Bir Partileri eksikti, o da tamamlandı

Suriye’de yaşanan olaylar Gaziantep’i farklı yönleriyle etkiliyor.. Bu ülkeden kaçan Suriyeli vatandaşların Gaziantep’i her yönü ile etkilemesi tartışmaları sürerken, şimdi yeni bir gelişme daha yaşandı ve şehrimizde Suriyeliler partisi kuruldu.

SİYASİ arenada yer almak için Gaziantep'te bir araya gelen Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler, 'Suriyeliler Birliği Partisi' kurdu. Amaçlarının Suriye'de huzurun sağlanması olduğu belirten partinin Genel Başkanı olan Suriye'nin eski Irak Büyükelçisi Nawaf El-Fares, Suriye'de hiçbir terörist grubu istemediklerini söyledi.

SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLADILAR

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler, Gaziantep'te toplandı. 3 gün süren toplantı ardından siyasi parti kurma kararı alan Suriyeli muhalifler, bugün sonuç bildirgelerini yayınladı. 'Suriyeliler Birliği Partisi' adı altında toplanan Suriyeliler, genel başkan olarak Suriye'nin eski Irak Büyükelçisi Nawaf El-Fares'i seçti. Bildirinin okunduğu toplantıya El-Fares'in yanı sıra; partinin Genel Sekreterliği'ne seçilen Suriye'nin eski Sayıştay Başkanı Mahmud El-Haj Hamed ile Türkiye Arapları Yardımlaşma ve Kültür Derneği Genel Başkanı Şükrü Kırboğa ve muhalifler katıldı.

EL-HAJ HAMED: HEDEF ESAD REJİMİNİN ÇÖKMESİ

El-Haj Hamed'in Arapça okuduğu sonuç bildirgesini Türkçe'ye çeviren Şükrü Kırboğa, kurulan partiyle hedeflenen amacın Esad'ın rejiminin çökmesi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Toplantının amacı bir siyasi partinin temelini oluşturmak. Partimizin adı Suriyeliler Birliği olarak kararlaştırıldı. Parti; genel sekreterlik, siyasi büro ve toplantı başkanı adı altında 3 yapıdan oluşturuldu. Oluşum; siyasi, sosyal, sağlık, hukuk, yardım, eğitim, medya ve ekonomik başlıklarından oluşuyor. Burada yol haritamız belirlendi. Bu oluşum hem içeride hem de dışarıda çalışma yapacak. Sivil toplum örgütleri ve devrimciler, bütün Suriye halkını temsil edecek. Partiye, her türlü etnik yapı ve görüşlerden insanlar katıldı. Suriye'nin tüm bölgelerinden katılımcılar oldu. Hedef; Esad'ın rejiminin çökmesi, Özgür Suriye Ordusu'nun desteklenmesi. Siyasi çözümleri desteklenecek ve Suriye'yle ilgili tüm olumlu görüşmelerin yanında olacağız. Oluşumun hedefine ulaşması için bütün ilkelerine bağlı olunacak ve tek bir devlet, tek bir Suriye için çalışmalar yapılacak. Gelecek için demokratik düzeni kurmak ve sürdürmek gerekiyor."

EL-FARES: TÜRKİYE MİLYONLARA KUCAK AÇAN BİR ÜLKE

Suriyeliler Birliği Partisi kurucu Genel Başkanı Nawaf El-Fares, Suriye'nin geleceğiyle ilgili siyasi bir oluşumun temelini attıklarını söyledi. El-Fares, Türkiye Cumhuriyeti devletinin milyonlara kucak açtığı Suriyelilerin kalbinde ayrı bir yeri olduğunu ifade ederek, "Suriye'de olan biteni, çocuklara yönelik yapılan zulmü, evlerin yıkılması, varil bombalarıyla insanların öldürülmesini anlattık. Suriye'de yaşanan katliamları anlattık. Suriye vatandaşlarından oluşan bir siyasi oluşum hedefimiz ve siyasi oluşumu oluşturup, ilk adımını atmak. Bu toplantının hedefi, Suriye'deki mazlum halkın yanında durmak onların bütün sıkıntılarını çözüme kavuşturmak. Suriye'de özgürlük mücadelesi bittikten sonra geleceğiyle ilgili siyasi bir oluşumun temelini attık. Amacımız, Suriye'nin ekonomisini yükseltmek ve yaşanabilir bir hale getirmek, sosyal, kültürel alanda güçlendirip, yeniden inşa etmek. Size özel bir şey söylemek istiyorum; 'tüm kalbi duygularımızla Suriye halkının hükümetine ve devletine teşekkürlerimizi sunuyoruz.' Türkiye Cumhuriyeti devletinin Suriye halkının kalbinde ayrı bir yeri. Türkiye, milyonlara kucağını açan bir ülke."

"İRAN, SURİYE HALKINA İHANET ETTİ"

Gazetecilerin Suriye rejimine destek veren İran'la ilgili ne düşünüyorsunuz sorusuna ise Nawaf El-Fares, "İran'ın siyasi kolu Hizbullah bu işe direk müdahil oldu, nizamı korumak adına. Fakat İran bu işte zarar edecek ilk ülkedir. Çünkü Suriye halkına ihanet etti" yanıtını verdi. DHA