Gönüllü hayvanseverlerden oluşan Canlı Hayatı İyileştirme Derneği üyeleri, hayvanlara şiddete dikkat çekmek için düdüklü protesto düzenledi. CAHİDE Derneği Başkanı Dr. Cengiz Bayram, aileleri, belediyeleri ve siyasileri uyardı. Bayram, "Meksika hükümetini örnek alın. Hayvanlara yapılan vahşet ve işkenceyi de kabahat olmaktan çıkartıp ceza içine alın en azından bunların azaltılmasını sağlayın" dedi.

AİLEDEKİ ŞİDDET HAYVANLARA UYGULANIYOR

Demokrasi Meydanı'na hayvanlarıyla gelen CAHİDE üyeleri, ellerinde pankartlarla vatandaşı duyarlı olmaya çağırdı. Dernek üyeleri ayrıca düdük çalarak hayvanlara karşı yapılan şiddete tepki gösterdi. Cengiz Bayram, "Dünyadaki kaynakların adaletsiz dağıtılmaları gelişen teknoloji ve insanların her şeye sahip olma isteği insanın psikolojisinde birçok problemler oluşturmuş. Doğduğunda dünyanın en masum, en tatlı, en sevimli canlısı olan insanoğlu daha sonra anlaşılmaz bir biçimde sistemden dolayı tam bir canavara dönmüştür. Oluşan bu yaratık artık her şeyi kendisi için elde etmek istemekte, başka hiçbir canlıya yaşama hakkı vermemektedir. Gücü elinde bulunduranlar bu gücünü diğer insanları kendi isteklerine zorlamakta zorlanan bu insanlarda bu karşılaştıkları güçlükleri evlerinde, iş yerlerinde kendilerinden daha güçsüz insanlara yansıtmaktadırlar. Burada suçlular en önemlisi sistem. Baba şiddeti. Anne şiddeti. Çocuk şiddetidir ya da yansımasıdır. Esas sebebi oluşturan koşullar üzerine gidilmesini istiyoruz" diye konuştu.

EY POLİTİKACILAR

Gündemde olan sorunlara özellikle savunmasız sahipsiz hayvanlar adına vekalet alarak geldiklerini söyleyen Cengiz Bayram, "Onlar bize bu görevi verdiler ve hatırlatıyoruz. Ey politikacılar, ey yöneticiler, politikalarınızı sadece insanlar ya da kendiniz için değil tüm canlıları kapsayacak şekilde yapın. Ey politikacılar yöneticiler bu canlıların da Allah'ın birer sessiz kulları olduğunu unutmayın. Ey insanlar sizden bir kap yemek, bir kap su ve biraz da sevgi isteyen bu canlılarımızdan ne alıp veremediğiniz varki, belediyelere şikayet edip belediyelerin bu canlıları yasalara aykırı bir şekilde alıp aç susuz dağbaşlarına atılmasına sebep oluyorsunuz. Ey anne ve babalar birbirlerinize şiddet uygulayıp çocukların bundan etkilenmesine izin vermeyin. Meksika hükümetini örnek alın. Hayvanlara yapılan vahşet ve işkenceyi de kabahat olmaktan çıkartıp ceza içine alın en azından bunların azaltılmasını sağlayın" şeklinde konuştu.

Meral KINACILAR