BEKO Basketbol 1’inci liginin 20’inci haftasında Edirne deplasmanında Olin’i farklı mağlup eden Royal Halı Gaziantep Basketbol takımı, Cuma günü kendi evinde Torku Konyaspor’u konuk edecek.

Hazırlıklarını kendi tesislerinde koç Jurij Zdovc nezaretinde sürdüren eflatun – sarılı dev adamların moralleri yerinde.

BU TÜR MAÇLAR ZOR OLUR

Ligde Play Off hedefleri olduğunu vurgulayan Royal Halı Gaziantep Basketbol takımının başarılı çalıştırıcısı Jurij Zdovc, “Geçen hafta deplasmanda elde ettiğimiz farklı galibiyet oyuncularımızın ligde ne kadar iyi olduklarını kanıtladı. İlk periyotta rakibimizin eksik bölgelerini tespit ettikten sonra diğer bölümlerde belirlediğimiz alanlara ağırlık verdik ve zor geçmesini beklediğimiz karşılaşmadan rahat bir galibiyet elde ettik. Artık o maçı geride bıraktık ve kendi evimizde karşılaşacağımız Torku Konya maçı hazırlıklarını sürdürüyoruz. Rakibimizin ligde ki konumuna baktığımız zaman favori olarak görünüyor olabiliriz ama aslında bu tür mücadeleler daha zorlu geçer. Çünkü rakibin artık ligde kalma adına bütün gücünü sahaya yansıtmaya başlayacağı haftalara girdik. Kaybedecekleri her maç onlar adına dönüş olmaz. Rakibimiz de böyle bir ekip ve kendi evimizde ki mücadelede tedbirli davranıp kazanmak adına oynayacağız. Taraftarlarımızı her zaman olduğu gibi bu maçta da tribünlerde görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

CİHAN HANCIOĞLU