Sucu, "Bu kararın yenilenen İstanbul seçimlerinin gerçekleştirildiği 23 Haziran’da açıklanması artık sandıktan ümidini kesen iktidarın intikamcı anlayışının açık bir İktidar siyaseti mahkemeler eliyle dizayn etmeye çalışmakta, hukuki dayanaktan yoksun siyasi kararlarla bütün muhalefeti sindirmeye çalışmaktadır" dedi.

Sucu, "31 Mart Yerel Seçimlerinde ve yenilenen 23 Haziran İstanbul seçimlerinde halkımız artık adalet istediğini, kamu kaynaklarının peşkeş çekilmesinden, yolsuzluklardan bıktığını; esaret altına alınmış yargıyı ve AKP basın bürosu gibi çalışan havuz medyasını istemediğini net biçimde ortaya koymuştur. Son yerel seçimler iktidar yürüyüşümüzün başarıyla sonuçlanacağını gösteren işaret fişeğidir. Bu durum partimize; eşit, özgür ve adaletli bir ülke mücadelesini büyütme, Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma görevini vermiştir. Değerli İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun şahsında partimizden intikam alınmak istenmesinin nedeni budur. Kimsenin şüphesi olmasın, adalet yürüyüşümüz tüm hızıyla sürecektir. CHP olarak bedeli ne olursa olsun bütün üyelerimize, parti örgütümüze sahip çıkacağız. Tarih baskı rejimlerinin değil, onlara direnen halkın haklı olduğunu ve elbet kazanacağını defalarca ortaya koymuştur. Gelecek günlerde bunun güzel örneğini ülkemiz de yaşayacaktır" dedi.

HASAN DOĞRU'YA SERT ÇIKTI

Araban Belediye Başkanı Hasan Doğru’nun partisinden istifa edip Ak Parti’ye geçmesine çok sinirlenen CHP İl Başkanı Hayri Sucu, Doğru’yu sosyal medya hesabından ağır şekilde eleştirdi.

EN GÜZEL MUMCU ANLATMIŞTI

İnsanların ahde vefayı bilmesi gerektiğini söyleyen Hayri Sucu, “İnsan çıkar ve menfaat uğruna davasını, inananları ve verilen emekleri asla satmamalı. Ahde vefayı bilmeli. Daldan dala konanları en iyi Uğur Mumcu anlatmıştır. Haklıdan yana değil, güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değiştikçe dönerler; fırıldak olurlar.”

FOT