Yeni dönem faaliyetlerine, Eyüboğlu Mahallesi Hasan Meriç İş Merkezi’nde devam edeceklerini anlatan Acıoğlu, şizofreni hastalarının, hayatın her alanında olduğunu anımsattı.
ÖNYARGILARLA MÜCADELE EDECEĞİZ
9 yıldan beri maddi ve manevi zorluklara rağmen mücadelelerini bütün kararlılıkla sürdürdüklerine işaret eden Acıoğlu, "Şizofreni hasta ve yakınlarına yönelik önyargılardan dolayı oluşan damgalama, dışlama, yanlızlaştırma ve her türlü muameleye karşı toplumsal ve hukuksal alanda mücadele etmektedir. Bu amaçlarımızı öncelikle, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’e, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmozağlu, Şahitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve toplumun tüm kesimlerine sesimizi duyurmak istiyoruz. Derneğimiz, Şizofreni Hasta ve yakınları hem de Gaziantep için önemli ve gereklidir.”
HERKESİ İLGİLENDİREN MESELE
Gaziantep nüfusunun 2 milyon civarında olduğunu anımsatan Acıoğlu, Gaziantep’te 5 bin civarında şizofreni hastası olduğunu vurguladı. 30 bin civarında şizofreni hastası yakınlarını ilgilendiren bir mesele olduğunu ifade eden Acıoğlu, “Şizofreni hastalarına yönelik dışlamaları çok fazla görüyoruz. Şizofreni hastaları sadece şiddeti yapan kişiler olarak tanınıyor. Onlar toplumun ve hayatın her alanındalar. Toplumumuz zannediyor ki, bu hastalar bir yerde kapatılmalı. Aynı zamanda, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin kurulması güzel gelişme ama bunlar yeterli değil. Bu merkez sadece şizofrenilere yönelik değil. Diğer psikiyatrik hastalarınıda kapsıyor. Şahinbey ve Şehitkamil Belediyesi ile iş birliği içerisindeyiz. Şizofreni hasta ve yakınlarını kayıt altına altına almak için çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızla, 500 üyeye ulaşabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.
ACIOĞLU, TEŞEKKÜR ETTİ
Acıoğlu. Faaliyet aşamasında desteklerini esirgemeyen Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Kemal Küçükcan ve Tüm İşçi Emekli ve Yetimler Derneği Başkanı Ali Osman Özer’e teşekkür etti.
KÜÇÜKCAN: HERKESİN BİLGİLENMESİ LAZIM
Küçükcan ise, “Bu anlamlı toplantıda tüm dernek başkanlarına ve üyelerini kutluyorum. Böyle anlamlı bir dernek kurmak için çaba sarfettikleri içinde teşekkür ediyorum. Toplum engelli konusunda fazla duyarlı olmadığını, 1992 yılında Zihinsel Engelli Derneğini kurduğumuz zaman ilgililerin dahi ilgilenmediği, bir konu ile muhattap olduğumuzu anladık. Oysa yapmış olduğumuz araştırmalarda, engelli kuruluşlarına ne kadar önem veriyorsa bir ülke, çağdaşlık konusunda özdeşleştiğini gördük. Bizim toplumumuz geç kalmasına rağmen bazı atılımlar yaptı. Engellilerinin sorunlarına az çok el attılar fakat uygulamada maalesef çok yanlış yapılıyor. Bu uygulamaların doğru yapılması ve gerçek engelli insanımızın topluma kazandırılması için ilgililer başta olmak üzere bütün halkımıza çağrı yapalım. Özellikle şizofreni konusunda herkesin bilgilenmesi lazım” şeklinde konuştu. Ayşegül BAĞCI