Gaziantepspor Sportif Direktörü Sergen Yalçın uzun bir aradan sonra yaptığı toplantıda herşeye açıklık getirdi. Sezon başından bu yana basın toplantısı düzenlemeyen Sergen geldiği günden beri yaşananları anlattı.

Geldiklerinde durumun çok iç açıcı olmadığını belirten Sergen, "önümüzde çok zor şartlar vardı. Takımla birlik ve beraberlik yakaladık bunun içinden gelmeye çalıştık bundan sonra da elimizden geldiğinin en iyisini çıktımızı mücadelelerde yapacağız. Sorunlarımız olduğu doğru, çok geniş bir kadroya sahip değiliz ancak mevcut kadroyla sezon sonuna kadar en iyisini yapmaya çalışacağız. Tek hedefimiz bu sene takımın kümede kalması başka bir hedefimiz yok'" dedi.

EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Takım olarak iyi seviyeye geldik, artık yavaş yavaş beklediğimiz duruma gelmeye başladık bu da bizim için mutlu edici. Gerçekten tam kadro olduğumuz zaman çok ciddi sıkıntı yaşamıyoruz ancak özellikle ligin ikinci yarısında bir türlü tam takım olarak müsabakalara çıkma fırsatı bulamadık oynadığımız maçlarda çok ciddi 3-4 tane sakat oyuncularımız var ki bunlar bir aylık sürede oynayamayacaklar bunlar bizim için büyük sıkıntı. Bunların yanında cezalılar ve kırmızı kart alan oyuncularımızda eklenince gerçekten kadro yapısında çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Ancak elimizde ki imkânlar bu mevcut oyuncularla ekip olarak yapabileceklerimizin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

BİZ GÖNDERMEDİK KENDİLERİ GİTTİ

Devre arasında biz futbolcu göndermedik arkadaşlarımız kendi inisiyatifleri doğrultusunda ayrılmak istediler. Bunun yanında her takım en az 5 oyuncu ile kadrosunu güçlendirdi ki her zaman bunlar çok doğaldır ancak biz mevcut imkanlar doğrultusunda çok fazla katkı yapamadık. Kadro derinliğini sağlayabilecek oyuncuları takımın içine katamadık bunun yanına sakatlıklar ve cezalıları da eklenince gerçek anlamda kadro sıkıntısı çekiyoruz.

YAPACAĞIMIZ HERHANGİ BİR KATKI YOK

Elimizde olan oyuncular beklediğimizin üzerinde performans sergiliyorlar. Zaman zaman iyi oynuyoruz bazen de kötü oynuyoruz kazanıyoruz veya kaybediyoruz ancak olayın bütünlüğüne baktığımızda sahaya çıktığında elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir oyuncu ekibi var elimizde. Bu arkadaşlarımızdan maksimum verimi almaya çalışıyoruz. Sezon sonuna kadar yapacağımız her hangi bir katkı yok elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.

OLMAK İSTEDİĞİMİZ YERDEYİZ

Fazla bir yolumuz kalmadı, beklediğimiz puan seviyesini yakaladık önümüzde 10 maç var ve elimizde 32 puan durumundayız. Puan cetveline baktığımız zaman yerimiz kötü değil hemen hemen olmak istediğimiz yerdeyiz. Tabi çok daha iyi yerlerde olmak isterdik ancak mevcut şartlar biraz bunu engelliyor. Gaziantepspor önemli bir markadır ve bu ligin önemli bir değeridir, bu ligde her zaman olması gereken bir takımdır. Bizim tek hedefimiz oyuncular ve hocalarımla beraber Gaziantepspor’u hak ettiği yere getirmek. İnanıyorum ki sezon sonunda en azından çok daha iyi yerde bitirebiliriz diye düşünüyoruz.

TARAFTARDAN İSTEĞİM VAR

Gaziantepspor taraftarına teşekkür ediyorum. Geldiğim günden itibaren inanılmaz bir taraftar bütünlüğü ve yoğunluğu var tribünlerde bu da bizi mutlu ediyor. Futbol seyirciyle güzel seyirci olmadığı zaman futbolun fazla bir anlamı olmuyor zevksiz bir hale geliyor. Taraftarlardan tek istediğimiz takımlarını desteklesinler şu dönemde taraftarlarımıza çok ihtiyaç var. Takım ve seyirci bütünleşirse sorun yaşanacağını zannetmiyorum. Takız zaten seyirciye hitap edebileceği oyunun en iyisini etmeye çalışıyor.

KÜMEDE KALMAMIZ İSTENDİ

A lisans kursunun ilk bölümünü bitirdim, Haziran’da ikinci bölümü olacak ondan sonra teknik direktörlük belgesini alacağım. Ben bunu çokta fazla düşünmüyorum benim için çokta fazla bir sıkıntı değil. Üzerimizde hiçbir şekilde bı konuda baskı olduğunu düşünmüyorum. Biz nerede olduğumuzun ve ne iş yaptığımızın farkındayız. Marka değeri olan bir camiada hocalık yaptığımın çok net olarak farkındayım, başarılı olmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zaman zaman hatalar yapıyoruz, kadro seçiminde veya hamlelerde hatalar yapıyor olabiliriz bunlar çok doğaldır ama biz işe yeni başlayan ekibiz. Bu tür hatalar yapmamız gayet doğal bu süreci beraber yaşayacağız. Artık bundan sonra daha iyi yerlere gelmek için neler yapabiliriz, istediğimiz seviyeye nasıl çıkartırız onun planlaması içindeyiz. Ancak geldiğimizden beri yaptığımız puan analizinin beklediğimiz seviyenin üzerindeyiz. Bizim için sezonun ilk yarısını 16 puanla bitirmek çok iyi derken 21 puanla bitirdik. İkinci yarıda ki fikstüre baktığımız zaman çok zor bir dörtlü ile başladık o dörtlüden aldığımı dört puan çok iyiydi. İkinci de ise 3 maçta aldığımız 7 puan avantajımız çok iyi. Beklediğimizin bir kademe üstünde gidiyoruz. Sezon sonuna kadar böyle devam edersek Gaziantepspor’u ligin iyi yerinde bitirtiriz. Göreve geldiğimizde bizden istenen tek şey kümede kalmamızdı bizde bunu sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz.

KONYA MAÇI HEDEF MAÇI

Yeni yönetim göreve geldikten sonra futbolculara ciddi anlamda ödemeler yaptılar. Bizden çok daha kötü olan takımlar var bu ligde. Biz belki maddi olarak sıkıntı yaşıyoruz ama oyunculara ödeme de sorun yaşıyor olabiliriz ancak en az bizim kadar veya bizden daha kötü olan takımlar var. Bu yüzden bu sorunlarla uğraşacak durumda değiliz. Ligde şu anda bir çizgi üzerindeyiz. Hedefimizi değiştirebiliriz veya aynı hedefte gidebiliriz, bizim için çok önemli bir hafta. Konyaspor maçı hedef mücadelesi olacak ama ödeme konusunda belli sorunları aştık, önümüzde çok ciddi rakam kalmadı. Oyuncularda şu anda mutlular, iyi antrenman yapıyorlar maçlarda en iyisini vermeye çalışıyorlar. Maddi sorunlar şu anda 3’üncü plana düştü, ilk geldiğimizde ilk plandaydı ama camia olarak o sorunları atlatıyoruz.

BENİM İÇİN DOĞRU OLAN GİTMEKTİ AMA...

Devre arasında çok ciddi olarak 6 tane oyuncu transferi istemiştim. Takımda kadro derinliğini sağlayacak ve katkı sunacak çok ciddi oyunculara ihtiyaç vardı. Bunu doğal olarak sağlayamadık ancak ondan sonra ki süreçte kulübün de bulunduğu durumu göz önünde bulundurarak oyuncu alıp çok sıkıntıya düşmektense hiç olmazsa elimizde ki oyuncuları mutlu ederek onlardan maksimum verimi alalım diye düşündük. Ben kendi açımdan bunun sıkıntısını yaşadım. Biliyorsunuz ki ben bu işe yeni başladım, tecrübeli bir teknik direktör değilim, sorunlar karşısında çaresiz kalabiliyorum, sıkıntıya düşebiliyorum. O zaman benim için doğru gelen gitmekti ancak ondan sonra yaptığımız konuşmalarda işlerin çok farklı olabileceğini, mevcut oyuncularla farklı yerlere gidebileceğimizi düşündük ve bu doğrultuda yola devam ettik. Bu ligi bitireceğiz ama önümüzde ki sezon için Gaziantepspor’un oyuncu arayışına girmesi gerekiyor.

TAMER HOCA KENDİ GELMEK İSTEMEDİ

Tamer hocanın ayrılması tamamen kendisiyle alakalı bir durumdur. Kendisini seviyoruz, bizimle göreve başladı ama ayrılmak istedi. Kalması konusunda ısrar ettik ama olmadı belki de kendi başına yoluna devam etmek istedi onu bilemiyorum. Ekipten bir fire verdik ama çok sorun değil biz bir ekibiz. Tamer hocayla uzun süre çalışmadık fakat kendisi yeteneklidir, gelecek vaat eden bir hocadır.

DÜŞÜNMEM İÇİN ERKEN

Sözleşmem Mayıs ayına kadar ve gelecek sezonu düşünmem şu an için çok erken. Önümüzde ki süreç neyi getirir tahmin etmek zor. Takımın durumuna göre ve camianın pozisyonuna göre bizde kendi durumuzu belirleyeceğiz ancak çok ciddi hedeflerim var. Ben televizyonculuğu bırakıp bu işe girdiğimde de hedeflerim çok büyüktü. Kendime çok ciddi hedefler koydum bu ne kadar süreç alır onu bilemem ama dediğim gibi mutlaka başarılı olmak zorunda olan bir ekibiz. Türkiye’de işler hiç kolay değil bir hafta da her şey değişebiliyor. Şu anda bunu konuşabiliyoruz çünkü oynadığımız oyunlar ve aldığımız puanlar bunları konuşmamızı gerektiriyor. Biz 23 puanda olsaydık belki de bu konuşmalarımızın çoğunu yapamazdık. Bizim yerimize başkası konuşuyor olabilirdi.

BAZI ŞEYLERİ GÖRMEMEZLİKTEN GELİYORUZ

Teknik direktörlük yapmak çok kolay bir iş değil bu çok farklı bir iş. Oyuncular kendilerinden sorumlular, sadece antrenman, maç, kamp ve kurallara uymak zorundalar ama ben ve hocalarımız 25 – 30 kişiyi idare etmek zorundayız. Artık işin yöneticilik kısmındayız. Mutlaka torele etmemiz lazım, bazı şeyleri görmemezlikten gelmemiz lazım. Mesela Binya’nın yaptığı iş normal değil, çok ağır cezalandırılacak bir iş belki ama biz bunu cezasız bir şekilde atlatmak istiyoruz. Bizim böyle davranmamız gerekiyor, oyuncuları kaybetmek yerine kazanmak istiyoruz. Ceza vermek, oyuncuyu kadro dışı bırakmak veya takımdan göndermek bir teknik direktörün yapabileceği en kolay iştir. Bu hafta Binya’yı yüzüne eleştirdim, yaptığı hareket bir amatör futbolcunun yapabileceği bir işti, bu seviyede ki oyuncunun takım böyle bir pozisyondayken kart alması büyük bir hata. Herkes hata yapabilir biraz toleranslı ve anlayışlı olmak lazım. Şu anda Binya’yı veya Oğulcan’ı veya herhangi birini kaybedecek durumda değiliz. Futbolcuları kazanmaktan yanayız çünkü onlara ihtiyacımız var.

BAŞLAMAK BENİM İÇİN RİSKTİ

Fazla risk almaktan korkan bir yapım yoktur. Ben hayatta da böyleyimdir, bir risk alacaksam sonuna kadar alırım. Gaziantepspor’a teknik direktör olarak başlamak benim için başlı başına büyük bir riskti. Bunu almaya değer gördüğüm için bu riski aldım, çünkü hayatta risk almadan başarılı olamazsın. Bu takımda antrenmana çıkan her oyuncu maç oynayabilecek seviyede oyuncudur. Yoksa zaten onları antrenmana çıkartmam.

ALTYAPIDA BİZİM SEVİYEMİZDE OYUNCU YOK

Alt yapıda ki değişimle hiçbir alakam yok. Alt yapı ile ilgili hocalardan bilgiler alıyoruz ancak şu anda bizim alt yapıdan her hangi bir oyuncuyu A takımda oynatabilecek bir lüksümüz yok. Alt yapıya baktığımızda bizim seviyemizde olan hiçbir oyuncu yok. Belki sıkıntı yaşıyoruz kadro derinliği sıkıntısı yaşıyoruz ama bu sıkıntı var diye de durumu iyi olmayan bir oyuncuyu oynatmanın da bir anlamı yoktur. Bu mantıklı bir iş değil, artık önümüzü çok rahat gördükten sonra bunları değerlendireceğiz.

KÜME DÜŞME BARAJI 40'I BULUR

Konya maçı takımımızın karar vermesi açısından çok önemli ya yukarıya oynayacağız yâda aşağıdan kurtulma mücadelesine devam edeceğiz. Bu hafta bizim için bir çizgidir onun kararını futbolcular verecek. Kazanırsak işimiz çok daha kolay olacak, çok daha fazla hedefler koyacağız. Puan olarak baktığımız zaman 4’üncü ile aramızda 4 puan var Konya karşısında alabileceğimiz bir galibiyetle durumlar değişecek. Sonuçlar ligde ki konumumuzu tayin edecek. Biz yukarılarda kalmak ve bir an önce rahatlamak istiyoruz. Kesinlikle hiçbir şekilde küme potasının içine girmek istemiyoruz o yüzden de önümüzde ki maçları kazanmamız lazım. Bu sene küme düşme barajının 40’ı bulacağını düşünmüyorum. Aşağıda hep birbirleriyle oynayacak takımlar var 38 puanı alan ligde kalabilir.

KONYA MAÇI ÇOK ÖNEMLİ

Konyaspor maçı bizim için çok zor olacak, bunu oyuncularla da paylaştım. Bizim için hiç bir maç kolay değil, Konyaspor maçı da zor Fenerbahçe, Sivas maçı da zor rakip fark etmiyor. Oynadığımız her müsabaka bu dönemde bizim için zor o nedenle rakipten ziyade bizim kendi yapabileceklerimizi sahaya yansıtabilmemizdir. Biz rakipleri değil kendi takımımızı düşünüyoruz. Sahaya çıkacağız kazanmak için oynayacağız. Hedeflerimiz doğrultusunda kazanmak var Konyaspor maçını kazanırsak ligde çok iyi konuma gelebiliriz, ligin devamında farklı hedefler koyabiliriz. O yüzden kazanmamız gereken bir maç beraberlik veya savunma yapma gibi düşüncelerimiz yok, doğru oyunla kazanmak için gideceğiz ve kazanacağımızı ümit ediyoruz.

BENCE 6+2 OLMALI

Yabancıya bakış açım farklı. Biz Avrupada, Şampiyonlar ligi'nde, UEFA'da mücadele etmek istiyorsak bu yabancı sınırlamasıyla gelemeyiz zaten. 5 yabancı ile avrupada üst seviyede mücadele etmek mümkün değil. Karşında 15 tane yabancısı olan takım çıkıyor. O yüzden maddi durumdanda kaynaklanan sıkıntı oluyor. 6+2 mantıklı geliyor bana. 6 sahada 2 kulübede çok mantıklı. O yüzden sınırlama yukarılarda olmalı. Ama TFF en doğru kararı verecektir. Serbestlik olmaz ama 6+2 çok mantıklı.