Çelikkan Yemek sanayinin yönetim kurulu üyesi Mehmet Çelikkan'ın, gazetemize yaptığı iddialı açıklamasına karşılık, bu kez haberi yayınlayan Cumhuriyet gazetesinin haber koordinatörü Aykut Küçükkaya konuştu ve Ökkeş Özekşi'ye gelişmeleri anlatan bilgiler verdi. Küçükkaya, kendisini Gaziantep'ten bir polis memurunun aradığını belirterek, "bana Aykut Bey bir de şu yediğimiz kötü yemekleri yazsanız. Devamlı şikayet ediyoruz ama yine aynı şirket ihaleleri kazanıyor' deyince harekete geçtim"dedi.

İşte Cumhuriyet gazetesinin haber koordinatörü Aykut Küçükkaya'nın Ökkeş Özekşi'ye gönderdiği açıklama:

Sevgili Ökkeş Bey

Cumhuriyet'te "AKP'li 'analı-kızın' ihale başarısı" başlığıyla yayımlanan haberimin ardından hem kaleme aldığınız yazıyı hem de haberimde adı geçen şirketin yönetim kurulu üyesinin gazetenize yaptığı açıklamayı okudum...

Yerel gazeteciliğin ne kadar zor olduğunu bilirim. Aynı kentte bir arada yaşadığınız siyasilere sert eleştiriler getirmek -eleştiri gazeteciliğin birincil görevidir- hem yürek hem cesaret ister. Meslek büyüğümüz olarak yazınızdan dolayı sizi kutluyorum...

Yazınızın ardından hakkında haber yaptığım şirketin yönetim kurulu üyesi sizleri ziyaret ederek açıklamalarda bulunmuş. Sizlere 2010 yılından 2017 yılına kadar -benim tespit edebildiğim- 55 ihalenin sonuçlarını gösteren belgeleri mail yoluyla gönderiyorum. Açıklamadan anladığım kadarıyla şirket yetkilisinin takıldığı nokta "20 milyon TL" olmuş. Ama ben haberimde "yaklaşık 20 milyon TL" ifadesini kullandım. Sizlerde ihalelerdeki rakamları topladığınızda 16-17 milyon TL'ye ulaşacaksınız.

Bu arada AKP 2002 yılında iktidara geldi. 2002'den 2010'a kadar olan bölümü de ekleseydik büyük ihtimal 20 milyon TL'yi fazlasıyla geçerdik!..

Peki... Can alıcı soruya gelelim: "İstanbul'dan bu haberi nasıl yaptım?"

Bir süredir Sayıştay'ın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'yle ilgili 2016 yılı denetim raporunu ayrıntılarıyla yazıyorum. Tahmin edersiniz ki böyle haberlerden sonra gazetecilerin telefonları susmaz. Benim ki hiç susmaz!..

Bu süreçte Gaziantep'ten onlarca telefon aldım, birisi de kaleme aldığım bu haberle ilgiliydi. Telefonun ucunda polis memuru olduğunu söyleyen bir yurttaş vardı. Ve aynen şunları söylüyordu:

"Aykut Bey bir de şu yediğimiz kötü yemekleri yazsanız. Devamlı şikayet ediyoruz ama yine aynı şirket ihaleleri kazanıyor."

Polis memurunun verdiği bilgi önemliydi. Yemek şirketinin sahibi anne-kız AKP'nin Kadın Kolları'nda Yönetim Kurulu Üyesi'ydi... Hem ticaret yapıyorlardı hem de 15 yıldır ülkeyi yöneten iktidar partisinde siyaset yapıyorlardı.

İlk önce şirketi araştırdık, sonra aldıkları ihaleleri. Ve karşımıza haberimde yazdığım tablo çıktı. Bu tablo dünyanın her yerinde haberdir:

"Bir şirketiniz var. Anne-kız ortaksınız. Ve iktidar partisinde siyaset yapıyorsunuz. Kamudan küçük-büyük ihaleler alıyorsunuz."

Yasal olabilir ama etik değildir. Olayın özeti budur...

Şirketin yönetim kurulu üyesi size demiş ki:

"20 milyon kazancımı belgelesinler şirketi onlara devredeceğim!"

Bizim gibi gazetecilerin parayla pulla işi olmaz. Kimsenin malvarlığında da gözümüz olmaz!.. Benim 12 yaşındaki oğluma miras olarak bırakacak herhangi bir dikili ağacım yok. Evimin bir köşesinde bombalı-silahlı suikastlerle öldürülen Abdi İpekçi, Çetin Emeç ve Uğur Mumcu adına verilen yılın gazetecilik ödülleriyle birlikte 12 ödül ve kaleme alınmış 6 kitap var. 44 yaşına kadar yapabildiğim tek servet bu!

Benim söz konusu şirketin yönetim kurulu üyesine tavsiyem şirketi bana değil Gaziantep halkına armağan etsin. Yok yok... Polis memurunun bize yaptığı "kötü yemek yiyoruz" şikayetini gidersin yeter!

Gaziantep'e selamlar, sevgiler...

MEHMET ÇELİKKAN NE DEMİŞTİ

"İddia edildiği gibi 10 yılda 55 ihale almadık. 20 Milyon kazancımız olduğunu yazmışlar. Ben şeffafım, kendileri de şeffafsa 20 milyon kazancımı belgelesinler şirketi onlara devredeceğim, belgeleyemezlerse gazeteciliği bıraksınlar. Hodri meydan" dedi.

'İhaleleri toplasan 5.5 Milyon lira yapıyor. 5.5 Milyon liralık ihalede nasıl 20 Milyonluk kazanç olur?' diyen Çelikkan şunları söyledi:"İddia edildiği gibi tüm ihaleleri bizim aldığımız doğru değil. Bu şehirde bir çok kamu kurumu yemek ihalesi yapıyor. Benim bir ihalemi haber konusu yapıyorlar. Bu şehirde bunca yıllık deneyimimiz, tecrübemiz, yatırımımız var. 1 tane iş almışız onu haber yapıyorlar. Ben şeffafım kendileri de şeffafsa 20 milyon kazancımı belgelesinler, şirketin bütün mal varlığını onlara devredeceğim, belgeleyemezlerse gazetecilik hayatını bıraksınlar. Üstelik 10 yılda değil, 25 yılda kazancımı belgeleyip çıkarsınlar, şirketin bütün hissesiyle 20 milyon lira parayla onlara vereceğim. "