Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, Suyun yaşamsal öneminin yanı sıra ekonomik ve stratejik önemine vurgu yaparak, vatandaşlardan su israfının önüne geçmelerini istedi.

Başkan Güzelbey, ?Bir damla suyun bile büyük önem arz ettiği günümüzde kaynak yaratmak kadar mevcut suya sahip çıkmak da çok önemlidir. 12 Milyon TL harcayarak gerçekleştirdiğimiz SCADA Sistemi ile suyu tek merkezden elektronik ortamda denetleyerek kayıp ve kaçaklara dur dedik. Daha önce akıp giden bu paranın Gaziantep halkının cebinde kalmasını, yeni yatırımlara dönüşmesini sağlayacak adımı attık? diye konuştu. GASKİ çalışmaları hakkında bilgiler de veren Güzelbey, yapılan çalışmalar sonucunda Gaziantep için alternatif su kaynakları üreterek vatandaşlara geçtiğimiz yıllar içerisinde hiçbir şekilde su sıkıntısı yaşatmadıklarını açıkladı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Büyükşehir Belediyesi Gaski Genel Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ?22 Mart Dünya Su Günü Etkinlikleri Kapsamında düzenlenen ''Suyun Önemi ve Tasarrufu'' konulu Ödüllü Şiir -Kompozisyon-Resim dallarında dereceye giren öğrenciler ödüllendiriliyor. İlköğretim 5.6.7. ve 8.Sınıf öğrencileri arasında düzenlenen, insanların en temel ihtiyacı olan, dünyada canlı hayatına kaynaklık etmesi açısından çok büyük bir önem arz eden suyun tasarruflu kullanımı ve korunması bilincinin aşılanmasını amaçlayan resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri bugün Saat 11:00?de Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu düzenlenecek törenle verilecek.

KÜÇÜKPARMAK: SUYU İSRAF ETMEYİN

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Başar Küçükparmak, ?Suyumuzu dikkatli kullanmaya, israf etmemeye ve onu korumaya çalışmalıyız. Geleceğimiz için küçük ama önemli gördüğümüz tavsiyelere, tüm vatandaşlarımız tarafından özen gösterilmesini ve duyarlı olunmasını bekliyoruz dedi. Bir kaç öneride bulunan Küçükparmak, ?Meyve ve sebzelerinizi çeşmeden akan su yerine uygun su dolu bir kapta yıkayınız. Kapı önü, balkon, teras gibi yerlerin temizliğinde hortumla su tutmak yerine süpürge kullanınız, kova ve fırça kullanarak temizleyiniz. İçme suyu olarak akan musluk suyu yerine sürahi veya buzdolabına konmuş suyu kullanınız. HABER MERKEZİ