Royal Halı Gaziantep, Eurochallenge’da Top 16 ikinci maçında bugün Triumph Lyubertsy ile karşılaşacak.

K Grubu’nda bulunan ekibimiz, Top 16 karşılaşmalarına da galibiyetle başlamıştı. Royal Halı Gaziantep’in Rusya deplasmanında oynayacağı karşılaşma TSİ 17:30’da başlayacak.

Diğer yandan Triumph Lyubertsy de K Grubu’ndaki ilk maçından galibiyetle ayrılma başarısı göstermişti.

SERİYİ BOZMAYACAKLAR

Eurochallenge ilk grup maçlarında oynadığı 6 karşılaşmadan 4 galibiyet ve 2 mağlubiyetle ayrılan temsilcimiz, ikinci tura da galibiyetle başlamıştı.

Eflatun – sarılı dev adamlar Avrupa’da iyi bir seri yakaladıklarını ve kazanmaya alıştıklarını kaydederek şunları söylediler;

Eurochallenge’de sadece kulübümüzün kazanmasına adına değil aynı zamanda ülkemizin prestiji açısından çıkıyoruz. Türkiye’yi potalarda başarı ile temsil etmek istiyoruz bu nedenle grubumuzda ki bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz” dediler.

SİSTEM OTURUYOR

Sağlam savunma sistemini takım üzerinde oturtmayı başaran Sloven çalıştırıcı Jurij Zdovc, ribauntlara hâkim bir ekip oluşturduklarını söyledi.

Oyuncuların sisteme tamamen adapte olduklarını kaydeden Jurij, kaybetme psikolojisini üzerimizden attık. Artık her maçımızda kazanmaya odaklandık. Bugün oynayacağımız Rusya’nın Triumph Lyubertsy takımına karşı da kazanarak önemli bir avantaj elde etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU