Gaziantep Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi Spor Salonu'nda düzenlenen törene; Gaziantep Basketbol Kulüp Başkanı Deniz Köken, kulüp yöneticileri, antrenörler ve öğrenciler ile aileleri katıldı. Basketbol eğitimi alan çocuklara sertifikalarını veren kulüp başkanı Deniz Köken, çocuk ve gençleri sporla buluşturmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

GENÇLİK ÖNEMLİ

"Yaz okullarıyla aslında gençlerin sporla buluşması onu sevmesi hem normal hayatına başka alanlarda ilgilenirken sporcu kimliğiyle daha başarılı olacağına inanıyoruz" diyen Köken, "Hem sosyal faaliyetlerini geliştirmiş oluyorlar hem de Türkiye’de spor branşlarında milli takımın özellikle futbol dışındaki spor branşlarının çok sıkıntı çektiğini hep beraber görüyoruz. Maalesef bütün sporun gücü futbol tarafına futboldan arta kalanlara diğer işlerle ilgileniliyor. Ama bütün gençliğin spor yapmasını istiyoruz. Bu da hedef koyarsak olur. İyi takımlar olursa iyi milli takım olursa Avrupa’da Dünya’da boy gösteren takımlar olursa, o zaman da aileler o branşlara çocuklarını yönlendirmeye başlıyorlar. Büyük başarılar elde edilmiyorsa veliler oraya da yönelmiyorlar. O yüzden basketbolu bu şehirde belli bir noktaya getirdik" şeklinde konuştu.

YAYMAMIZ LAZIM

Köken devamla şunları söyledi "O zaman bunu halka yaymamız lazım. Gaziantep’te ilk, orta ve lise deki öğrenci sayısı 550 binin üzerinde. Bunun yüzde 10’u sporla basketle hemhal olsa 50 bin yapar. Yüzde 5’i ilgilense 25 bin yapar. Yüzde 5’in yüzde 5’i 2 bin 500 yapar. Maalesef basket topuyla tanışmadan liseyi bitiriyorlar. Bu iyi bir şey değil. Dünyada spor sadece futbol değil. o yüzden binlerce branş var. Bizim de elimizden geldiğince bunu çocuklarla buluşturmamız lazım. Burada veli, kurumlar, hem büyükşehir belediyesi, hem Gaziantep Basketbol takımımız bu yıl basketbolu bu şehirde konuşulur hale getirmek istiyoruz. Biz alt yapıyı hazırlayacağız velilerde çocuklarını bizlerle buluşturacak ve ortaya iyi şeyler çıkacak diye düşünüyorum."