İkisi de süper ligde mücadele ediyor, ikisi de büyük kentlerin takımı.. Ama bu kulüpleri yönetenlerin boşu boşuna sidik yarışına girmesi en çok iki şehrin sporseverlerini üzüyor.. Gazinatepspor ile Bursaspor arasındaki söz düellosu dün Gaziantepspor kulübünün resmi sitesinde yapılan eleştirel tepki ile başladı.. "Bursaspor, teknik direktörümüz Hikmet Karaman'a transfer teklifinde bulundu" diye açıklama yapan Gaziantepspor, Bursaspor ile savaşın da fitilini ateşlemiş oldu.
Gaziantepspor’un internet sitesinden yaptığı “Bursaspor, teknik direktörümüz Hikmet Karaman’a transfer teklifinde bulundu” haberi bir anda iki kulübün karşı karşıya gelmesine neden oldu.
Gaziantepspor, görevi başında olan bir teknik direktörü transfer teklifinde bulunan Bursaspor'un yasal olarak suç işlediğini savundu. Ancak Bursaspor’da bu iddialara yanıt vermekte gecikmedi.
Kamuoyunun da büyük bir merakla takip ettiği, bugün iki kulüp arasında yaşananlar.
GAZİANTEPSPOR'UN AÇIKLAMASI
"Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın istifasının ardından Bursaspor Kulübü yöneticileri tarafından görevi başında olan Teknik Direktörümüz Hikmet Karaman’a transfer teklifi yapıldığı tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir.
Büyük kurum olmak yasalara sporun etik değerlerine saygı duymakla bütünleşen bir kavramdır. Bursaspor gibi şampiyonluk yaşamış büyük bir camiayı yönetenler, sporun etik değerlerini anlayamadıkları gibi, bu camia’nın büyüklüğünün de farkında değillerdir. Görevi başında olan Teknik Direktör’e teklifte bulunmak etik olmadığı kadar, FIFA, UEFA ve Futbol Federasyonu yöneltmeliklerine bakıldığı zaman yasal bir suçtur.
Gaziantepspor Kulübü olarak, Teknik Direktörümüze yapılan bu saygısızca girişimi seviyesiz bulduğumuzu ve Bursaspor Kulübü yöneticileri tarafından etik olmayan ve ahlak dışı yapılan bu girişimi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."
BURSA CEPHESİ HEMEN CEVAP VERDİ
Gaziantepspor’un bildirisinin ardından Bursaspor cephesinden de sıcak bir açıklama geldi:
Bursaspor'un açıklaması
"Bugün Gaziantepspor Resmi İnternet Sitesi’nde yayınlanan ve kulübümüzü hedef alan açıklama nedeniyle, kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.
Gaziantepspor Kulübü’nün iddia ettiği gibi, Bursaspor Kulübü olarak, Sayın Ertuğrul Sağlam’ın istifasından sonra Sayın Hikmet Karaman’la kesinlikle bir transfer görüşmesi yapılmamış ve bundan önce olduğu gibi bugün ve gelecekte de Büyük Bursaspor Kulübü etik değerleri daima gözeterek hareket etmiş ve edecektir.
Özellikle son dönemde, kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncularımız Muhammed Demir ve Bekir Ozan’ın akıllarının çelinerek Gaziantepspor’a transferlerinin gerçekleştirilmiş olmasını ve bizim anlaştığımız Ankaragücü futbolcusu Turgut Doğan Şahin’i kaçırdıklarını hatırlarsak, bize bu konuda ahlak dersi vermeye kalkışanların, aslında kendilerinin davranışlarının etik olup olmadığı konusunu yeniden gözden geçirmeleri gerekmektedir.
Dolayısıyla iddia edildiği gibi görevi başındaki bir teknik direktöre teklif götürmemiz asla söz konusu değildir.
Gaziantepspor Kulübü’nün, bizimle temasa geçmeden ve bu bilginin doğruluğunu araştırmadan, başta kendi camiasını ve bütün spor kamuoyunu yanlış bilgilendirmiş olmasını şiddetle kınıyoruz.
Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu"
Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulunun resmi internet sitesi aracılığı ile Kulübümüz hakkında yapmış olduğu hayal ürünü açıklamalar nedeni ile kamuoyunun gerçekleri bilmesi için belgeleriyle beraber aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.
GAZİANTEPSPOR KULÜBÜNÜN İKİNCİ AÇIKLAMASI
1- Bursaspor Kulübü oyuncularından Muhammet Demir, Kulübümüze Bursaspor Yönetim Kurulu tarafından 900.000 TL Bonservis bedeli ve Profesyonel Futbolcumuz Ahmet Arı’nın da tüm haklarının Bursaspor’a verilmesi karşılığı transfer edilmiştir. Şimdi Bursaspor Kulübü Yönetimine soruyoruz? 2009-2010 futbol sezonunda süper ligde sadece 1 maç oynayan ve yüksek bir bonservis bedeli karşılığı, kulübümüz ile karşılıklı sözleşme imzalayarak satmış olduğunuz oyuncunuz Muhammet DEMİR’in aklını nasıl çelmiş olabiliriz...?
2- Yine Bursaspor Kulübü Futbolcusu Bekir Ozan Has, Bursaspor Kulübü ile olan sözleşmesini 07.06.2011 tarihinde fesih ederek, Bursaspor Kulübü ile olan tüm ilişkilerini sonlandırmış olup, 15.06.2011 tarihinde Kulübümüze transfer olmuştur. Boşta olan bir futbolcuyu transfer etmek futbol ahlakına ve kurallara son derece uygun bir davranış olduğu kanaatindeyiz.
3- Son olarak etik kurallar çerçevesinde Kulübümüze transfer olan Turgut Doğan Şahin’in, Kulübümüze nasıl transfer olduğu hususundaki iddaalara cevap hakkını futbolcumuz Turgut Doğan Şahin’e bırakıyoruz.
“Hakkımda bu gün yapılan şahsımın Gaziantepspor Kulübü tarafından kaçırılarak transfer edildiğim yönündeki iddalar son derece hayret verici ve gerçek dışıdır. Gaziantepspor Kulübüne kendi isteğim ile bilerek ve isteyerek transfer olduğumun, kaçırılarak transfer olmamın söz konusu olmadığının kamuoyu tarafından bilinmesini isterim.
Turgut Doğan ŞAHİN
Bursaspor Yönetim Kurulu tarafından Kulübümüz hakkında asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı bu açıklamadan dolayı üzgün olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesini ister, Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulunun açıklamasında bahsettiği üzere neden ahlak dersi vermek istediğimizi şimdi daha iyi anlayacaklarını umut ederiz.
Kamuoyuna Saygılarımızla;
Gaziantepspor Kulübü
BURSASPOR YİNE CEVAP VERDİ
Kamuoyuna Duyuru
Gaziantepspor'un yaptığı açıklama üzerine yönetim kurulumuz bir açıklama yapmıştır.
Gaziantepspor Kulübü’nün, görevdeki teknik direktörlerine teklif yaptığımız hususunda kamuoyunu yanlış bilgilendiren açıklamasına verdiğimiz doyurucu cevabın, maalesef söz konusu kulübün yönetimi tarafından tam anlaşılamadığını görmekteyiz. O halde, şimdi anlamalarını kolaylaştıracak belgelerle, bize ahlak dersi vermeye çalışanlara geçmişteki uygulamalarını hatırlatmaya ve etik olmayan davranışlarını kamuoyuna aktarmaya devam ediyoruz. Ancak bilinmelidir ki, yüzde yüz haklı olduğumuz bu konuda vereceğimiz bu cevabın ardından Bursaspor Kulübü, çekmeye çalıştıkları polemiğin bir parçası olmayacaktır.
Altyapımızdan yetişen oyuncularımızı ne zaman ve ne şekilde oynatacağımızın kararını başkaları değil, sadece biz veririz. Dolayısıyla, sözleşmesi devam eden oyuncuların aklını çelmenin ne kadar etik olduğu konusundaki sorumuza verdikleri cevabın son derece tuhaf ve inandırıcılıktan yoksun olduğunu belirtmek durumundayız.
