Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Yıldırım Ekipler Amirliği görevlileri, son 2 gün içerisinde 13 ayrı olaya müdahale ederek, olaylara karışan 27 kişiyi gözaltına aldı. Yıldırım Ekipler Amirliği görevlilerince yapılan çalışmalarda, Kozluca Mahallesi Hüseyin Kendirci Sokak üzerinde park halindeki bir otodan hırsızlık yapmaya çalışan bir şahıs kovalamaca sonucu yakalanırken, Beyazlar Mahallesi Samlı Hacı Ökkeş Caddesi üzerinde bir şahsı bıçakla yaralayan şahıs ekipler tarafından etkisiz hale getirildi.

EKİPLERİN YAPTIĞI ÇALIŞMALAR

Ekiplerin yaptıkları bazı çalışmalar ise şöyle sıralandı: Ünaldı Mahallesi Katırcı Sokak içerisinde bir şahsın bıçak zoruyla 5 TL parasının gasp edilmesi olayının şüphelileri olduğu belirlenen iki şahıs kovalamaca sonucu yakalanmış, şahıslardan müştekiden gasp etmiş olduğu 5 TL para ve olayda kullanmış olduğu 1 adet bıçak elde edilmiş, Kozanlı Mahallesi Av. Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi otoparkında bulunan bir otodan hırsızlık yapmak isteyen şüpheli bir şahıs ekiplerimiz tarafından kovalamaca sonucu yakalanmış, Ömer Bin Abdülaziz Camii'nde klima malzemesi çalan bir şahıs suçüstü yakalanmıştır. Osmangazi Mahallesi'nde iki ayrı evde hırsızlık yapan 3 şahıs yakalanmıştır. Güvenenler Mahallesi'nde teravih namazına gelen vatandaşın otosunun camını kırarak hırsızlık yapıp kaçan bir şahıs yakalanmış, Eyüp Sultan Mahallesi 19 Nolu Cadde'de park halinde bir kamyonun aküsünü çalan iki şahıs yakalanmıştır. Birbirini darp ederek bir şahsı yaralayan 6 şahıs, olayda kullandıkları pompalı tüfekle birlikte yakalanmıştır. Fatih Mahallesi'nde park halinde bulunan otonun camını açık gören bir şahıs otodan hırsızlık yaparken suçüstü yakalanmıştır.

SUÇLULARIN KORKULU RÜYASI

Asayiş Hizmetlerinin Yeniden Yapılandırılması Projesi kapsamında geçen yıl oluşturulan Yıldırım Ekipler Amirliği, il genelinde başta kapkaç, yankesicilik ve yağma olmak üzere dolandırıcılık, kaldırımcılık ve diğer hırsızlık olaylarını mümkün olduğu ölçüde en aza indirmek, şahsa ve mala karşı işlenen suçlarla ilgili meydana gelen olaylarda teknolojiden de en üst düzeyde yararlanmak suretiyle kısa sürede müdahale ederek faillerin suçüstü yakalanması, vatandaşın huzur ve güveninin sağlanmasını amaçlıyor. Dinamik, araştırmacı, genç ve sokak polisliğine uyum gösterecek personeller arasından seçilen ekip, Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı olarak 66 araç ve 15 motosiklet ile Gaziantep'te suç ve suçluların korkulu rüyası olmaya devam ediyor. HABER MERKEZİ