Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, rakibi MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin'e nezaket ziyaretinde bulundu. İki adayın da birbirine başarı dileğinde bulunduğu ziyarette, Gaziantep'teki yarışın tüm Türkiye'ye örnek olacağı mesajı verilerek, proje ve hizmetlerin yarışacağı vurgusu yapıldı. Fatma Şahin, "Şafak 84, 84 günümüz var. Sandıktan çıkan başımız üstüne. 84 günün sonunda kazanan Gaziantep, ülkemiz ve insanlık olsun" derken, Mustafa Erzin, "Seviyeyi düşürmeyeceğiz, hiçbir aday arkadaşımızın veya siyasi partinin kişilik haklarına, saldırı içerisinde olmayacağız" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, yerel seçimlerde rakibi olan MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin'i ziyaret etti. Dün öğle saatlerinde gerçekleşen ziyarete Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve partililer katıldı. MHP İl Başkanı Mehmet Mehmet Doğan ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin tarafından karşılanan Fatma Şahin, bütün şehirlere örnek bir seçim sergileyeceklerini söyledi.

CHP VE MHP'NİN BÜYÜK DESTEĞİNİ ALDIM

Fatma Şahin, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici ile parti yöneticilerinin ziyaretini hatırlatarak, "Biz şu anda 81 şehirden 80 şehine örnek bir çalışmayla bu işe başladık. Çünkü demokrasi faziletli insanların rejimidir. Demokrasiyi hazmetmemiz gerekiyor ve halkın tercihlerine saygılı olmamız gerekiyor. 10 yıldan beri bu şekilde alana girdik. Hizmet ve proje üzerinde, halkımızın yaşam kalitesini artırıcı çalışmaları yapmaya çalıştık. Parlamentoda CHP ve MHP'nin çok büyük desteğini alarak çok önemli yapısal değişim ve dönüşümde çok önemli yasaları çıkardık. Bizim yasalarımızın en büyük özelliği hiçbir çatışma yaşamamamız. Çünkü bizim alan, çok insani ve vicdani bir alan. Özellikle şehit aileleri ve gazilerimizle ilgili çok önemli yapısal dönüşümleri hayata geçirdik" diye konuştu.

SANDIKTAN ÇIKAN HERŞEY BAŞIMIZIN ÜSTÜNE

'Makamların içerisini doldurabilmek için arkanın sağlam olması gerekiyor' diyen Şahin, "Herşey gelip geçiyor. Dün bakandım bugün değil. Ben ilk Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olduğum zaman Genel Kurmay Başkanımızın bana verdiği bir rapor vardı. Hamdolsun ben o gün görevi bıraktığım gün komutanımız beni aradı dedi ki; 'Size verdiğimiz raporun yüzde 85'ini gerçekleştirerek gidiyorsunuz.' Bu, çok onurlu ve şerefli bir duruş. Ama ben bunu nasıl başardım. Ben bunu parlamentoda sizlerin temsilcilerinin desteğiyle başardım, Fatma Şahin'in başarısı değil bu. Bu, aslında çok önemli bir örnek. Bir araya gelebilirsek, oturup konuşabilirsek; bu ülkenin sorunlarını ortak akılla çözebilirsek çok hızlı hareket edebiliyoruz. Plan bütçe komisyonunda bütün partilerin oy birliği ile bütçemiz geçti. Gaziantep'teyiz yeni bir dönemin başındayız. Sandıktan çıkan herşey başımız üstüne. Biz gayretten sorumluyuz, kadere iman ediyoruz" dedi.

