Gaziantepspor’da yaşananlar artık sadece spor dünyasını değil siyaset dünyasının da gündeminden çıkmıyor. Dün MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin’in rakibi Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin’i ziyaretinde Gaziantepspor önemli bir bölüm oluşturdu. AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ile Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin,ve Mustafa Erzin , Gaziantepspor’da yaşanan gelişmeler hakkında konuştular. En dikkat çeken konuşma ise Ahmet Uzer’den geldi. Uzer “AK Parti’nin Gaziantepspor’un arka bahçesi olmayacağını söyleyerek İbrahim Kızıl’ın açıklamasına da yorum getirdi ve “Eğer İbrahim Kızıl takımı bırakmaktan vazgeçtik diyorsa, bizim de Vali beyin de yapabileceği bir şey yok” dedi.

MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin'in, Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin'i ziyaretinin sonunda yapılan bu açıklamada Uzer” Siyasi partiyiz, Gaziantepspor tüm Gaziantepliler'in övündüğü bir vitrin. İsteriz ki, herkes elini taşın altına koysun, katkıda bulunsun. Belki de ikinci merhalede o çağrı da yapılacaktı. Şu anda yönetim değişikliği gözükmüyor."

GAZİANTEPSPOR ARKA BAHÇEMİZ DEĞİL

Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantepspor'un şehrin takımı olduğunu belirterek, "Kimsenin babasının malı değil. Ne bugünkü yönetimin ne de gelecek yönetimin babasının malı değil. Gaziantep'in vitrini. Bu kulüp özenle üzerinde titrememiz gereken bir kulüp. Özellikle Ak Parti İl Başkanı olarak altını çizerek söylüyorum, Gaziantepspor'u arka bahçemiz yapmamız asla söz konusu değil. Düşüncemizde yok" dedi. Fatma Şahin ise, "Herkes işini yapsın. Vekil vekilliğini, başkan başkanlığını, sporcu sporculuğunu. Sonuçta bizden destek talep edildiğinde, kapımızı açıp destek vermemiş olsak, alınan puanlar alınmamış olsa, ben vicdanen rahatsız olurdum. Yapılması gerekenleri yaptık. Bu şehrin her noktada birinci ligde olması gerek. Bütün gayretimiz bunun için. Destek veren herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

MEVCUT YÖNETİM ÇARK ETTİ

'İktidar olduğumuz için, milletvekillerimizden, belediye başkanlarımızdan ve Bakanımızdan takımın içine düştüğü kötü durumdan kurtarılması istendi' diyen Uzer, "Bununla ilgili çeşitli toplantılar yapıldı. Belli bir kaynak temin edildi. Verildi. Mevcut yönetimde olan arkadaşlar bu işten çark ederek, biz devam edeceğiz dediler" dedi.

Şu anda hukuken yapacak çok fazla bir şey olmadığını dile getiren Uzer, İnsanlar siz iktidardınız bir şekilde halledin diyorlar, Bizim iktidar dışına çıkmamız mümkün değil. Bize böyle bir talep geldi. Vali Erdal Ata'nın da öncülüğünde, heyet toplandı, çıkış yolu arandı. Çok çeşitli şeyler var. Eğer bu yönetim devri gerçekleşseydi, yönetimde kimler vardı inanın bilmiyordum. Partiden kimseyi, belediyelerden kimseyi önermedik. Gaziantep'in genelini kapsayacak bir yönetim oluşsun dedik. Maddi olarak katkı sağlayacak ailelerin görev almasını istedik" diye konuştu.

ÖDENEN PARALAR GAZİANTEPSPOR'A HELAL OLSUN

Vali Erdal Ata'nın bu gelişmelerle ilgili bir yazılı açıklama yapacağını ifade eden Uzer, "Bağımsız denetleme kurulu ile anlaşıldı. Şu anda da çalışıyor. Mevcut kulübün başkanının ne alacağı var kimse bilmiyor. Ne rakam çıkarsa bu rakam size ödensin dendi. O rakam çıkmadan bize ödeme yapılsın diye talepler oldu. Bunun karşılanması mümkün değil. Ödenen paralarda Gaziantepspor'a helal olsun" şeklinde konuştu.

GAZİANTEPSPOR MARKA DEĞERİNİ KAYBEDİYOR

MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin, Gaziantepspor'un kentimizin en büyük marka değeri olduğunu, ancak Gaziantepspor'un hızla marka değeri olma özelliğini kaybettiğini dile getiren Erzin, "Gaziantepspor'da bir an önce işler rayına girsin. Üzerimize düşen sorumluluk olursa göreve hazırız" dedi.

