Apple bilgisayarlarda kullanılan macOS işletim sistemi günümüzün popüler işletim sistemleri arasında yerini alıyor. MacOS işletim sisteminin Windows işletim sistemine göre daha güvenli olduğu yanılgısına düşüldüğünü belirten global siber güvenlik lideri Bitdefender Antivirüs, macOS kullanıcılarının her gün karşılaştığı 3 büyük siber tehdidi açıkladı. Bitdefender Antivirüs’e göre macOS kullanıcıların en çok dikkat etmesi gereken siber tehditler arasında sosyal mühendislik, kötü amaçlı tarayıcı uzantıları ve Truva atı bulunuyor.

Microsoft Windows, yaklaşık %76,31 pazar payı ile en çok kullanılan işletim sistemi olarak öne çıkarken %14,66 ile ikinci sırada Apple bilgisayarlarda kullanılan macOS işletim sistemi yer alıyor. En çok kullanılan işletim sistemi olması nedeniyle siber saldırganlar daha çok Windows işletim sistemlerini hedeflese de macOS kullanıcıları da siber saldırıların odağı halinde. Global siber güvenlik lideri Bitdefender Antivirüs, Mac bilgisayarların doğası gereği siber tehditlere karşı daha güvenli olduğunun söylenemeyeceğini ve macOS işletim sisteminin kendine özgü siber tehditlerin hedeflerine ulaşması adına daha iyi optimize edilebilir olduğunun altını çiziyor. Bitdefender Antivirüs, 2022 yılında Mac kullanıcılarını en çok hedef alan 3 büyük siber tehdidi sıralıyor.

1. Sosyal Mühendislik: Sosyal mühendislik, macOS dahil tüm platformları hedefleyen saldırılarda eşit derecede başarılıdır. Bununla birlikte pek çok Mac kullanıcısı, bir Apple ürününün sağladığı bariz güvenlik ağı nedeniyle saldırıya uğramayacağını düşünerek bazen Windows muadillerinden daha savunmasız hale gelmektedir. Mac kullanıcılarını hedefleyen sosyal mühendislik dolandırıcılıkları arasında Apple dahil yasal şirketlerden geliyormuş gibi görünen sahte e-postalar ve diğer mesajlar, cihazınızda bir güvenlik sorunu olduğunu söyleyen ve sizi kötü amaçlı yazılım indirmeye davet eden yanıltıcı pop-up reklamlar, Apple Destek'i veya diğer şirketlerin yardım masalarını taklit eden dolandırıcı telefon aramaları veya sesli mesajlar, ücretsiz ürünler ve ödüller sunan gerçek olamayacak kadar iyi promosyonlar, istenmeyen takvim davetleri veya abonelikler bulunuyor. Bitdefender, bu gibi olası senaryolara karşı her zaman iki faktörlü kimlik doğrulamasını öneriyor.