Beşiktaş'ta Sergen Yalçın dönemi sona erdi. Ligde üst üste gelen başarısız sonuçların ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ni de puansız kapatan siyah-beyazlılarda, 49 yaşındaki teknik adam göreve devam etmeme kararı aldı.
4-0 kaybedilen Giresunspor maçının ardından Başkan Ahmet Nur Çebi'yle görüşen ve görevde kalması istenen Sergen Yalçın, Çebi'nin desteği sonrasında görevine devam etmişti. Ancak Kasımpaşa beraberliği ve ardından gelen Borussia Dortmund yenilgisi sonrasında Sergen Yalçın, gidişatın düzelmeyeceğini belirterek istifa kararını yönetime bildirdi.
BEŞİKTAŞ AÇIKLADI
Beşiktaş'tan Sergen Yalçın için şu açıklama yapıldı;
"29 Ocak 2020 tarihinden bu güne Profesyonel Futbol Takımımızın teknik direktörlüğü görevini yapan, Sayın Sergen Yalçın ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunuyoruz.
Görev süresince Profesyonel Futbol Takımımızla Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan hocamız Sergen Yalçın ‘a çalışmalarından dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz.
MURAT ŞAHİN TAKIMIN BAŞINDA
Sergen Yalçın'ın ayrılık kararı sonrasında siyah-beyazlıların saat 12.00'de başlayan antrenmanını, yardımcı antrenör Murat Şahin yönetiyor.
Süper Lig'de Beşiktaş'a göreve geldikten sonra 79 maça çıkan 49 yaşındaki teknik adam Sergen Yalçın 45 galibiyet, 10 beraberlik ve 24 mağlubiyet aldı. Yalçın, geçtiğimiz sezon Süper Lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası'nı kazanmıştı.
Süper Lig'de geçtiğimiz şampiyon olan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde direkt katılım sağlamıştı. Grup aşamasında Borussia Dortmund, Ajax ve Sporting Lizbon ile eşleşen siyah beyazlılar grupta galibiyet alamadı ve 0 puanla veda etti.
25 BİN KİŞİ KARŞILAŞMIŞTI
İstifa kararı alan Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'taki serüveni unutulmaz bir karşılamayla başlamıştı. Vodafone Park'ta yaklaşık 25 bin seyircinin önünde yuvasına dönen yalçın bu coşkuyu şampiyonluğa taşıdı.
Sergen Yalçın dönemi resmen sona erdi Beşiktaşta beklenen oldu