Kuraklığa dikkat çeken Yılmaz, "Su israfını önlemek için, aylık belirlenecek “asgari insani su ihtiyacı” belirlenerek, bu miktarı aşmayacak su tüketiminin “ücretsiz” olmasını, ancak bunun üzerindeki su kullanımına ise kademeli olarak artan bir fiyatlandırma politikasına geçilmesini öneriyoruz. Bugünden tezi yok bir “su planlaması” yapılması kaçınılmazdır" dedi.

2020 yılının çığ, deprem, korona salgınından sonra bir felaketi daha getirdiğini ve bu felaketin adının kuraklık olduğunu söyleyen Yılmaz, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı kuraklık haritasına göre, bölgemiz “siyah” renk ile simgelenen “olağanüstü kuraklık” dönemi yaşamaktadır. Standart Yağış İndeksi metoduna göre yapılan çalışmaya göre, hem 3 aylık hem de 6 aylık dönemde Gaziantep’in de içerisinde bulunduğu birçok ilimiz kuraklığı simgeleyen en üst seviye olan “ olağanüstü kurak” bir yıl geçirmektedir. Gerek günlük kullanımda gerekse tarımsal sulamada çok zor günler bölgemizi ve ülkemizi beklemektedir. Sadece barajlardaki su miktarında değil, yer altı sularında da çok büyük bir azalma olduğu açıktır. Bu nedenle, bugünden tezi yok bir “su planlaması” yapılması kaçınılmazdır" diye konuştu.

TOPYEKÜN TASARRUFA GİDİLMELİ

"Gerek sanayide gerek evlerimizde gerekse tarımsal su kullanımında topyekün bir “tasarruf” içerisine girmemiz gerekmektedir. Bugünden bu önlemleri almazsak, suya ulaşmada yaz aylarında çok büyük bir sorun yaşayacağımız kaçınılmazdır" diyen Yılmaz, " Bunun yanında, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne de bir çağrıda bulunmak istiyoruz: Su israfını önlemek için, aylık belirlenecek “asgari insani su ihtiyacı” belirlenerek, bu miktarı aşmayacak su tüketiminin “ücretsiz” olmasını, ancak bunun üzerindeki su kullanımına ise kademeli olarak artan bir fiyatlandırma politikasına geçilmesini öneriyoruz. Halkımızın da su tasarrufuna azami özeni göstermelerini ve sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmelerini rica ediyoruz" şeklinde konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT