• Ben aptal bir insan değilim
  • İkinci sırada olmamız birilerini rahatsız mı ediyor ?
  • 11 puanı alnımızın teriyle kazandık
  • Oldukça iyi bir takıma sahibiz
  • Sonuçların sahada alınmasından yanayım, farklı yerlerde değil
  • Futbolcularımı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum

Spor Toto Süper Ligin 6’ıncı haftasının kapanış maçında Göztepe ile oynadıkları maçta attıkları nizami golün neden iptal edildiğinin açıklamasın bekleyen Gaziantep F.K teknik direktörü Marıus Sumudica, adeta küplere bindi.

Ligde ki çıkışlarının bazı kesimleri rahatsız etmeye başladığını ifade eden Rumen teknik adam, Kalyon stadyumunda rakiplerinin kolay kolay puan alamayacağını söyledi.

Hakemlerin kendisini susturmaya çalıştıklarını açıklayan Sumudica, hedeflerinin 15 takım arasında kalmak olduğunu yineledi.

ZAMAN GEÇİRMEYE OYNUYORLAR
Göztepe karşısında iki puan kaybettiklerini söyleyen Gazişehir Gaziantep teknik direktörü Marıus Sumudica, “Sahada çok iyi rakip vardı, çok fazla fırsat harcadık, takıma çok fazla kenardan baskı yaptım ama bende sahaya girip gol atamam, onlarda fazla fırsat kaçırdı. Birazda şanssızlık, burada mutlu olduğum bir konu var buraya gelen rakiplerimiz zaman geçirmeye oynuyor, en az bir puanı hedefliyorlar bizim zorlu rakip olduğumuzu biliyorlar” dedi.

VAR SİSTEMİ NEDEN KULLANILMIYOR
Türkiye’yi çok sevdiğinden dolayı Gaziantep Futbol Kulübüne geldiğini ifade eden Rumen teknik adam, “Bir diğer konu da Türk futbolu tam bana gör. Hakemler hakkında hiç bir zaman kötü konuştuğumu duymadınız, duyamazsınız da. Sadece şunu söylemek istiyorum, 48 yaşındayım, 41 seneden beri hem hoca hem de oyuncu olarak sahalardayım. Ben aptal bir insan değilim, bende insanım bende hatalar yapabilirim. Ben Morınho’da değilim Guardiloya’da değilim. İlk attığımız gol neden iptal edildi, sadece onu öğrenmek istiyorum, bunun nedeni nedir ? federasyon harcamalar yapıyor VAR sistemini kuruyor ama VAR sistemi neden kullanılmıyor. Ben o pozisyonu en az 10 defa izledim, bu bal gibi gol. İkinci yarının sonuna 7 dakika uzatma ekledi ama bunun da ancak 3 dakikasını oynadık. Yerde kaldılar top oynamak istemediler, zaten 7 dakikanın sonunda maçı bitirdi bunun sebebi nedir ? birilerinin korkusu mu var ? ikinci sırada olmamız birilerini rahatsız mı ediyor ? Ben Türk futbolu ve Türkiye’ye saygı duyuyorum bana ve futbolcularıma da saygı bekliyorum. Bize kimse yardım etmedi, aleyhimize olan faul ve kartlar var, kimse bizi tebrik etmedi ama biz bu 11 puanı alnımızın teriyle kazandık” dedi. BAZI KORKULARIM
Maçlarda çok fazla fırsatlar yakaladıklarını kaydeden Sumudica, “Bu fırsatları iyi futbolla yakalıyoruz. Göztepe karşısında 4’lü defans ile oynadım, her zaman hazır olan 2 sistemimiz var ve bu iki sisteme her zaman hazır olan akıllı futbolcularım var bazen şansta yardım etmiyor, atamıyoruz. Göztepe karşısında Allah bizim üç puan almamızı istemedi. Kaleye 1 metreden pozisyonlar kaçırdık bunun başka açıklaması olamaz. Oldukça iyi bir takıma sahibiz, Fenerbahçe ile aynı puanla ikinciliği paylaşıyoruz ama hiç bir şeyi daha başarmadık. Daha fazla puan almamız gerekiyor eğer böyle giderse bazı korkularım var ben sonuçların sahada alınmasından yanayım, farklı yerlerde değil. Bir gol yedik 50 metreden bu şanssızlık” dedi.

GAZİANTEP ÇOK ZORLU BİR DEPLASMAN OLACAK
Takımın üzerinde biraz baskının oluştuğunu aktaran tecrübeli çalıştırıcı, “Bu baskı üçüncü sırada kalmak içindi, ligde yukarı çıkmak kolay ama önemli olan yukarıda kalabilmek. Burada üstüne basa basa söylüyorum bizim takımımız iyi futbol oynuyor ve her kesin bildiği bir şey var bu takımda 18 futbolcu geldi ve yeniden doğan bir takımız. Kolay değil. Göztepe’nin çok futbolcusu geçen sezondan kadroda vardı, onlar için daha kolaydı. Daha fazla çalışacağız. Buraya gelen rakip elini kolunu sallayarak puan alamayacak bu çok zor olacak. Gaziantep çok zorlu bir deplasman olacak” dedi.

DEVRE ARASI ÖN LİBERO ALACAĞIZ
Sakatlanarak oyundan çıkan Abdul Aziz Tetteh’inm yerine giren Raman Chibsah’ın görevini başarıyla yerine getirdiğini açıklayan Sumudica, “Asıl bölgesi orası Chıbsah’ın asıl yeri orası değil orta sahanın merkezinde oynuyor. Ön libero mevkisinde sıkıntımız vardı. Bir tane daha yabancı oyuncu alma hakkımız var bunu da devre arasında kullanacağız” dedi. Eğer devre arasına kadar burada kalırsam bir ön libero almayı düşünüyorum” dedi.

TARAFTARLARDAN ÖZÜR DİLİYORUM
Göztepe maçında kendilerini son ana kadar destekleyen taraftarlara teşekkür eden Sumudica, “Onları tebrik ediyorum, maçı kazanamadığımızdan dolayı kendilerinden özür diliyorum ama oyuncularım son dakikaya kadar mücadele ettiler. Oyuncularım artık son dakikaya kadar mücadele edeceklerinin farkında. Futbolcularımı da mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Taraftarlarımızı mutlu etmek için elimizden geleni yapacağız, yapmaya da devam edeceğiz. Benim taraftarlara verdiğim söz vardı taraftarlarımız bu takımı gelecek sezon da süper ligde seyredecekler ama bu kolay olmayacak. Üçüncü sırada olmamızı unutmaları gerekiyor. Bizim hedefimiz 15 takım arasında olmak” dedi.

BENİN FUTBOLCULARIMA BASKI YAPTIĞIMI HİSSEDİYORLAR
Hakemlerin kendisine çok kolay kart gösterdiklerini açıklayan Sumudica, “Diarra girdiği ikili pozisyonda hakem tarafından sarı kartla cezalandırıldı ben hakeme bunun faul olmadığını söylediğimde hemen bana da sarı kartı gösterdi. Benin futbolcularıma baskı yaptığımı hissediyorlar, ağzımı kapatmak için beni cezalandırıyorlar. Bana 10’uncu dakikada kartı verdi. Benim hakemden istediğim tek bir şey var attığımız ilk golü neden iptal etti ? bunu çok merak ediyorum. İlk attığımız golün iptal sebebi neydi ? Ben hata yaptığım zaman çıkıp bunlardan bahsediyorum ve hatamı da kabul ediyorum. Bende Göztepe maçının hakeminden cevap bekliyorum. Eğer haklı bir sebebi varsa gerçekten özür diliyorum. Eğer söyleyecek bir şey yoksa da bütün şehirden, bütün taraftarlardan, benden ve oyuncularımdan bir özür bekliyorum” açıklamalarını yaptı.

MUHARREM TÜRKOĞLU