Turgut Doğan Şahin’in kandırılması ve kaçırılması hususuna gelecek olursak;
Oyuncunun Bursaspor Kulübü’yle 13 Ocak 2012 tarihinde başlayıp, 2015-2016 sezonunun sonuna dek sürecek olan transfer sözleşmesini imzaladığından öyle sanıyoruz ya haberiniz yok, ya da bilmezden geliyorsunuz. Oyuncunun, kulübümüzle yaptığı transfer sözleşmesiyle birlikte, attığı imzanın kendisine ait olduğuna dair, 12Ocak 2012 tarihli Beşiktaş 15.Noterliği’nde verdiği imza beyannamesi de kulübümüzdedir ve bu durum Turgut Doğan Şahin’in kandırılıp kandırılmadığının en çarpıcı kanıtıdır.
O dönemde, bize imza atmış bu oyuncunun daha sonra Gaziantepspor Kulübüyle transfer masasına oturması ve anlaşması, transferden kesinlikle vazgeçmemize sebep olmuştur. Bu durum, Bursaspor Kulübü’nün transferde oyuncunun karakterine, en az kalitesi kadar önem verdiğinin de bir göstergesidir.
Bu arada tümüyle iyi niyetle hareket ederek, o dönemde bu sözleşmeyi gündeme getirmeyip oyuncunun ceza almasını engellediğimizin de bilinmesini isteriz.
Ayrıca yeri gelmişken şunu da hatırlatmakta fayda var.
Gaziantepspor Kulübü’nün etik olmayan davranışları oyuncularla sınırlı kalmamış ve altyapıda görev yapan sözleşmeli antrenörlerimiz Gökhan Geylani, Tahsin Tam ve Dursun Genç’i dahi kandırmaya ve onları transfer etmeye kadar uzanmıştır..
Sonuç olarak;
Gaziantepspor ya da herhangi başka bir kulübün, görevdeki teknik direktörüne ne geçmişte, ne bugün ne de yarın asla talip olmadığımızın yeniden bilinmesini, ancak sözleşmesi biten ya da bulunmayan bütün teknik direktörlere de talip olabileceğimizi kamuoyuna duyururuz.
Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu
İkisi de süper ligde mücadele ediyor, ikisi de büyük kentlerin takımı.. Ama bu kulüpleri yönetenlerin boşu boşuna sidik yarışına girmesi en çok iki şehrin sporseverlerini üzüyor.. Gazinatepspor ile Bursaspor arasındaki söz düellosu dün Gaziantepspor kulübünün resmi sitesinde yapılan eleştirel tepki ile başladı.. "Bursaspor, teknik direktörümüz Hikmet Karaman'a transfer teklifinde bulundu" diye açıklama yapan Gaziantepspor, Bursaspor ile savaşın da fitilini ateşlemiş oldu.Gaziantepspor’un internet sitesinden yaptığı “Bursaspor, teknik direktörümüz Hikmet Karaman’a transfer teklifinde bulundu” haberi bir anda iki kulübün karşı karşıya gelmesine neden oldu.Gaziantepspor, görevi başında olan bir teknik direktörü transfer teklifinde bulunan Bursaspor'un yasal olarak suç işlediğini savundu. Ancak Bursaspor’da bu iddialara yanıt vermekte gecikmedi.Kamuoyunun da büyük bir merakla takip ettiği, bugün iki kulüp arasında yaşananlar.GAZİANTEPSPOR'UN AÇIKLAMASI"Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın istifasının ardından Bursaspor Kulübü yöneticileri tarafından görevi başında olan Teknik Direktörümüz Hikmet Karaman’a transfer teklifi yapıldığı tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir.Büyük kurum olmak yasalara sporun etik değerlerine saygı duymakla bütünleşen bir kavramdır. Bursaspor gibi şampiyonluk yaşamış büyük bir camiayı yönetenler, sporun etik değerlerini anlayamadıkları gibi, bu camia’nın büyüklüğünün de farkında değillerdir. Görevi başında olan Teknik Direktör’e teklifte bulunmak etik olmadığı kadar, FIFA, UEFA ve Futbol Federasyonu yöneltmeliklerine bakıldığı zaman yasal bir suçtur.Gaziantepspor Kulübü olarak, Teknik Direktörümüze yapılan bu saygısızca girişimi seviyesiz bulduğumuzu ve Bursaspor Kulübü yöneticileri tarafından etik olmayan ve ahlak dışı yapılan bu girişimi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz."Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur."BURSA CEPHESİ HEMEN CEVAP VERDİ
Gaziantepspor’un bildirisinin ardından Bursaspor cephesinden de sıcak bir açıklama geldi:Bursaspor'un açıklaması "Bugün Gaziantepspor Resmi İnternet Sitesi’nde yayınlanan ve kulübümüzü hedef alan açıklama nedeniyle, kamuoyunu doğru bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.Gaziantepspor Kulübü’nün iddia ettiği gibi, Bursaspor Kulübü olarak, Sayın Ertuğrul Sağlam’ın istifasından sonra Sayın Hikmet Karaman’la kesinlikle bir transfer görüşmesi yapılmamış ve bundan önce olduğu gibi bugün ve gelecekte de Büyük Bursaspor Kulübü etik değerleri daima gözeterek hareket etmiş ve edecektir.Özellikle son dönemde, kendi altyapımızdan yetiştirdiğimiz oyuncularımız Muhammed Demir ve Bekir Ozan’ın akıllarının çelinerek Gaziantepspor’a transferlerinin gerçekleştirilmiş olmasını ve bizim anlaştığımız Ankaragücü futbolcusu Turgut Doğan Şahin’i kaçırdıklarını hatırlarsak, bize bu konuda ahlak dersi vermeye kalkışanların, aslında kendilerinin davranışlarının etik olup olmadığı konusunu yeniden gözden geçirmeleri gerekmektedir.Dolayısıyla iddia edildiği gibi görevi başındaki bir teknik direktöre teklif götürmemiz asla söz konusu değildir.Gaziantepspor Kulübü’nün, bizimle temasa geçmeden ve bu bilginin doğruluğunu araştırmadan, başta kendi camiasını ve bütün spor kamuoyunu yanlış bilgilendirmiş olmasını şiddetle kınıyoruz.Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu"Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulunun resmi internet sitesi aracılığı ile Kulübümüz hakkında yapmış olduğu hayal ürünü açıklamalar nedeni ile kamuoyunun gerçekleri bilmesi için belgeleriyle beraber aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.GAZİANTEPSPOR KULÜBÜNÜN İKİNCİ AÇIKLAMASI1- Bursaspor Kulübü oyuncularından Muhammet Demir, Kulübümüze Bursaspor Yönetim Kurulu tarafından 900.000 TL Bonservis bedeli ve Profesyonel Futbolcumuz Ahmet Arı’nın da tüm haklarının Bursaspor’a verilmesi karşılığı transfer edilmiştir. Şimdi Bursaspor Kulübü Yönetimine soruyoruz? 2009-2010 futbol sezonunda süper ligde sadece 1 maç oynayan ve yüksek bir bonservis bedeli karşılığı, kulübümüz ile karşılıklı sözleşme imzalayarak satmış olduğunuz oyuncunuz Muhammet DEMİR’in aklını nasıl çelmiş olabiliriz...?2- Yine Bursaspor Kulübü Futbolcusu Bekir Ozan Has, Bursaspor Kulübü ile olan sözleşmesini 07.06.2011 tarihinde fesih ederek, Bursaspor Kulübü ile olan tüm ilişkilerini sonlandırmış olup, 15.06.2011 tarihinde Kulübümüze transfer olmuştur. Boşta olan bir futbolcuyu transfer etmek futbol ahlakına ve kurallara son derece uygun bir davranış olduğu kanaatindeyiz. 3- Son olarak etik kurallar çerçevesinde Kulübümüze transfer olan Turgut Doğan Şahin’in, Kulübümüze nasıl transfer olduğu hususundaki iddaalara cevap hakkını futbolcumuz Turgut Doğan Şahin’e bırakıyoruz.