İnsanlarda bu işi alma ihtiyacı doğuracak, kullananların aklına düşürmemeli. Bunun için her türlü tedbiri almalıyız" dedi.

ACİLLERDE YENİ DÖNEM

Acil hizmetlerinde yapılan son yeniliği de anlatan Bakan Demircan, "Acille ilgili temel bakış açımız şu şekilde; Vatandaşımız kendisini acil hissediyorsa acilden girer, hekimler tarafından gerekli tedavisi yapılır. Bunun için yapılması gereken birtakım yenilikleri yaptık. Türkiye'de 63 hastanede acil müracaat sayısı 1000'in üzerinde. Acil için bu hastanelerde müracaat eden hastalarımızı kırmızı, sarı ve yeşil alan uygulaması zaten önceden vardı ve daha etkin hale getirildi. Kırmızı alan, bileklik takılıp, zaman kaybetmeden ilgili bölümüne gönderiliyor. Sarı alanda kısa zaman içinde müdahale yapılıp ilgili tedaviye yönlendiriliyor. Daha fazla zaman bekleyebilecek hastalar da yeşil alana ayrılıyordu" şeklinde konuştu.

HASTANELERE GECE POLİKLİNİK SİSTEMİ

Acil müracaatlarında yeşil alan sayısının, yüzde 70'lerde olduğunu aktaran Demircan, "Bu birikime, yığılmaya neden oluyordu. Biz bunu eritmek için gündüz yapılan poliklinik mesaisinin dışında yeni poliklinikler açtık. Mesai kaydırması yaparak 16.00'dan 23.00'e kadar gerekli muayene tetkikleri ve tedavileri planlanıyor. Bu şekilde hem hastalarımız fazla beklememiş hem de yığılma olmamış oluyor. Mesai kaydırmasının yanı sıra mekan sorununu çözmek için de girişimleri başlattık. Tüm hastanelerimizin acilleri elden geçiriliyor. Mekan sorunu varsa, dar bir mekanda hizmet alıyorsa çözmek için çalışmalarımız sürüyor. Bu uygulama hayata geçeli bir hafta oldu ve olumlu sonuçlar almaya başladık, önümüzdeki hafta daha iyi sonuçlar almaya başlayacağız" diye konuştu.

SİGARA PAKETLERİNE 'TEK TİP' UYGULAMASI

Sigara paketleri için 'tek tip' uygulaması getirileceğini ve buna yönelik çalışma yapıldığını açıklayan Bakan Demircan, Önümüzdeki günlerde onu kamuoyuyla paylaşacağız. Paketler, yani reklam unsuru oluşturmamalı. Kolay ulaşılmamalı, insanlarda bu işi alma ihtiyacı doğuracak, o kullananların aklına düşürmemeli. Bunun için her türlü tedbiri almalıyız. Alo 172 hattımız sigarayı bırakma noktasında hizmet veriyor ve 'Ben sigarayı bırakmak istiyorum' diyerek bu hatta müracaat edebilirler. Onlara her türlü destek sağlanır. Sigarayla mücadele noktasında hakikaten toplum olarak ısrarcı olalım" diye konuştu. AA