Henüz 13 yaşındayken gizli tansiyon nedeniyle beyin kanaması geçiren Ananç, bir süre Gaziantep ve Ankara'da tedavi gördü.

Tıbbi tedavilerinin ardından doktorlarının spor yapmasını tavsiye ettiği genç, babası ile Şahinbey Belediyesi Spor ve Eğitim Merkezindeki spor salonunda çalışmalara başladı.

Yaklaşık 5 yıl boyunca hemen her gün kimi zaman babasının sırtında kimi zaman da tekerlekli sandalye ya da bastonla geldiği salonda 2 saat çalışan genç, azmi ve babasının fedakarlığı sayesinde ayakları üzerinde durabilmenin ve destek almadan yürümenin mutluluğunu yaşıyor.

FELÇLİ KALDI

Uğur Ananç, çocukluğunda geçirdiği beyin kanaması nedeniyle uzun süre felçli kaldığını belirtti.

Hastanelerdeki tedavilerinin ardından doktorların kendisine spor yapmasını tavsiye ettiğini aktaran Ananç, "Buraya gelerek spor yaptım. Çok şükür iyi durumdayım. Tedavi süreçlerinde benim için 'öldü' deniliyordu. Ancak hastalığı yendim. Bize burada bu imkanları sağlayan Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu başta olmak üzere tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde buralara geldik, bu imkanlardan yararlandık." diye konuştu.

Babasının bu süreçte hep kendisiyle birlikte olduğunu vurgulayan Ananç, "Babam 5 yıl boyunca bana yardımcı oldu, Allah ondan da razı olsun. Bu seviyeye babam ile birlikte geldim. Babam buraya getirmeseydi, bu seviyeye gelemezdim. Eskiden yürüyemiyordum, şimdi ise çarşıya bile yürüyerek gidebiliyorum." dedi.

Ananç, kendisi gibi fiziksel sorun yaşayan ya da felç geçirenlere de spor yapmalarını önerdi.