FATMA ŞAHİN PROJESİ DEĞİL

Fatma Şahin ise "Gaziantepspor hepimizin takımı. Fatma Şahin projesi değil. Talep kendilerinden geldi. Acil desteğe ihtiyacımız var dediler. Üst kuruldan çıkan kararlar doğrultusunda yapıldı. Şehri temsil eden odalar, sanayiciler vardı. Acil yapılması gerekenler yapıldı, hukuki mücadele verildi. Serbest kalacak futbolcularla ilgili mali destek verildi" dedi.

TALEP ONLARDAN GELDİ

Üç ay önce yönetimden gelen talep üzerine kendilerinin destek olduğunu ifade eden Fatma Şahin, "Bugün olsa yine yaparız. Yerel seçim gelmiş olmasından dolayı siyasete malzeme etmeyelim deyip, siyaset yapıldığını görüyorum. Ona çok üzülüyorum. Kim ne yapmak istiyorsa buyursun gelsin, biz herkesle her türlü işbirliğine hazırız. Bu talep onlardan geldiği için yaptık" dedi.

VİCDANEN RAHATIM

11 yıldır sahada olduğunu, hep şunu savunduğunu dile getiren Fatma Şahin, "Herkes işini yapsın. Vekil vekilliğini, başkan başkanlığını, sporcu sporculuğunu. Sonuçta bizden destek talep edildiğinde, kapımızı açıp destek vermemiş olsak, alınan puanlar alınmamış olsa, ben vicdanen rahatsız olurdum. Yapılması gerekenleri yaptık. Bu şehrin her noktada birinci ligde olması gerek. Bütün gayretimiz bunun için. Destek veren herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.

YAPILMASI GEREKENLERİ YAPTIK

İdeolojik düşünmediklerini, siyaset yapmadıklarının altını çizen Şahin, "Şehirli takımına sahip çıktı, heyecan duydu. Devamı gelmeli. O gün bunu talep edenler, bugün bu kararı veriyorlar. Bunu da kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Gaziantepspor partiler üstü bir konu. O gün için gövdemizi taşın altına koyduk, yapılması gerekenleri yaptık, yine yaparız" şeklinde konuştu.

GAZİANTEP'TE IRKÇILIK YAPILMIYOR

Ahmet Uzer, kendilerini üzen bir konuya da değinerek şunları söyledi:"Bizi üzen şu. Olay ırkçılığa çekiliyor. Bu şehre yapılacak en büyük kötülüktür. Irkçılık konusundan bakılsaydı, bu adamlar 8 yıldır takımı yönetiyorlar. Son 5-6 aya kadar yok Suruçlu yok Urfalı lafı bu şehirde var mıydı? Ne zamanki takım kötü gitti, yönetim zaafiyeti meydana çıktı, seyirci de, halkta homurdanma oldu o zaman bu olaylar gündeme geldi. 7 yıldan beri kimsenin Urfalı Gaziantepspor'u yönetiyor diye ses çıkmadı. Gaziantep'e sonradan geldik diye bizi istemiyorlar gibi bir düşünceye asla katılmıyorum. Bizi çağırıp, paramızı verin gidelim diyenler kendileri. Üst kurulda 7 kişinin üç tanesi dışarıdan gelen arkadaşlarımız. Gaziantep'te bugüne kadar hiç ırkçılık yapılmamıştır."

RAPORDA NE ÇIKARSA ONU VERECEĞİZ

Uzer, denetim kuruluşunun raporunun henüz çıkmadığını ifade ederek, "Rapor önümüzdeki hafta çıkacak. Raporda ne çıkarsa, onu vereceğiz dedik. Biz size ödeyeceğiz dedik, bunu diyen insanlar Şehrin Valisi, Belediye başkanları, Abdülkadir Konukoğlu, GSO- GTO- OSB başkanları ve hepimizin tanıdığı Topçuoğlu, Acar gibi insanlar. Protokolü yapalım diyorlar, altına imza atalım diyorlar. Bizim paramız verilmiyor diyorlar. Rakam çıksın, vermezsek o zaman konuşun. Bana Valilik'te söyledi. Paramızı verecektin dedi. Bende aynısını söylüyorum. Ne kadar alacağınız ortaya çıksın, ona göre ödeme yapalım" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR