8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları, Demokrasi Meydanı’nda yapılan tören ile başladı. Tören sırasında kadınlar, bando eşliğinde yüzlerce balonu gökyüzüne bıraktı.Kadınlar, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’ne kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Atatürk’ün Anıtı’na bırakılan çelenk ile başlayan törende konuşan Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, toplumun en önemli yapı taşının aile, ailenin de en önemli unsurunun kadın olduğunu belirterek, “Konuya bu boyutuyla baktığımızda, sağlıklı ve gelişmiş bir toplum oluşabilmesi için, fertlerin eğitimli, gelişmeye açık bireyler olmaları şarttır. Bu sebeple, kadınlarımızın gelişimlerinin önündeki engeller kaldırılmalı, ailesine, yaşadığı çevreye ve ülkemize faydalı bir birey olmasının yolu açılmalıdır. Bu nedenle de son zamanlarda yapılan çalışmalarla kadınlarımızın eğitimi, iş hayatına ve sosyal hayata daha çok katılımı, siyaset alanında daha çok temsili ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi için önemli adımlar atılmıştır" dedi.

KATILIM YOĞUNDU

Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda yapılan törene, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Gaziantep İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Yüksel Polat, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda kadın katıldı.