GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan Şili’ye 2017 yılının ilk 11 ayında Türkiye genelinden 6 milyon 194 bin dolarlık halı ihracatının gerçekleştirildiğini yapılan bu ihracatın yüzde elliden fazlasının Gaziantepli halıcılara ait olduğunu ifade etti.

Kaplan, "2017 yılının ilk on bir ayında Gaziantepli firmalarımızdan Şili’ye toplam 3 milyon 594 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirilmiştir. Aynı dönemde Türkiye’nin Şili’ye halı ihracatı toplam 6 milyon 194 bin dolardır. Gaziantep için önemli bir pazar olan Brezilya ve Şili’nin firmalarımız tarafından mercek altına alınması ve yoğun tanıtım faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi önemlidir. Firmalarımızın bu pazarı yakın takibe alarak buralarda incelemeler yapacağına inanıyorum” dedi.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

Karşılıklı görüş alışverişinin ardından GAHİB Başkanı Kaplan Şili Türkiye Büyükelçiliği Ticaret Ateşesi Elçin Edis’e desteklerinden dolayı teşekkür ederek günün anısına bir plaket takdim etti. Gaziantepli halıcı heyeti daha sonra Şili İş Adamları Federasyonu üyeleriyle bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Şilili iş adamları Gaziantepli halıcılarla yakından ilgilenirken Şili’de kullanılan halı desenleri ve türleri hakkında heyete bilgi verdi. Şili’nin gelecekten Gaziantepli halıcılar için önemli bir pazar haline geleceğinin de vurgulandığı görüşmelerin ardından Şili’de yer alan halı satış merkezlerinde incelemelerde bulunuldu.

PAZARDAN UMUTLULAR

Yapılan çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yapan Başkan Kaplan “Şili halı sektörü için bakir bir Pazar. Burada Gaziantepli halı firmaların önemli bağlantılar kurduğunu görmek elbette gelecek dönem için önemli. Brezilya’da ki temaslarımızın ardından Şili’ye gelerek buradaki temaslarımıza ve heyetler halinde resmi temaslarımıza başladık. Şili İş Adamları Federasyonu ile yaptığımız toplantıda bizler için önemli bir yol haritası oluşturulabilecek bilgiler edindik. Şili’de yer alan halı mağazalarına da ziyaretlerde bulunarak Şilili alıcıların tercih ettiği renk, tasarım ve kalite hakkında bilgiler aldık. Verimli geçen bu temaslarımızın 2018 yılı ihracat rakamlarımızı olumlu etkileyeceğini düşünüyoruz” dedi. HABER MERKEZİ