Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Uzun, 1 Eylül’de başlayan ve 25 Kasım Cuma günü sona eren başvuru sürecinde yaklaşık 10 milyon TL’nin ise peşin olarak tahsil edildiğini belirtti. SGK İl Müdürü Uzun, “Yaklaşık 400 milyon alacağımızı yapılandırdık. Tabi bunun içerisinde Genel Sağlık Sigortası, Sosyal Güvenlik destek primi, Bağkur ve işveren borçları dahil. Yaklaşık 20 bin civarında vatandaş borcunu yapılandırmak için bize müracaat etti. Bunun 10 milyon TL’sini peşin olarak tahsil ettik” dedi.

SON TARİH 2 OCAK

Müdür Uzun, borçları peşin ödeyecekler yada taksitlendirenlerin ödeyeceği ilk taksit için ise 2 Ocak tarihin son olduğunu ifade etti. Uzun, “Borçlarını hem peşin ödemek isteyenler için hem de taksitli yapılandıranların ilk taksitini ödemesi için 2 Ocak 2017 tarihi son gün olacak. Bu tarihe kadar yoğun bir ödeme bekliyoruz. Borcunun tamamını peşin ödeyecekler de, borcunun ilk taksitini ödeyecekler de paralarını en geç 2 Ocak’ta ödemeleri gerektiğini unutmamalıdır” ifadelerine yer verdi.

TAKSİTLERİ AKSATMAYIN

Uzun, borçlarını yapılandıranların taksit yada ödemelerini aksatmaması konusunda uyarılarda bulundu. İlk iki taksitin süresinde ödenmemesi halinde yapılandırmanın bozulacağını anlatan Uzun, bir yıl içerisinde en fazla 2 taksit geciktirilebileceğini vurgulayan Uzun, “İnşallah vatandaşlarımızı da taksitlerini aksatmadan borçlarını öderler. Bir yılda en fazla iki taksit aksatabilirler. Üçüncüyü aksattığı zaman bu yapılandırma bozulur” ifadelerini kullandı. İHA