KAZANIN GAZİANTEP OLDU

Yerel seçimlere 84 gün kaldığını hatırlatan Şahin, seçim çalışmalarının Türkiye'ye örnek olacağını dile getirerek, "Şafak 84, 84 günümüz var. Aylar, yıllar çok hızlı geçiyor. 84 günün sonunda kazanan Gaziantep, ülkemiz ve insanlığın olmasını istiyoruz. Gazi şehrimiz, gazilik, kurtuluş mücadelelerinde nasıl farklı bir vizyonla yoluna devam ettiyse, hem ülkenin, hem de Gaziantep'in kaderini değiştirdiyse, bizim bu çalışmamızın da siyasetin kaderini değiştireceğine inanıyorum. Biz MHP'nin başkanını, adayını ve bütün yöneticilerini seviyoruz. Onların kendilerine ait vizyonları, bir hayat görüşleri var, ona saygı duyuyoruz, başarılar diliyoruz. Yeni dönemin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Biz ortak aklı çalıştırıp bu şehir için hep birlikte ne yapabiliriz deyip bir araya gelmeyi başardık ve zaten bir araya gelmeyi başardığınız zaman birçok şeyi başarmaya başlıyorsunuz. Bunun aslında her zaman kazananı Gaziantep oldu" şeklinde konuştu.

ŞAHİN, TAHMAZOĞLU VE FADILOĞLU'NU ÖVDÜ

Şahin, Tahmazoğlu ve Fadıloğlu'nun başarılı bir dönem geçirdiğinin de altını çizerek, "Belediyecilik zor zanaat, ciddi bir ihtisas isteyen bir iş ve vatandaşa ulaşmak için en kısa yol. Hele birde katılımcı, şeffaf hesap verebilir, bir belediyecilik anlayışıyla hizmet odaklı bir belediyecilik yaparsanız, bu büyük bir tecrübe ister. Başkanlarımız bu süreçte büyük bir gayret gösterdiler, halkın teveccühüyle, bu noktaya geldiler. Halka rağmen birşey yapamazsın, en büyük gücümüz halkımız. İyi bir altyapı çalışmasının gayreti içindeyiz. Oy umuda gidiyor. Güzel bir mutfak çalışması yapıyoruz" dedi. MHP İl Başkanı Mehmet Doğan ise, yerel seçimlere 3 ay gibi bir zaman kaldığını belirterek, "Hayırlı bir seçimin geçmesini istiyoruz.Gaziantep'e bu seçimlerin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

UZLAŞI KÜLTÜRÜ VE ORTAK AKILLA HAREKET ETTİK

MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin ise, her zaman diğer partilerle birlikte Gaziantep noktasında bir uzlaşı kültürü içinde ve ortak akılla hareket etme gayreti içerisinde olduklarını belirtti. Erzin, "Sayın Fatma Şahin'in tarzını biliyoruz zaten. Son derece uysal, uzlaşmacı, kavgadan uzak bir tarzı var. Gaziantep siyasetinin de tahmin ediyorum diğer illerden bir farkı özelliği var. Gaziantep'te gerçekten üç büyük parti olarak her zaman Gaziantep noktasında bir uzlaşı kültürü içinde ve ortak akılla hareket etme gayreti içerisindeyiz. 7 Ekim 2012 kongresinden sonrada biz Gaziantep'te bu kültürün yenileşmesi adına MHP ve şahsımız adına elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. Bunun da gerçekten şehrimiz adına bir kazanç olduğunu görüyor ve düşünüyoruz" diye konuştu.

ALANA ERKEN İNDİK

Şuana kadar seviyeli bir yarış içerisinde Gaziantep'te mahalli seçim çalışmalarının devam ettiğini belirten Erzin, "2 Kasım itibariyle alana erken indik. Şu ana kadar da son derece memnunduk alanda yalnız olmaktan. Bugünden sonra adrenalinin yüksek olduğu bir tempoyu hep birlikte yaşayacağız. Sonuç itibari ile Gazi şehrimiz için kimler hayırlı hizmetlerde bulunacaksa Cenabı Mevla onlara nasip eylesin. Bu bir nasip işi. Seçim sabahı herkes sıfır oyla başlayacak. Biz seviyeyi düşürmeyeceğiz, hiçbir aday arkadaşımızın veya siyasi partinin kişilik haklarına, saldırı içerisinde olmayacağız. MHP ve şahsımıza yaraşır ve yakışır bir yarışın içerisinde olmaya çalışacağız. Fatma Hanıma başarılar diliyorum. Fadıloğlu ve Tahmazoğlu'na da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR