler ediyor ama benim burada yaptığım işe biraz saygı gösterilmesini istiyorum. Sumudica burada geçici bir isim olabilir. Yarın buradan giderim, Türkiye'den giderim başka bir ülkede çalışırım belki ama ben nerde olursa olsun yüreğimle yaparım bu işi. Ve bu yüzden saygı duyulmasını istiyorum” açıklamalarını yaptı.
MUHARREM TÜRKOĞLU