Ligde kalma şansı oldukça az olan Malatyaspor ise zorlu mücadeleden galip gelerek Denizlispor, Rizespor ve Kayserispor’un mağlup olmasını bekleyecek.Bu sezon Süper Lig'de ilk sezonunu geçiren Gaziantep Futbol Kulübü, ligin 33 haftalık diliminde ortaya koyduğu performans ve aldığı sonuçlarla dikkat çekiyor. Ligde şu ana kadar oynadığı maçlarda 10 galibiyet, 13 beraberlik ve 10 mağlubiyet alarak 43 puan toplayan, rakip kalelere 48 gol atıp, kendi kalesinde 50 gol gören Kırmızı – Siyahlılar, pandemi süreci sonrası ortaya koyduğu performansla süper ligin yenilmeyen tek takımı oldu.

GALİBİYETLE KAPATMAK İSTİYORLARPandemi süreci sonrası ligde oynadığı 7 maçta 2 galibiyet ve 5 beraberlik alan kırmızı-siyahlı ekip, salgın sonrası mağlup olmayan tek takım konumunda bulunuyor. Gaziantep F.K, ligin son haftasında deplasmanda oynayacağı Yeni Malatyaspor maçını da mağlup olmadan bitirip bu başarısını sürdürmek istiyor. Salgın sonrası alınan yoğun tedbirlerle tekrar başlayan ligde Ankaragücü, Antalyaspor ve Kayserispor ile 1-1, Galatasaray ile 3-3, Kasımpaşa ile de 2-2 berabere kalan temsilcimiz, Denizlispor'u 1-0, Konyaspor'u ise 3-1 mağlup etmeyi başardı. Bu maçlarda 11 puan toplayan Gaziantep FK, rakip kalelere 12 gol gönderirken, kendi kalesinde ise sadece 9 gol gördü.

HEDEFLER FARKLILigin son haftasında deplasmanda yarın akşam Malatyaspor ile karşılaşacak olan kırmızı-siyahlılar, bu maçı kazanıp pandemi sonrası dönemini namağlup bitirmek istiyor. Düşme potasında yer alan Yeni Malatyaspor ise bu zorlu ve kritik maçı kazanıp, hem ligde kalma hesapları yapıyor hem de rakibinin yenilmezlik unvanına son vermek istiyor.A.SERDAR ÖZEKŞİ