İpekyolu üzerinde kurulu bulunan tarihi oteller, yüzyıllar boyu süren kültürel ve ticari işbirliğinin yeniden hayat bulması için Şirehan Hotel’in ev sahipliğinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonu ile bir araya geliyor. İpekyolu üzerinde kurulu bulunan dünyanın en büyük kervansaray oteli unvanına sahip Şirehan Otel, bu tarihi buluşmaya ev sahipliği yapacak.

Çin'den başlayarak Anadolu ve Akdeniz aracılığıyla Avrupa'ya kadar uzanan ve tüm medeniyetler tarafından bir geçiş güzergâhı olarak kullanılan tarihi İpek yolu asırlar sonra eski misyonuna yeniden kavuşacak. Doğu ile batı arasında ticari ve kültürel bir bağ kurulmasını sağlayan İpekyolu için ilk adımlar Gaziantep’te atılıyor.

ORTAK PROJELER MASAYA YATIRIYACAK

İpekyolu’nun en büyük kervansaray oteli unvanına sahip olan Şirehan Otel’in ev sahipliğinde, Gaziantep Büşükşehir Belediyesinin koordinasyonu ile gerçekleştirilecek olan işbirliği toplantısına Çin ve Kore’den Dünya Vatandaşlar Örgütü (WCO) Başkanı Young Hoon KWAAK, Dunhuang Culture Hotel Yöneticisi Peter Wong ve Hidden Bay Otel Sahibi Jae Ho Kim’de katılacak. Tarihi oteller arasından yeniden işbirliği kurulması hedeflenen toplantıda, kültürel ve ticari ortak projeler konusu masaya yatırılacak.

GEÇİŞ YOLU OLDU

İpek yolunun Milattan önce kullanılmaya başlanılan bir yol olduğunu hatırlatan Şirehan Otel Sahibi Tahir Tekin Öztan, “Tarihi ipek yolu bulunduğu konum itibariyle sadece tüccarların değil, aynı zamanda doğudan batıya ve batıdan doğuya bilgelerin, orduların, fikirlerin, dinlerin ve kültürlerin de geçiş yolu olmuştur ”dedi. İpek Yolu Kültür Otelleri ağı ile asırlar sonra İpekyolu’nda en azından kültür alışverişinin yeniden sağlanması için çalışma yaptıklarını ifade eden Öztan, “Şimdi Türkiye,Çin ve Kore olarak start verdik ama ilerleyen zamanlarda diğer ülkelerden de katılımlar olacak ve bu ağ genişleyecek. Bu proje çerçevesinde Gaziantep’e Çin ve Korelilerin geliyor olması aynı zamanda şehrimizin tanıtımı, turizmimizin gelişmesi anlamına da geliyor. Bu yüzden bizler hep beraber el ele vererek şehrimizi en iyi şekilde tanıtırsak attığımız adımların sonuçları da aydınlık ve şehrimiz adına hayırlı olacak. Ben buna canı gönülden inanıyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