“Hakkımda bu gün yapılan şahsımın Gaziantepspor Kulübü tarafından kaçırılarak transfer edildiğim yönündeki iddalar son derece hayret verici ve gerçek dışıdır. Gaziantepspor Kulübüne kendi isteğim ile bilerek ve isteyerek transfer olduğumun, kaçırılarak transfer olmamın söz konusu olmadığının kamuoyu tarafından bilinmesini isterim.Turgut Doğan ŞAHİNBursaspor Yönetim Kurulu tarafından Kulübümüz hakkında asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı bu açıklamadan dolayı üzgün olduğumuzu tüm kamuoyunun bilmesini ister, Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulunun açıklamasında bahsettiği üzere neden ahlak dersi vermek istediğimizi şimdi daha iyi anlayacaklarını umut ederiz. Kamuoyuna Saygılarımızla;Gaziantepspor KulübüBURSASPOR YİNE CEVAP VERDİ
Kamuoyuna DuyuruGaziantepspor'un yaptığı açıklama üzerine yönetim kurulumuz bir açıklama yapmıştır.Gaziantepspor Kulübü’nün, görevdeki teknik direktörlerine teklif yaptığımız hususunda kamuoyunu yanlış bilgilendiren açıklamasına verdiğimiz doyurucu cevabın, maalesef söz konusu kulübün yönetimi tarafından tam anlaşılamadığını görmekteyiz. O halde, şimdi anlamalarını kolaylaştıracak belgelerle, bize ahlak dersi vermeye çalışanlara geçmişteki uygulamalarını hatırlatmaya ve etik olmayan davranışlarını kamuoyuna aktarmaya devam ediyoruz. Ancak bilinmelidir ki, yüzde yüz haklı olduğumuz bu konuda vereceğimiz bu cevabın ardından Bursaspor Kulübü, çekmeye çalıştıkları polemiğin bir parçası olmayacaktır.Altyapımızdan yetişen oyuncularımızı ne zaman ve ne şekilde oynatacağımızın kararını başkaları değil, sadece biz veririz. Dolayısıyla, sözleşmesi devam eden oyuncuların aklını çelmenin ne kadar etik olduğu konusundaki sorumuza verdikleri cevabın son derece tuhaf ve inandırıcılıktan yoksun olduğunu belirtmek durumundayız.Turgut Doğan Şahin’in kandırılması ve kaçırılması hususuna gelecek olursak;Oyuncunun Bursaspor Kulübü’yle 13 Ocak 2012 tarihinde başlayıp, 2015-2016 sezonunun sonuna dek sürecek olan transfer sözleşmesini imzaladığından öyle sanıyoruz ya haberiniz yok, ya da bilmezden geliyorsunuz. Oyuncunun, kulübümüzle yaptığı transfer sözleşmesiyle birlikte, attığı imzanın kendisine ait olduğuna dair, 12Ocak 2012 tarihli Beşiktaş 15.Noterliği’nde verdiği imza beyannamesi de kulübümüzdedir ve bu durum Turgut Doğan Şahin’in kandırılıp kandırılmadığının en çarpıcı kanıtıdır.O dönemde, bize imza atmış bu oyuncunun daha sonra Gaziantepspor Kulübüyle transfer masasına oturması ve anlaşması, transferden kesinlikle vazgeçmemize sebep olmuştur. Bu durum, Bursaspor Kulübü’nün transferde oyuncunun karakterine, en az kalitesi kadar önem verdiğinin de bir göstergesidir.Bu arada tümüyle iyi niyetle hareket ederek, o dönemde bu sözleşmeyi gündeme getirmeyip oyuncunun ceza almasını engellediğimizin de bilinmesini isteriz.Ayrıca yeri gelmişken şunu da hatırlatmakta fayda var.Gaziantepspor Kulübü’nün etik olmayan davranışları oyuncularla sınırlı kalmamış ve altyapıda görev yapan sözleşmeli antrenörlerimiz Gökhan Geylani, Tahsin Tam ve Dursun Genç’i dahi kandırmaya ve onları transfer etmeye kadar uzanmıştır..Sonuç olarak;Gaziantepspor ya da herhangi başka bir kulübün, görevdeki teknik direktörüne ne geçmişte, ne bugün ne de yarın asla talip olmadığımızın yeniden bilinmesini, ancak sözleşmesi biten ya da bulunmayan bütün teknik direktörlere de talip olabileceğimizi kamuoyuna duyururuz.Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu