Saadet Partisi'nde Oğuzeli dışında tüm belediye başkan adayları belli oldu. Büyükşehir'de Mehmet Bozgeyik, Şehitkamil'de Hayri Kamalı, İslahiye'de Ahmet Günebakan, Nizip'te Ahmet Kurban, Karkamış'ta Hüseyin Özaslan, Nurdağı'nda Orhan Yılmaz, Yavuzeli'nde Mehmet Kaya ile seçime girecek olan SP'de dün yapılan toplantıda Şahinbey'de Ahmet Durdu, Araban'da ise Fevzi Güneş belediye başkan adayı olarak gösterildi.

BOZGEYİK'TEN YENİ PROJELER

SP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Bozgeyik, İl teşkilatı ve partililerle birlikte, dün seçim bürosunda yapılan basın toplantısında Araban ve Şahinbey Belediye Başkan Adaylarını tanıtırken, yeni projelerini de açıkladı.

ŞAHİNBEY'İN ADAYI DURDU

Şahinbey Belediye Başkan Adayı Ahmet Durdu'nun, iki fakülte mezunu olduğunu söyleyen Bozgeyik, "Sayın Durdu, özel sektörlerde işletme müdürlüğü, Türk Telekomun çeşitli kademelerinde müdürlüklerde bulunmuş ve son olarak da Gaziantep Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünde İl Müdürü sıfatıyla görev yapmıştır" dedi.

ARABAN'IN ADAYI GÜNEŞ

Araban Belediye Başkan Adayı Fevzi Güneş'in ise TEDAŞ'da uzun yıllar şeflik görevi yaptığını ve o bölge halkına çok hizmetlerde bulunduğunu belirtti..

MANEVİ YAPI TAHRİP EDİLDİ

Sorun yumağı haline gelen şehrimizin sorunlarını çözmek için mega projelerle geldiklerini söyleyen Bozgeyik, "Gaziantep'in maneviyattan yoksun, kavşaklarında aşk tanrıçası, şarap tanrıçası vs. gibi figürlerle donatıldığını belirterek, "Kilise, havra ve butik evlerle manevi yapı tahrip edilmiştir. Hatta Gaziantep'imizin bir camisi restore edilme bahanesiyle 3 ay kapatılarak Kilise'ye dönüştürülmeye çalışılırken bir takım inançlı insanlarımız tarafından engellenmiştir. Yine tarihi Bayazhan kimliğinden uzaklaştırılmıştır" dedi.

GAZİANTEP İNANÇ TURİZMİNDE MERKEZ OLACAK

Gaziantep'i tekrar eski kimliğine kavuşturmak için yapacakları projeleri anlatan Bozgeyik şunları söyledi:"Gaziantep'i inanç turizmi merkezi haline getireceğiz. Karkamış'taki Cerir B.Abdullah sahabenin makamını restore edeceğiz. Nurdağı ilçemizdeki Hz. Ukkaşe Türbesinin Restorasyonu yapılarak ziyaretçiler için misafir edilecek mekanlara dönüştüreceğiz. Yuşa Pemgamberin makamını da restore edip halkımızın ilgi duyacağı hale getireceğiz."

ENGELLİLER ÇARŞISI

Engelli projesinden de bahseden Bozgeyik, "Engelliler Çarşısı kuracağız. Bu çarşıda engelli kardeşlerimizin ticaretini yapabileceği imkanı sağlayacağız. Engellilerimiz için sosyal kompleksler kuracağız" dedi.

PARKOMAT SORUNU

Parkomat sorununa da değinen Bozgeyik, "Vatandaşlarımız kısa süreli işleri için ücret ödemek sorunu yaşamayacaktır. Biz ücretsiz olan süreyi 20 dakika yapacağız" dedi.

PROJELERİMİZ TELAŞLANDIRIYOR

Projelerinin mevcut belediyeleri telaşlandırdığını iddia eden Bozgeyik şöyle konuştu:"Mevcut belediyeler bizim projelerimizde işaret ettiğimiz sorunları fiiliyata geçirmek için hemen telaşlanıyor. Bunlardan bir tanesi Tugay kavşağındaki Adana-Kahramanmaraş ve Organize Sanayiye giden 2 şeritli yolun 4 şerite çıkarılması projemizdir. 10 yıldır o yolu göremeyen belediyeler şimdi bu yolu genişletmeye başladılar. Gaziantepli size sormaz mı? Mehmet Bozgeyik'in projesini açıklayıncaya kadar neredeydiniz? Diğer bir tanesi Organizedeki meşhur göbek. Nereye gideceğiniz belli olmayan o göbeği de düzenlemeye başladılar. İşte bizim farkımız bu. Biz daha gelmeden hizmetlerimiz görülmeye başlıyor. Hadi Gücünüz yetiyorsa Organizeyi rahatlatacak 8500 konutluk Safa Şehri faaliyete geçirin. 10 senedir görmezden geldiniz. Lütfen orayı da bir görür müsünüz? Yüzlerce insanımızı kilometrelerce uzaklıkta şehre taşırken burayı hangi sebeple hangi rantiyecilerin engellemesi ile durdurdunuz?"

Meral KINACILAR