Uygulanabilir tarafı yok

Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Oda Başkanı İsmet Özcan, yeni yönetmelikte 3 noktalı emniyet kemeri, koltuk sensörü istendiğini belirterek, "3 noktalı emniyet kemeri uçakta bile yok. Koltuk sensörü isteniyor. Biz yetişkin insan taşımıyoruzki, çocukları taşıyoruz, çocuk kalemle koltuğu deler, koltuğa su döker ve sensör devre dışı kalırsa ne olacak? Amerika'daki, Avrupadaki öğrenci servislerinde böyle bir sistem yok" dedi.

54 SERVİS ODA BAŞKANI KATILDI

Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Oda Başkanı İsmet Özcan Ankara’da Tşof başkanı Fevzi Apaydın başkanlığında yapılan toplantıya bakanlık temsilcileri ve 54 şehrin servis oda başkanlarının katıldığını söyledi.

Toplantıda oda başkanlarının sorunlarını anlattığını, tüm başkanlarının en büyük sorun olarak yeni servis yönetmenliğini gördüğünü belirten İsmet Özcan, "Yeni yönetmenliğin uygulanabilir tarafı yok" dedi.

DÜNYANIN HİÇ BİR ÜLKESİNDE YOK

Yönetmelikte koltuk sensörü istendiğini belirten Özcan, "Koltuk sensörü biz yetişkin insan taşımıyoruz çocukları taşıyoruz, çocuk kalemle koltuğu deler, koltuğa su döker ve sensör devre dışı kalırsa ne olacak? Ayrıca bu sensör şartının dünyanın hiç bir ülkesinde örneği yok. Koltuk sensörünü bugün bağlatmaya kalksak montajı 1 yıldan fazla sürer, garanti kapsamında olan araçlarımızın garantisi biter sonradan ilave yaptığımız için. Zaten tüm araçlarımızda kamera var ama kayıt yapmıyor, bizden en yüksek kalitede görüntü alan 1 ay kayıt yapabilen ve canlı izlenebilen bir sistem isteniyor bunun internet gideri ne kadar olacak kim ödeyecek belli değil. Rehber 22 yaşında lise mezunu isteniyor asgari ücret, ssk bir esnafın böyle bir ödeme yapması çok zor. Halbuki servise aileyi katsak esnafın eşi kızı yiğeni olsa hem aileye gelir olur hem de daha güvenli bir servis olur" diye konuştu.

OKULLAR İHALE YAPILACAK

'Devlet taşeronu kaldırıyor biz esnafları teşorana yönlendiriyor' diyen Özcan, "Neyin ihalesi yapılıyor, neye göre teminat mektubu verilecek? Devlet kendi parasını ödemediği bir işin ihalesini yapamaz, bu kamu ihale yönetmenliğine aykırı. Kamu ihale kurumu, hem idari mahkeme iptal eder. Yeni yönetmenliğin uygulanabilir bir yeri yok. Devlet taşımalı eğitim gören çocukları taşıtıyor, bu araçlarda ne kamera, ne 3 noktalı emniyet kemeri, ne hostes, ne plaka hiç bir şey istemiyor" dedi. Meral KINACILAR